جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

ببینید | ابتکار جدید کره برای افزایش نرخ ازدواج در جوانان؛ راه‌اندازی قطار سریع‌السیر!

دولت کره جنوبی قصد دارد با راه‌اندازی این قطار به جوانان کمک کند که محل زندگی خود را از شهرهای بزرگ به حومه ها ببرند؛ تا بتوانند با کاهش هزینه‌های مسکن و زندگی، پول لازم را برای ازدواج و فرزندآوری به‌دست آوردند. البته در کنار موانع اقتصادی، دختران کره‌ای می‌گویند تمایلی به پذیرفتن وظایفی مادری ندارند./صداوسیما

Loading

ویروس کرونا، نفت و زنجیره جهانی عرضه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: یکی از پیامدهای ناخواسته ویروس کرونا می‌تواند سختگیری نسبت به زنجیره عرضه و بازگشت به زنجیره ملی عرضه کالا باشد.

می ام. جافه در مطلبی که شورای روابط خارجی آمریکا منتشر کرد، نوشت: به‌موازات آماده شدن کشورها برای وضعیت اضطراری بهداشت و سلامت، رهبران جهان پی برده‌اند که مهار کروناویروس جدید دشوارتر از آن چیزی است که در بدو امر تصور می‌کردند. بسیج عمومی برای مقابله با ویروس ادامه دارد و نگرانی‌ها هم نسبت به سلامت عمومی و هم درباره پیامدهای اقتصادی روبه افزایش است. واشنگتن همانند بسیاری از پایتخت‌ها نسبت به تاثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا نگران شده است.

میلان بعنوان کانون مالی ایتالیا در اثر شیوع ویروس کرونا در شمال این کشور در شرف تعطیل شدن است و این امر شاهدی بر این موضوع است که بیماری یادشده و پیامدهای اقتصادی آن مهار نشده است. یونی کریدیت بعنوان بزرگترین بانک ایتالیا ازجمله موسسات مالی این کشور است که کارکنانش را به دورکاری تشویق کرده است.

کره‌جنوبی از شیوع ویروس کرونا در امان نبوده است و صادراتش به چین و وارداتش را از این کشور کاهش داده است. خودرو یکی از صادرات عمده کره‌جنوبی به چین است و شرکت‌های خودروسازی کره‌ای از این وقفه اقتصادی ضربه خورده‌اند. موسسات مالی در کره‌جنوبی و ژاپن از کارکنان خود خواسته‌اند دورکاری کنند.

شاخص اقتصادی قابل توجه که ویروس کرونا برای اقتصاد جهانی هزینه دارد نه فقط برای چین، کاهش قیمت نفت و گاز در بازارهای جهانی است. قیمت‌های گاز طبیعی مایع قبلاً به دلیل افزایش عرضه روند کاهشی داشته و اینک به پایین‌ترین سطح خود سقوط کرده است. روند کاهشی قیمت نفت نیز شروع شده است، چراکه وقفه در حمل‌ونقل و تجارت جهانی فراتر از چین است.

8 درصد از کالاهای جهانی از طریق حمل‌ونقل دریایی جابجا می‌شود و کاهش قابل توجه در تقاضا برای حمل‌ونقل دریایی شروع شده است. بعنوان مثال تعداد بارگیری نفت خام در خلیج‌فارس در ماه فوریه 2020، توسط تانکرهای بزرگ تک‌رقمی شد، یعنی از 30 فروند به زیر 10 فروند کاهش یافت.

براساس آمارهای سیتی‌بانک در خصوص ویروس کرونا، تاکنون صادرات کره‌جنوبی 10 درصد و واردات این کشور 15 درصد کاهش داشته است. این بانک پیش‌بینی کرد که تاثیرات تجاری ویروس کرونا بر کره‌جنوبی در ماه مارس بدتر خواهد بود. بندر لانگ بیچ در کالیفرنیا کاهش قابل توجه در حمل‌ونقل کانتینری به میزان 40 درصد را ثبت کرده است.

براساس آمار اوپک انتظار می‌رود تقاضا برای سوخت دریایی در سطح جهان، به‌طور میانگین 2/4 میلیون بشکه در روز باشد. سوخت جت (سوخت هواپیما) 6/6 میلیون بشکه در روز است. کل نفت مورد استفاده در بخش حمل‌ونقل حدود 58 میلیون بشکه در روز است که 39 درصد از این میزان به بخش بار هوایی ازجمله 23 درصد به بخش حمل کامیونی اختصاص دارد. تاکنون شاهد کاهش 135 هزار بشکه در روز در بخش سوخت هواپیما در آسیا بوده‌ایم. با توجه به شرایط موجود پیش‌بینی می‌شود در بازارهای جهانی نفت وقفه ایجاد شود.

شاید مهمتر و پایدارتر از خسارت آنی به تجارت و گردشگری، آگاهی رهبران جهانی نسبت به میزان آسیب‌پذیری اقتصاد کشورهایشان نسبت به زنجیره‌های عرضه جهانی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *