جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

واکنش عراق به حادثه اخیر اصفهان: تنش اخیر نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه شود

وزارت خارجه عراق نسبت به اقدام تخریبی در اصفهان و خطرات تنش نظامی در منطقه هشدار داد. وزارت خراجه عراق تاکید کرد: این تنش نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه و ویرانی و کشته شدن مردم بی‌گناه در آن باریکه شود.

Loading

رویکردهای منطقه‌ای عربستان؛ تحول یا استمرار؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – رسانه‌ها: در دورۀ حکمرانی ملک سلمان، عربستان سیاست منطقه‌ای متفاوتی با سنتِ مصلحت‌جویانه خود بروز داد

حسن احمدیان – مرکز تحقیقات استراتژیک

آغاز جنگ یمن، تشکیل ائتلافی ضدایرانی در منطقۀ عربی و تحریم قطر جملگی نمودهایی از سیاست نوین ریاض بود. اما به نظر می‌رسد تحولی جدی در سیاست منطقه‌ای عربستان در حال ظهور است.

برای توضیح این تحول، در اینجا رویکرد عربستان را در ارتباط با چهار پروندۀ اصلی سیاست خارجی آن مطرح می‌کنیم. در تمامی این پرونده‌ها نشانه‌هایی از بازگشت به مصلحت‌اندیشی و محافظه‌کاری سنتی مشاهده می‌شود.

نکتۀ مهم آنکه این تحولات در شرایطی بروز می کنند که با حذف محمد بن نایف، حکومت ملک سلمان و فرزندش، تا اطلاع ثانوی، تضمین شده و چالشی در درونِ عربستان آن را تهدید نمی‌کند. بنابراین، می‌توان این فضای حاکی از اطمینان را در بروز سیاست منطقه‌ای نوین عربستان اثرگذار دانست.

برای مطالعه ادامه این متن، اینجا را کلیک کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *