جدیدترین مطالب

تله بدهی

تله بدهی

زهرا صدرا در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در ماه مه ۲۰۲۳، رئیس جمهور چین، ۳.۷ میلیارد دلار وام و کمک بلاعوض به پنج کشور همسایه آسیای مرکزی داد. (دولت پکن دارای سه نهاد اصلی به نام‌های بانک خلق چین، بانک صادرات و واردات چین و بانک توسعه چین است که به کشورهای آسیای مرکزی وام می‌دهد). بانک توسعۀ چین وام ویژه‌ای به مبلغ ۱.۴۵ میلیارد دلار برای همکاری چین و آسیای‌مرکزی اختصاص داده که برای توسعۀ منابع انرژی، معدن و پروژه‌های زیربنایی در آسیای‌مرکزی است؛ اما باید تاکید کرد که چین تنها برای تحقق پروژه‌ها توسط کشورهای آسیای مرکزی این وام‌ها را اختصاص نداده، بلکه این کشور در قبال پرداخت مبالغ هنگفت «مشارکت شرکت‎‌های چینی در هر پروژه» را هدف خود قرار داده است. 

افزایش شهدای غزه به ۳۴۱۸۳ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۱۸۳ نفر رسید و هفتاد و هفت هزار و ۱۴۳ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید

مرکز ملی آمار انگلیس در تازه‌ترین گزارش شمار مرگ مستقیم ناشی از نوشیدن مشروبات الکلی را در این کشور ۱۰ هزار و ۴۸ نفر اعلام و اضافه کرد. این میزان مرگ ناشی از مصرف الکل بالاترین شمار مرگ به این علت در ۲۴ سالی است که این آمار ثبت می‌شود.

آتش سوزی مرگبار در انگلیس

امدادگران سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس از مرگ دو نفر در پی آتش سوزی دریک ساختمان مسکونی در شمال پایتخت انگلیس خبر دادند.

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.
Loading

أحدث المقالات

ببینید | رعد و برق وحشتناک در جیانگژی چین

شب گذشته جیانگژی چین همچون چند روز گذشته شاهد بارش شدید باران بود. در این بین، دوربین‌های مداربسته لحظه وقوع یک رعد و برق وحشتناک را ثبت کرده‌اند. / مهر

اردوغان: عراق درباره آب مطالباتی از ترکیه دارد

اردوغان درباره مسائل مربوط به آب بین عراق و ترکیه گفت: در اینجا نیاز به استفاده منطقی از منابع در مورد آب احساس می شود. عراق از ما در مورد آب مطالباتی دارد. آنچه در این مرحله باید انجام شود، تضمین استفاده پایدار از آب است.

ادعای بلومبرگ: بایدن اثر مصوبه ضدایرانی بر بازار نفت را خنثی می‌کند

تهران- ایرنا- شبکه اقتصادی بلومبرگ در تحلیلی با اشاره به تصویب تحریم‌های جدید ضد ایرانی در مجلس آمریکا و با توجه به احتمال افزایش بیش از هشت دلاری قیمت جهانی نفت در صورت اجرای این سیاست، گمانه‌زنی کرد که دولت بایدن در سال انتخابات و برای پیشگیری از افزایش بهای انرژی و تورم، از معافیت‌های پیش‌بینی شده در این مصوبه جهت کنترل قیمت نفت بهره‌برداری کند.

Loading

پیام‌های توییت اتمی ترامپ

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در توییتر خود اعلام کرد آمریکا تا زمانی که جهان در مسئله هسته‌ای بر سر عقل بیاید، می‌بایستی به‌شدت ظرفیت و توانایی هسته‌ای خود را تقویت کند و گسترش دهد.

داریل کیمبال و کینگستون ریف در تحلیلی که انجمن کنترل تسلیحات منتشر کرد، نوشتند: دونالد ترامپ در توییتر خود از 140 کلمه در ارتباط با نیروهای هسته‌ای استفاده کرد که رمزگشایی از قصد و نیت وی کار دشواری است. اما اظهارنظر ترامپ می‌تواند بیان حمایت از تلاش‌های فعلی آمریکا برای حفظ، ارتقاء و جایگزین ساختن نیروهای هسته‌ای آمریکا طی 30 سال آتی باشد که هزینه‌ای بالغ‌بر 1 تریلیون دلار خواهد داشت. در کارزار انتخابات ریاست جمهوری، ترامپ ضمن ابراز نگرانی نسبت به عقب‌ماندگی آمریکا درزمینهٔ نیروهای هسته‌ای، از سرمایه‌گذاری در برنامه سلاح هسته‌ای کشورش حمایت کرد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با تعدادی از افسران عالی‌رتبه ارتش در ساختمانش در فلوریدا ملاقات کرد. در این دیدار موضوعات متنوعی در حوزه دفاعی ازجمله سیاست هسته‌ای موردبحث و تبادل‌نظر قرار گرفت. ترامپ ممکن است این قصد را داشته باشد و نشان دهد که حامی توسعه و افزایش تعداد سلاح هسته‌ای در فهرست سلاح هسته‌ای موجود در زرادخانه هسته‌ای آمریکا، ساخت و تولید انواع جدید سلاح هسته‌ای و یا افزایش نقش سلاح هسته‌ای در سیاست آمریکا باشد. چنانچه ترامپ قصد داشته باشد میزان ظرفیت زرادخانه هسته‌ای آمریکا را افزایش دهد در آن صورت عدول از سیاست آمریکا در مسئله هسته‌ای خواهد بود و این امر رقابت هسته‌ای و جنگ در عرصه جهانی را تسریع و تشدید خواهد کرد.

ناگفته نماند که ظرفیت هسته‌ای کنونی آمریکا بیش‌ازاندازه و به‌مراتب فراتر از توافقات قبلی صورت گرفته با روسیه است

از زمان پایان جنگ سرد آمریکا میزان زرادخانه خود را به میزان فراوانی کاهش داده است. در حقیقت روسای جمهور آمریکا از حزب جمهوری‌خواه با شدت بیشتری از همتان دموکرات خود زرادخانه هسته‌ای آمریکا را کاهش داده‌اند.

در دولت اوباما سیاست آمریکا عدم توسعه انواع جدید کلاهک هسته‌ای یا تغییر کلاهک‌های موجود برای ایجاد ظرفیت و تواناهایی بوده است، چراکه نیازی به توسعه نقش و تعداد سلاح هسته‌ای وجود ندارد. به‌علاوه، از حیث نظامی ضرورتی برای سلاح هسته‌ای جدید وجود ندارد. آمریکا در حال حاضر زرادخانه هسته‌ای با 4600 کلاهک هسته‌ای را حفظ کرده است که از این تعداد حدود 900 کلاهک هسته‌ای آماده شلیک هستند.

در حقیقت پنتاگون و اوباما در سال 2013 اعلام کردند که سلاح هسته‌ای مستقر آمریکا یک‌سوم بیش‌ازحد لازم برای تأمین نیازهای بازدارندگی هسته‌ای است.

کاهش تعداد کلاهک هسته‌ای به سطح 1100 سلاح راهبردی همچنان ظرفیت و توانایی لازم و بیش‌ازحد نیاز در اختیار آمریکا قرار خواهد داد. این میزان از بازدارندگی برای ویرانی فاجعه‌بار هر کشوری که قصد حمله به آمریکا یا متحدانش با سلاح هسته‌ای را داشته باشد، کافی است.

ترامپ به‌جای توسعه و گسترش ظرفیت زرادخانه هسته‌ای باید بر سیاست قبلی موردقبول دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه مبنی ‌بر تعامل با روسیه جهت کنترل و کاهش زرادخانه هسته‌ای بی‌شمار، مرگبار و هزینه‌بر دو کشور (آمریکا و روسیه)، کاهش تنش‌های هسته‌ای، تقویت نظام منع تکثیر و توسعه سلاح هسته‌ای و برقراری و تقویت صلح و امنیت در عرصه جهانی در سایه جهان عاری از سلاح هسته‌ای متمرکز شود.

همچنان فضای اندکی در بودجه فدرال جهت افزایش اعتبارات لازم برای برنامه‌های نوسازی سلاح هسته‌ای آمریکا وجود دارد. آمریکا طرح بلندپروازانه‌ای برای ارتقا و جایگزینی نیروی هسته‌ای سه‌گانه[1] مدنظر دارد که اجرای آن در 30 سال آینده هزینه‌ای بالغ‌بر 1 تریلیون دلار خواهد داشت. این طرح غیرضروری و ناپایدار است.

توییتر ابزار مناسبی برای اعلام تغییرات در سیاست هسته‌ای آمریکا نیست. اظهارات رمزآلود ترامپ حاکی از تغییر در سیاست هسته‌ای آمریکا است که می‌تواند تنش‌های هسته‌ای در سطح جهان را تشدید و تسریع کند و مأموریت منع تکثیر و توسعه سلاح هسته‌ای را پیچیده سازد.

 

[1]– نیروهای سه‌گانه هسته‌ای به تجهیزات و زرادخانه هسته‌ای آمریکا اشاره دارد که شامل موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، موشک‌های بالستیک دریا محور و بمب‌افکن‌های استراتژیک است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *