جدیدترین مطالب

رهایمان نکن آمریکا

رهایمان نکن آمریکا

بشیر اسماعیلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: به نظر می‌رسد که آخرین تلاش‌های اسراییل برای نگاه داشتن بی قید و شرط غرب در کنار خود بی نتیجه خواهد ماند و دنیا آنقدر چالش جدید برای تمدن غربی به ارمغان آورده است که دیگر مثل مسأله اسراییل، نخستین اولویت غرب نخواهد بود‌.
Loading

أحدث المقالات

هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل

تهران-ایرنا- تارنمای «وال استریت ژورنال» نوشت: دولت بایدن در حال بررسی معرفی یک قرارداد تسلیحاتی جدید است که بر اساس آن بیش از یک میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل فروخته خواهد شد.

وزیر خارجه روسیه: مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه درباره تنش‌های اخیر بین اسرائیل و ایران اظهار داشت: «مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست».

Loading

نگاه روسیه به همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان

۱۳۹۶/۰۵/۰۷ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: آمریکا و اتحادیه اروپا مخالفت صریح خود را با برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان اعلام کرده‌اند اما به رغم اینکه گفته می‌شود روس‌ها نیز با این اقدام مخالف هستند، واکنش صریحی از آنها تاکنون مشاهده نشده است.

به باور عمومی همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق تنها یک موضوع محلی نیست و نه تنها آغازی برای تجزیه عراق به شمار می‌رود، بلکه برای همسایگان هم احساس تهدید مشابه ایجاد می‌کند. به همین دلیل اعلام موعد برگزاری همه پرسی با موجی گسترده از واکنش‌ها در سطوح مختلف داخلی و خارجی همراه شده است و همچنان این واکنش‌ها ادامه دارد. حکومت اقلیم کردستان به تازگی اعلام کرده است که ٢۵ سپتامبر در مناطق تحت کنترل خود همه پرسی استقلال برگزار می‌کند. در حالی که موقعیت پیچیده عراق پساداعش ضمن اینکه می تواند این فرصت تاریخی را برای کردها فراهم کند، آنها را با موانع بزرگی هم روبه‌رو می‌کند. آمریکا و اتحادیه اروپا مخالفت صریح خود را با برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان اعلام کرده‌اند اما به رغم اینکه گفته می‌شود روس‌ها نیز با این اقدام مخالف هستند، واکنش صریحی از آنها تاکنون مشاهده نشده است. در این میان موضع روسیه از یک جهت به واسطه همکاری‌های منطقه‌ای با ایران و از جهت دیگر به دلیل جایگاه بین‌المللی روسیه و وزنی که حمایت احتمالی روس‌ها از استقلال کردستان به آن می‌دهد، برای تهران اهمیت می‌یابد. بر این اساس گزارش حاضر با نگاهی به رابطه روسیه و اقلیم کردستان، به ارزیابی رویکرد احتمالی روس‌ها در قبال همه پرسی استقلال اقلیم می‌پردازد.

متن کامل یادداشت را در اینجا بخوانید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *