جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

اوربان: ناتو تنها یک قدم با اعزام نیرو به اوکراین فاصله دارد

تهران- ایرنا- ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان در اظهاراتی با بیان اینکه رهبران اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مناقشه بین مسکو و کی‌یف را مساله خود می‌دانند و خطرات ناشی از دخالت بیشتر در آن را در نظر نمی‌گیرند، هشدار داد که ناتو تنها یک قدم با اعزام نیرو به اوکراین فاصله دارد.

کنایه یکی از همراهان امیرعبداللهیان به خبرنگاری درباره حمله ادعایی اسرائیل + فیلم

نیویورک – ایرنا- در پی ساقط کردن چند ریز پرنده در اصفهان توسط پدافند هوایی ایران، رسانه هایی که مدعی حمله اسرائیل هستند، در تلاشند تا از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در این باره سوال کنند.

خودسوزی شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه ترامپ

تهران- ایرنا- جفری مدری رئیس پلیس نیویورک روز جمعه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک شهروند آمریکایی در مقابل دادگاه منهتن جایی که قرار است محاکمه کیفری دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در خصوص پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن در آن برگزار شود، خودسوزی کرده است.

Loading
رييس بنياد سوروس از غيرقابل تغيير بودن روند فروپاشي اتحاديه اروپا نوشت

آینده اتحادیه اروپا پس از خروج انگلیس

۱۳۹۵/۰۴/۰۶ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: انگلیس بهترین تعامل ممکن را با اتحادیه اروپا داشت، زیرا بدون آنکه به منطقه یورو تعلق داشته باشد، عضو این بازار مشترک بود و در برخی موارد دیگر نیز از قوانین این اتحادیه پیروی نمی کرد، اما ظاهرا این امتیازها برای آنکه مانع رای مثبت مردم به خروج از اتحادیه اروپا شود، کافی نبوده است؛ چرا؟

جورج سوروس، رییس بنیاد سوروس در تفسیری که در پایگاه اینترنتی اندیشکده پراجکت سیندیکت منتشر شد، نوشت: احتمالا پاسخ را می توان در نظرسنجی هایی یافت که در ماه های منتهی به همه پرسی برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) انجام شده بود.

بحران مهاجرت اروپا و برگزیت بر یکدیگر تاثیر داشتند. جنبش «ترک اتحادیه اروپا» از اوضاع رو به وخامت مهاجران به ویژه تصاویر تکان دهنده هزاران پناهجویی که در کاله (فرانسه)، ناامید از ورود به انگلیس به سر می بردند، استفاده می کرد تا به وحشت از مهاجرت بدون کنترل از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا دامن زند. مقامات اروپایی نیز تصمیم گیری های مهم در زمینه مهاجرت را به تعویق انداختند تا مانع تاثیر منفی آن بر همه پرسی انگلیس شوند.

تصمیم آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان مبنی بر باز کردن درهای کشورش به روی پناهجویان حرکتی الهام بخش بود، اما خیلی سنجیده نبود. هجوم ناگهانی پناهجویان زندگی روزمره مردم را در سراسر اتحادیه اروپا مختل کرد.

فقدان کنترل مناسب وحشتی را موجب شد که همه از جمله مردم، مقاماتی که مسئول تامین امنیت آنها بودند و حتی خود پناهجویان را تحت تاثیر قرار داد.

علاوه بر آن، ناتوانی دولت ها و نهادهای اروپایی در حل و فصل بحران راه را برای رشد احزاب ضداتحادیه اروپای بیگانه هراس، مانند حزب استقلال انگلیس که جلودار جنبش ترک اتحادیه اروپا بود، هموار ساخت.

اکنون سناریوی فاجعه باری که بسیاری بیم آن را داشتند، به وقوع پیوسته است، آنچه روند فروپاشی اتحادیه اروپا را عملا غیرقابل تغییر می سازد.

اقتصاد و مردم انگلیس در کوتاه مدت و میان مدت از برگزیت آسیب چشمگیری خواهد دید. بلافاصله پس از همه پرسی ارزش پوند به پایین ترین میزان خود در بیش از سه دهه سقوط کرد و احتمال دارد بازارهای مالی سراسر جهان تا زمانی که مذاکرات درباره روند پیچیده جدایی سیاسی و اقتصادی انگلیس از اتحادیه اروپا ادامه دارد، دستخوش بحران بمانند. عواقب برگزیت برای اقتصاد را تنها می توان با بحران مالی سال های 2007 و 2008 مقایسه کرد.

این روند به طور قطع مملو از بی ثباتی ها و خطرات سیاسی بیشتر خواهد بود، زیرا تنها منافع انگلیس مطرح نیست، بلکه بقای پروژه اروپایی را در معرض خطر قرار داده است. برگزیت راه را برای دیگر نیروهای ضداتحادیه اروپا در درون این اتحادیه هموار کرد. در حقیقت به مجرد اعلام نتیجه همه پرسی انگلیس جبهه ملی فرانسه «فرگزیت» و خیرت ویلدرس، سیاستمدار هلندی نیز «نگزیت» را مطرح کردند.

به اعتقاد نویسنده، برگزیت برای خود انگلیس نیز دردسرساز خواهد بود، زیرا مردم اسکاتلند به باقی ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند و در نتیجه دور از انتظار نیست که بار دیگر برای جدایی از انگلیس و به دست آوردن استقلال خود تلاش کنند. برخی از مقامات ایرلند شمالی نیز که رای دهندگان آن حامی باقی ماندن در اتحادیه اروپا بودند نیز خواستار اتحاد با جمهوری ایرلند شده اند.

واکنش اتحادیه اروپا به برگزیت خود می تواند مشکل دیگری باشد. سران اروپا که در تلاشند مانع از تکرار این روند در دیگر کشورها شوند، احتمالا برای کاهش آلام ترک اتحادیه اروپا پیشنهادی برای انگلیس نخواهند داشت.

با توجه به وسعت تبادلات تجاری اتحادیه اروپا با انگلیس تبعات برگزیت برای صادرکنندگان می تواند فاجعه بار باشد و از آنجایی که در سال های آتی مؤسسات مالی عملیات و نیروهای خود را به مراکز منطقه یورو منتقل خواهند کرد، شهر لندن (و بازار مسکن این شهر) از آسیب در امان نخواهد ماند.

اما پیامدهای برگزیت برای اروپا از این هم بدتر خواهد بود. اکنون تنش ها میان کشورهای عضو به نقطه اوج خود رسیده و این در حالی است که سران تضعیف شده فرانسه و آلمان اکنون به طور مستقیم بر روی مشکلات داخلی متمرکز شده اند. سقوط 10 درصدی ارزش سهام در ایتالیا در پی همه پرسی برگزیت به خوبی نشان دهنده آسیب پذیری این کشور در برابر بحران بانکی تمام عیاری است که می تواند به روی کار آمدن «جنبش پنج ستاره» در این کشور تا سال آینده شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *