جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ادعای اف‌بی‌آی: هکرهای چینی به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا نفوذ کرده‌اند

تهران-ایرنا- رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) مدعی شد، هکرهای وابسته به دولت چین، به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا نفوذ کرده‌اند و منتظر «لحظه مناسب برای وارد کردن ضربه ای مخرب و ویرانگر» هستند.

ایرانی های همراه اسرائیلی های مخالف

روز جمعه میلیون ها نفر از مردم ایران در راهپیمایی حمایت از انتقام نیروهای مسلح ایران بابت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق شرکت کردند، خبری که در بهبوهه هیاهوی حمله پهبادی کذایی بر علیه پایگاه شکاری نیروی هوایی ایران در اصفهان کمرنگ ماند.

Loading

ویرانی سوریه: وضعیت مطلوب تل‌آویو

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه + نقد: با توجه به ناخوشایند بودن بسیاری از «راه حل‌های» احتمالی در سوریه و تداوم درگیری در این کشور که در آن طرف‌های مختلف همچنان آتش را به جای اسرائیل بر یکدیگر متمرکز کرده‌اند، این وضعیت ممکن است بیش از همه وضعیتی مساعد برای تل آویو باشد.

لری هانائو در تحلیلی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشت: به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی به سبب توانایی اندک برای تاثیر‌گذاری بر نتیجه جنگ داخلی سوریه و نیز علاقه محدود به مداخله در این جنگ، بازیگری غیرفعال در حوادث اخیر باشد.

اسرائیل منافع امنیتی حیاتی در سوریه ندارد که بخواهد پیش ببرد. منافع اسرائیل در سوریه عبارتند از: به حداقل رساندن نفوذ ایران و روسیه در سوریه، مانع شدن از انتقال سلاح‌های پیشرفته برای حزب‌الله، جلوگیری از اینکه سوریه یک تهدید نظامی معتبر برای اسرائیل به شمار برود یا چنین گزینه ای در اختیار ایران بگذارد، تضعیف مشروعیت ادعای سوریه در بلندی‌های جولان و جلوگیری از اینکه شبه‌نظامیان سنی زیرساخت‌ها یا پایگاه‌های عملیاتی در امتداد مرز اسرائیل ایجاد کنند.

تا زمانی که جنگ در سوریه به طور چشمگیری تغییر مسیر ندهد، راهبرد اسرائیل احتمالا این موارد خواهند بود: نظارت دقیق بر رویدادها، همکاری با مسکو برای به حداقل رساندن احتمال درگیری ناخواسته با روسیه و نیز انجام حداقل اقدامات مستقیم لازم برای محافظت از خود.

اسرائیل در چهار حوزه اصلی اقدام کرده است:

  • مراقب قلمرو خود بوده و به حملات برون مرزی واکنش نشان داده است،
  • مواضع حزب الله و انتقال دهندگان سلاح را بمباران کرده است،
  • از سوری های مخالف نظام سوریه به طور مخفیانه حمایت کرده، و
  • با روسیه تعامل داشته است.

گزینه هایی که پیش روی اسرائیل قرار دارند، محدود است: اسرائیل با بمباران مخفیگاه‌های سلاح و حمل موادی که قرار است به دست حزب الله برسد، جلوی کمک تهران را به این گروه بگیرد.

با این حال، اسرائیل توانایی اندکی برای تاثیرگذاری بر رویدادها در سوریه دارد. این موجب می شود نتواند نفوذ ایران و روسیه را تعدیل کند، نتواند بر توانایی اسد برای بقا تاثیر بگذارد یا بر گروه‌ها یا افرادی که جایگزین اسد می‌شوند نفوذ داشته باشد.

به همین خاطر، اسرائیل باید بر تلاش های سیاسی، نظامی و مخفیانه برای دور نگه داشتن ایران، حزب‌الله و دیگران از مناطق نزدیک مرز اسرائیل که تهدیداتی برای امنیت اسرائیل به وجود می آورند، متمرکز شود.

 

نقد و ارزیابی:

این مقاله که در اندیشکده آمریکایی رند منتشر شده از یک سو تلاش دارد سران رژیم صهیونیستی را به واقع گرایی فرابخواند، از سوی دیگر تلاش دارد این رژیم را از اتهام ایجاد ناامنی و بی ثباتی در سوریه تبرئه کند. این در حالی است که به صورت ضمنی در مقاله تصریح شده که وضعیت موجود در سوریه، مطلوب ترین وضعیت برای رژیم صهیونیستی است و در همین حال به این مساله اعتراف کرده که تل آویو به شکل مخفیانه به حمایت از تروریست ها در سوریه می پردازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *