جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد.

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

ضربات مهلک حزب‌الله بازدارندگی رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده است

تهران- ایرنا- «زهیر اندراوس» نویسنده و تحلیلگر جهان عرب گفت: ضربات مهلکی که حزب الله به صهیونیست ها در جبهه زمینی و با سرنگون کردن پهپادهای رژیم اسرائیل وارد کرده، نه تنها بازدارندگی این رژیم را تضعیف کرده، بلکه به آن نیز پایان داده است.

Loading

پیام‌ راهبردی دیدار اخیر روسای جمهور چین و روسیه

۱۴۰۰/۱۱/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: کارشناس مسائل بین‌الملل درباره دیدار اخیر روسای جمهور روسیه و چین گفت: «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اخیرا بعد از دو سال با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین دیدار کرد. هرچند بهانه سفر پوتین به پکن، شرکت در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی 2022 چین بود، اما درواقع این دیدار در راستای تفاهمات و توافقات جدید بین پکن و مسکو و همچنین امضای 15 قرارداد همکاری صورت گرفت.»

سید رضا میرطاهر در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره روابط چین و روسیه طی سال‌های اخیر گفت: «این روابط در این سال‌ها به‌شدت روند رو به توسعه را طی کرده است و این مسئله با توجه به منافع طرفین در زمینه گسترش روابط دوجانبه و همچنین وجود دشمن یا رقیب مشترک یعنی آمریکا معنا پیدا می‌کند.»

وی تأکید کرد: «آمریکا در اسناد بالادستی‌اش همواره از چین و روسیه به‌عنوان قدرت‌های تجدیدنظرطلب یاد کرده که باید با توسعه‌طلبی آن‌ها مقابله کند. البته چین به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان که تا سال 2030 به اولین اقتصاد جهان تبدیل می‌شود، نه‌فقط در زمینه‌های تجاری، اقتصادی و فن‌آوری‌های پیشرفته رقیب آمریکا است بلکه با توجه به توسعه روزافزون نظامی این کشور و گسترش زرادخانه تسلیحات تهاجمی‌اش، از دیدگاه آمریکایی‌ها تهدید امنیتی بزرگی را در حوزه ایندوپاسیفیک برای واشنگتن و شرکایش ایجاد کرده است.»

به گفته میرطاهر با توجه به این احساس خطرها از سوی آمریکا، ما شاهد شکل‌گیری ائتلاف‌ها و تلاش واشنگتن برای ایجاد ائتلاف‌های جدید در سطح منطقه ایندوپاسیفیک هستیم که ازجمله می‌توان به ائتلاف چهارگانه کواد بین آمریکا، ژاپن، استرالیا و هند و ائتلاف سه‌گانه آکوس بین آمریکا، انگلیس و استرالیا اشاره کرد.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این موضوع که آمریکایی‌ها در مقابل روسیه نیز به تقابل پرداخته‌اند، توضیح داد: «هرچند روسیه وسیع‌ترین کشور جهان است اما بیشتر ازلحاظ نظامی اهمیت دارد و ازنظر اقتصادی رقیب آمریکا محسوب نمی‌شود.»

وی ادامه داد: «پکن و مسکو با توجه به تقابل روزافزون دولت‌های قبلی و فعلی آمریکا با این دو کشور طبیعتاً به یکدیگر نزدیک‌تر شده و روابطی را در عرصه‌های مختلف سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی، تجاری، انرژی، امنیتی و نظامی در پیش گرفته‌اند.»

میرطاهر با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور گفت: «در چارچوب دیدار اخیر پوتین و شی جین پینگ ما شاهد آن بودیم که سران دو کشور بیانیه مشترکی را انتشار دادند که در نوع خود بسیار مهم محسوب می‌شود. در این بیانیه، دغدغه‌های مسکو و پکن به‌ویژه در زمینه توسعه نظام چندقطبی در جهان و مقابله با سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا مدنظر است. درعین‌حال دغدغه‌های امنیتی روسیه و چین در این بیانیه مشترک مورد توجه قرار گرفته است.»

وی ادامه داد: «آمریکا به‌ویژه بعد از پایان جنگ سرد و تا این اواخر همواره داعیه این را داشت که به‌عنوان تنها ابرقدرت جهان باید نقش تعیین‌کننده‌ای را در تبیین سیاست‌ها و نظام بین‌المللی داشته باشد. درحالی‌که روسیه و چین، نظم لیبرالی نظام بین‌المللی را که اکنون غرب به دنبال تداوم و تحکیم آن است، قبول ندارند.»

به گفته این کارشناس، مسکو و پکن معتقد هستند که تحولات در نظام بین‌المللی به‌ویژه در عرصه اقتصاد، تجارت و مالیه جهانی با ظاهر شدن قدرت‌های نوظهور اقتصادی و همچنین افزایش نقش و اهمیت کشورهایی مانند چین، هند، روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی که گروه بریکس را تشکیل داده‌اند و دیگر واقعیات عرصه جهانی، لزوم نوعی تجدیدنظر و نگاه دوباره در نظام بین‌المللی کنونی و ساختارها و روندها را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

در ادامه میرطاهر تأکید کرد: «روسیه و چین در این چارچوب برخی اقدامات عملی را نیز انجام داده‌اند که یکی از مظاهر مهم آن تشکیل گروه بریکس است که اقتصادهای نوظهور و قدرت‌های غیرغربی را در خود جمع کرده است. سازمان همکاری شانگهای نیز از دیگر مظاهر همکاری چین و روسیه محسوب می‌شود.»

این کارشناس تأکید کرد که مسئله توسعه ناتو به سمت شرق که اکنون به یکی از محورهای اصلی تنازع بین روسیه و غرب شامل ناتو و آمریکا تبدیل شده نیز در این بیانیه مشترک موردنظر بوده و هم پوتین و هم شی جین پینگ این اقدامات غرب را محکوم کردند.

وی ادامه داد: «طبیعتاً برای چین نیز ماجراجویی‌های نظامی آمریکا و شرکایش در منطقه ایندوپاسیفیک از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به‌خصوص اقدامات نظامی آمریکا در زمینه به چالش کشیدن ادعاهای دریایی چین در دریای چین جنوبی و همچنین اقدامات تحریک‌آمیز این کشور در زمینه حمایت از تایوان و تهدید پکن در این راستا از دغدغه‌های اصلی سران چین محسوب می‌شود.»

میرطاهر در نهایت توضیح داد که روسیه و چین قصد دارند با توجه به رویکرد تحریمی و تشدید فشار از جانب غرب که آمریکا رهبری آن را بر عهده دارد، بیشتر به روابط دوجانبه و یا همپوشانی نیازمندی‌های متقابل بپردازند که ازجمله بحث صدور 10 میلیارد مترمکعب گاز به چین و تلاش روسیه در چارچوب سیاست نگاه به شرق قابل ذکر است.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از سال 2014 اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین شریک تجاری روسیه محسوب می‌شد، افزود: «اما اکنون روس‌ها تلاش دارند منافع و روابط تجاری، اقتصادی و انرژی خود را در حوزه شرق تعریف کنند و این مسئله که قرن 21، قرن اقیانوس آرام یا عصر پاسیفیک نامیده شده نیز بیانگر آن است که در این قرن، محور اقتصاد و تجارت جهانی، منطقه آسیاپاسیفیک خواهد بود. لذا از این منظر نیز نگاه روسیه مبتنی بر واقعیاتی است که در عرصه جهانی رخ داده است.»

میرطاهر تأکید کرد که درواقع پکن و مسکو به دنبال تثبیت این واقعیت هستند که غرب باید نقش هژمون خود را در عرصه بین‌المللی در حوزه‌های سیاسی-دیپلماتیک، اقتصادی-تجاری و نظامی-امنیتی کنار بگذارد و واقعیت‌های جهانی و ظهور قدرت‌های جدید را بپذیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *