جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
توصیههای چتمهاوس برای تولید کنندگان نوظهور نفت
والری مارسل در این پژوهش که اندیشکده انگلیسی چتم هاوس منتشر کرد، نوشت: موارد زیر توصیه های متنوع این دستورالعمل درباره این چالش هاست:
- در حالیکه بهترین رویه بین المللی ممکن است مناسب تولید کنندگان نوظهور نباشد، اما هدف آنها باید مبتنی بر فعالیت مناسب بر حسب زمینه های ملی، اقدام موثر برای دستیابی به نتایج سریع و فعالیت بهتر برای بهبود تدریجی حکمرانی باشد.
- در راستای جذب با صلاحیت ترین شرکت های نفتی به یک کشور، دولت میزبان می بایست در اطلاعات زمین شناختی سرمایه گذاری کرده، معیارهای خود را ارتقا بخشد و در نهایت شفافیت را تضمین نماید. همچنین، دولت باید برای موفقیت برنامه ریزی کرده و پیامدهای کشف هیدروکربن را در نظامنامه مالیاتی خود پیش بینی نماید.
- صدور مجوز، سازوکار کلیدی است که از طریق آن دولت می تواند درآمدها را از همان ابتدا کسب کند و منافع ملی را در طولانی مدت افزایش دهد. همچنین دولت باید از عدم پیچیدگی مذاکرات ساختار مالیات اطمینان حاصل کند تا سوء تفاهمی با شرکتهای نفتی پیش نیاید.
- دولت و بخش صنعتی بایستی ارتباط خود را با جوامع تاثیرپذیر حفظ نماید تا خواسته ها و انتظارات محلی را در مورد بخش نفت و گاز مدیریت و اعتماد آنها را جلب نماید.
- در کشورهای تولید کننده نوظهور، ممکن است که بودجه به اندازه کافی نباشد و جدول زمانی نیز برای ظرفیت سازی کوتاه باشد. در چنین موردی، باید بر استفاده مکرر از پتانسیل ها و ظرفیت های محلی تمرکز نمود.
- مشارکت جدی سازمان های ملی در توسعه منابع، هدف اصلی بسیاری از تولیدکنندگان نوظهور است. برای تحقق این هدف ظرفیت هایی لازم است و این دستورالعمل آزمونی است برای اینکه این ظرفیت کجا و چگونه ایجاد می شود.
- ارتقاء و بهبود اداره بخش نفت و گاز ملی، به تولیدکنندگان نوظهور امکان می دهد تا مسئولیتپذیری خود را افزایش دهند. در این خصوص، باید همزمان با اثبات منابع، بر ایجاد ظرفیت در کنترل و توازن تمرکز نمود.
0 Comments