جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

آقای رئیسی! فقط ۵٠٠ میلیون دلار؟!

تحلیل زوایای مختلف سفر به پاکستان و سریلانکا نشان می‌دهد که نه دستاورد فعلی و نه چشم‌انداز توسعه آتی روابط، انطباقی با سطح عالی ندارد و اعزام یک وزیر، منطقی‌تر بود.

Loading
پرونده ای برای اخوان المسلمین:

دلایل جدایی اخوان تونس، لبنان و حماس از تشکیلات بین المللی اخوان

۱۳۹۶/۰۳/۲۰ | موضوعات

شورا آنلاین- ترجمه: به نظر می رسد مجموعه جدایی ها از تشکیلات بین المللی اخوان پس از اعلام قطع ارتباط جنبش حماس ادامه خواهد یافت و در همین حال مجمع عمومی جماعت اسلامی شاخه سیاسی اخوان لبنان با برگزاری یک کنفرانس عمومی طرح سیاسی جدید خود را اعلام نمود.

روزنامه الرأی تونس در این باره نوشت: اسعد هرموش رئیس دفتر سیاسی جماعت اسلامی لبنان اظهار داشت: جماعت اسلامی به دنبال یک طرح سیاسی جدید است. وی تأکید نمود: هیچ گونه ارتباط تشکیلاتی با جماعت اخوان وجود ندارد و تنها یک ارتباط فکری وجود دارد و ما در لبنان از تمامی تجارب اسلامی در منطقه استفاده می کنیم. این اظهارات هرموش همان اظهاراتی است که خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس مطرح نمود تا قطع ارتباط حماس با اخوان را توجیه نماید.

هرموش در ادامه اظهار داشت: این ارتباط فکری به معنای آن نیست که ما از نظر عضوی و یا تشکیلاتی به تصمیمات اخوان بین الملل پایبند باشیم. ما در لبنان به استقلال تصمیم مان افتخار می کنیم و منافع لبنان را بر عملکرد اسلامی وتشکیلاتی ترجیح می دهیم و جماعت ما در حال زمینه سازی برای یک گشایش سیاسی گسترده است و دست خود را به سوی تمامی نیروهای سیاسی دراز می کند.

از سوی دیگر کمال حبیب کارشناس مسائل جنبش های اسلامی اظهار داشت: ما در برابر یک تحول جدید در رابطه شاخه های جماعت اخوان با تشکیلات بین المللی اخوان هستیم و این تحول جدایی آنها از تشکیلات بین المللی و جماعت مادر در مصر و تأکید بر استقلال و صبغه ملی آنها به دور از توصیف خود به عنوان اسلامی هستیم و این مسأله در جنبش النهضه تونس به  خوبی مشاهده می شود.

وی خاطرنشان ساخت: این پدیده تحول به سمت داخل و میهن و شبیه شدن به دیگر نیروهای سیاسی داخلی و هماهنگی با آنها و عدم عزلت و تلاش برای ایجاد هماهنگی میان میهن پرستی و اسلامی گری و غلبه صبغه ملی بر اسلامی است و دعوت هایی از سوی شخصیت های مهمی در داخل اخوان وجود دارد که خواستار انحلال تشکیلات بین المللی اخوان و دفاتر آن شده اند.

در همین حال طارق ابوالسعد کارشناس مسائل جنبش های اسلامی درباره دلایل جدایی شاخه های اخوان از تشکیلات بین المللی اخوان اظهار داشت: تشکل های اخوانی تلاش می کنند خود را از ارتباط عضوی در جماعت اخوان نجات دهند اما به شکل موازی وابستگی فکری آنها موجود است و در نتیجه زمینه بازگشت دوباره به تشکیلات فراهم است. از این رو اخوانی ها از افزایش جدایی و قطع ارتباط اخوان تونس، اروپا و حماس نگران نشدند چرا که این قطع ارتباط تشکیلاتی و موقت است و با از میان رفتن مسبب، این ارتباط بار دیگر شروع خواهد شد و در حال حاضر دلیل این قطع ارتباط وارد شدن اخوانی‌های مصر در فعالیت های خشونت آمیز و مخالفت دولت جدید آمریکا با اخوان است.

در همین حال دالیا زیاده هماهنگ کننده کمپین “به شمار آوردن اخوان به عنوان یک سازمان تروریستی” اظهار داشت: اخوانی ها تشکل و شیوه یکسانی هستند، اگرچه گروه های آنان متفاوت باشد. آنچه اکنون اتفاق می افتد تلاش برای القای این تصویر است که جماعت اخوان یک گروه یکسان نیست تا پیچیدگی مسأله معرفی آنها به عنوان یک گروه تروریستی را بیشتر نمایند و اکنون آنها خود را در جمله کشورهایی که در آن به سر می برند، قرار می دهند و هر گروهی سیاستهای خاص خود را وضع می‌کند.

وی در ادامه افزود: وضعیت سیاسی اخوان و شکاف هایی که در آن به سر می برد، اخوانی ها را بر آن داشت تا به دنبال پناهگاه امنی برای خود در لبنان جست و جو کنند اما گمان نمی کنم که آنها موفق شوند زیرا افکار عمومی مردم لبنان با هر شکلی از اشکال اسلام سیاسی مخالف است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *