جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
کدام ارزها میتوانند جایگزین دلار شوند؟
اندیشکده استراتفور نوشت: سرمایه گذاران میبایست به شکل جدی این احتمال را در نظر بگیرند که دلار ممکن است در سال های آینده به یک دارایی نامطمئن تبدیل شود. البته تمرکز صرف بر مقوله دلار به تنهایی بیانگر تمام داستان نخواهد بود، چرا که سرمایه گذاران باید به دنبال جایگزینی برای دلار باشند. حال آنکه تعداد بسیاری محدودی از ارزها میتوانند جایگزین های قابل اعتمادی برای دلار باشند.
یورو دومین ارز ذخیره پس از دلار است. پس از آنکه حوزه یورو در سال 1999 شکل گرفت، بعضی از کارشناسان پیش بینی کردند که یورو بتواند تا سال 2015 از دلار سبقت بگیرد. از همان زمان نیز، شکاف ها میان کشورهای اروپایی در این باره آشکارتر شد. به جز اتحادیه پولی اروپا، بعید به نظر میرسد، سرمایه گذاران تمایلی برای اعتماد به یورو داشته باشند که هر لحظه احتمال فروپاشی بلوک ارزی آن وجود دارد.
ین ژاپن با توجه به حجم عظیم ذخایر ارزی این کشور، میتواند سومین ارز مناسب برای جایگزینی دلار باشد. با این حال، سیاست انزواگرایی رهبران این کشور در طول دوره رشد اقتصادی ژاپن در دهه 1970 و 1980، مانع از بین المللی شدن ارز این کشور شد، اگرچه بسیاری در ایالات متحده همچنان آن را به عنوان تهدیدی بالقوه برای دلار قلمداد میکنند. اکنون نیز به دلیل رکود اقتصادی طولانی مدت در ژاپن، بعید است که حداقل در کوتاه مدت، ین بتواند به چالش جدی برای دلار تبدیل شود.
در سال های اخیر درباره رشد اقتصادی چین و ارز این کشور (یوان) مطالب زیادی نوشته شده است. در مواردی نیز، پکن گام های بزرگی برای بینالمللی کردن یوان برداشته است. خطوط مبادلات ارزی و ورود این کشور به سبد ارزی حق برداشت صندوق بینالمللی پول بیانگر آن است که چینی ها زیرساختهای ذخیره ارزی یوان را فراهم کرده اند، اما با این حال، فقط تعداد کمی از سرمایه گذاران و تجار به استفاده از یوان اقبال نشان داده اند. همچنانکه در بارز ارز جهانی نیز، یوان تنها 1.7 درصد از پرداخت های بین المللی را در مقایسه با سهم 40.7 درصدی دلار در ماه ژانویه سال جاری داشته است. در واقع، چین با مشکلات بزرگی در خصوص نظام سیاسی خود مواجه است که موجب میشود تا سرمایه گذاران مانع از تبدیل شدن یوان به ارز ذخیره جهانی شوند. بنابراین تا زمانی که چین به عنوان یک نظام تکصدایی با احتمال خطر بالای دخالت سیاسی در بازار پول و ارز باقی بماند، عدم اعتماد جهانی به یوان نیز ادامه خواهد داشت.
اگرچه برخی از واقعیتهایی که سرمایه گذاران به خاطر آنها به دلار اعتقاد داشتند، اینک رنگ باخته اند، چنانکه به نظر میرسد دلار دیگر نمی تواند ارز چندان امنی برای آینده باشد، با این حال، بررسی ارزهای جایگزین بالقوه دلار نیز نشان میدهد که هیچ کدام از آنها، آمادگی تبدیل شدن به ارز ذخیره جهانی را ندارند و در واقع بسیاری از آنها در مسیری اشتباه هدایت شده اند.
0 Comments