جدیدترین مطالب

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

شادی زائران حرم حضرت زینب از اقدام تنبیهی

زائران در حرم حضرت زینب (س) در شهر دمشق با پخش نقل و شیرینی پاسخ تنبیهی ایران را تبریک گفتند و اعلام کردند ۷۵ سال است که در انتظاریم، حمله موشکی ایران لبخند را بر لب‌های مظلومان نشاند.

Loading

أحدث المقالات

محاکمه ترامپ بخاطر پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر پورن‌ وارد چهارمین روز شد

دونالد ترامپ صبح جمعه در چهارمین روز از محاکمه خود، در دادگاهی با حضور ۱۲عضو اصلی هیات منصفه و یک نفر علی‌البدل که همگی از قبل انتخاب شده بودند وارد شد. پنج عضو علی‌البدل دیگر نیز احتمالا تا پایان هفته انتخاب خواهند شد. ترامپ در لحظه ورود طوری به نظر می‌رسید که گویی رویداد‌های اخیر اندکی بر او تأثیر گذاشته است

ببینید | واکنش نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی به اتفاقات امروز اصفهان: هیمنه اسرائیل زیر سوال رفت

نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی گفت: همه این حمله اسرائیل به ایران را مسخره می‌کنند؛ می‌گویند اسرائیل ببر کاغذی است؛ اکنون هیمنه اسرائیل زیر سوال رفته و در واقع این یک پیروزی برای ایران و محور مقاومت است!/پارسین

Loading
اماو اگرهای مصر!

بازی مصر روی دو طناب ایران و عربستان

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین- رسانه ها: جمهوری اسلامی ایران در هفته های اخیر تلاش کرد با رایزنی های دیپلماتیک موثر از مواضع مصر در قبال سوریه، بهره برداری کند و جایگاه خود را در منطقه تقویت کند. اما آیا تهران می تواند وارد پیمانی کامل با قاهره شود؟

ایران تلاش می کند از مواضع تند دولت عربستان سعودی در قبال بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه سایه ای سیاسی ایجاد کند تا در زیر آن بتواند از مواضع مصر در قبال سوریه، بزرگترین کشور اهل تسنن در منطقه، بهره برداری کند و جایگاه خود را در منطقه تقویت کند. در عین حال تهران این را هم می داند که نمی تواند وارد پیمانی کامل با قاهره شود چرا که مقامات مصری بارها اعلام کرده اند که هدف اصلی آنها حفظ نهادهای کشور در سوریه است و به هیچ وجه طرفدار حفظ بشار اسد در قدرت نیستند.  

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، وزرای امور خارجه روسیه و ایران و سوریه روز جمعه در مسکو گرد هم آمدند و تلاش کردند نقشه راهی را برای جنگ حلب ترسیم کنند. این در حالی است که مخالفان مسلح سوری که مناطق شرقی حلب را در دست دارند، خود را آماده حمله بزرگی به ارتش سوریه در غرب حلب می کنند.

هفته گذشته در حالی به پایان رسید که با وساطت مصر و روسیه آتش بس حلب چند روز دیگر نیز ادامه یافت. با این حال به نظر می رسد که قاهره آماده نیست پیمان خود با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، در راس آنها عربستان سعودی را قربانی کند و مواضعی را در منطقه، به خصوص سوریه اتخاذ کند که باعث خشم عربستان سعودی و متحدانش در شورای همکاری خلیج فارس شود.

بثیه شعبان، مشاور اسد در این باره گفت: «مشاهده می کنیم که مصر تحولی در نگرش خود نسبت به عربستان سعودی ایجاد کرده است، اما انتظار ندایم تغییری ریشه ای در مواضع مصر در آینده نزدیک به وجود آید.»  

مواضع مصر این روزها بیش از هر زمانی مبهم است، به ویژه در بحران سوریه که تردیدهای بسیاری را برانگیخته است. ایران تلاش می کند از این وضعیت بهره برداری کند و نزدیکی استراتژیکی را به مصر ایجاد کند و به این ترتیب حلقه محاصره ای علیه عربستان سعودی به وجود آورد.

مقامات ایرانی دائما تلاش کرده اند که به مصر نزدیک شوند. مصر کشور مهمی است که در خود دانشگاه الازهر، معتبرترین، قدیمی ترین و مهمترین دانشگاه علوم دینی جهان اهل تسنن را جای داده که مرجع دینی اصلی بسیاری از کشورهای اهل تسنن جهان است. ایران تلاش دارد از مصر بهره برداری کند تا بتواند مواضع شیعی خود را در منطقه تقویت کند و در برابر سیاست های طایفه ای کشورهای دیگر علی الخصوص عربستان سعودی در منطقه بایستد.

این در حالی است که مقامات مصری به روزنامه العرب گفته اند: «ما تلاش می کنیم که عربستان سعودی را راضی کنیم که لحن خود را در برابر بشار اسد نرم تر کند، در عین حال در تلاش هستیم که ایران و روسیه را نیز قانع کنیم که مساله بقای اسد در قدرت نباشد بلکه از آن مهمتر این است که از نهادهای کشور سوریه حمایت کنیم و نگذاریم که چارچوب های حکومت آن فروبپاشد.»

آنها در ادامه می افزایند: «هیچ مشکلی نداریم که شخصی دیگر در سوریه بر سر کار آید و حکومت را به دست گیرد به شرطی که از نهادهای امنیتی کشور محافظت شود و ارتش به قوت خود باقی بماند، همچنین مانع از آن شود تا نهادهای کشور به دست گروه های افراطی تندرو بیفتد.»

منبع: دیپلماسی ایرانی

بازنشر یادداشت به معنای رد یا تایید نظرات نویسنده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *