جدیدترین مطالب

تحریم‌های جدید علیه ایران

تحریم‌های جدید علیه ایران

کوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: اسرائیل بعد از حمله ایران پیگیر اقدامات تحریمی و دیپلماتیک علیه ایران و قرار‌دادن سپاه در فهرست سازمان‌های حامی تروریسم و به‌اصطلاح «ایجاد یک جبهه جهانی و یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران» شده‌ است.

منبع حماس: ۳۰ افسر شاباک اسیر حماس هستند

یک منبع در جنبش حماس گفت: این جنبش ۳۰ نفر از ژنرال‌ها و افسران شاباک را نزد خود اسیر نگه داشته است که در محل‌های کاملا امنی به سرمی برند و نظامیان صهیونیست نمی‌توانند به آنها دست یابند.

اسب‌های سرگردان و زخمی ارتش در خیابان‌های لندن

پنج راس اسب متعلق به واحد سوار نظام سلطنتی که گفته شده هنگام تمرین فرار کرده اند، در خیابان‌های مرکز لندن در برخورد با خودرو‌های عبوری زخمی شدند و رهگذران را در قلب سیاسی لندن حیرت زده کردند.

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

انحراف عمدی آب‌های مشترک ایران و افغانستان؛ طالبان آب هیرمند را به شوره‌زار می‌ریزد تا به ایران نرسد

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف‌شده ۴۰۰ کیلومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.

سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کرد

یک تحلیلگر برجسته لبنانی با اشاره به شکست نظریه امنیتی رژیم اشغالگر در نبرد طوفان الاقصی اعلام کرد که شهید سلیمانی تلاش گسترده‌ای برای تقویت مقاومت انجام داد و عملیات تلافی‌جویانه «وعده صادق» قدرت ایران در تقابل مستقیم با دشمن صهیونیستی را ثابت کرد.

واکنش نماینده ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس

نماینده ایران در ژنو در نامه‌هایی به رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشت: سبعیت رژیم صهیونیستی در غزه دیگر موجب شگفتی هیچکس نیست، این نسل کشی را فورا متوقف کنید.

Loading

سفر مقام اماراتی به تهران؛ یک گام موثر با پیامدهای راهبردی

۱۴۰۰/۰۹/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر طحنون بن زیاد، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی به ایران بعد از سال‌ها تنش و سردی روابط میان دو کشور، سبب شد که افکار عمومی و رسانه‌های بین‌المللی، اهداف این سفر را در راستای تنش زدایی و همچنین آغاز یک دوران جدید میان تهران و ابوظبی و حتی منطقه ارزیابی کنند. حسین سیاحی - پژوهشگر مسائل بین‌الملل

طحنون بن زیاد در این سفر ضمن دیدار با سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، اعلام نمود که ایران کشوری بزرگ و قدرتمند در منطقه و دارای موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد است، لذا توسعه روابط گرم و برادرانه میان ابوظبی و تهران در اولویت سیاست‌های خارجی کشور متبوعش قرار دارد.

چنین رویکرد و اظهارنظری سبب اعلام مواضع متقابل مثبت از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران شد. رئیس جمهور ضمن انتقاد از رفتار قدرت‌های بزرگ در منطقه، از اهداف و امنیت مشترک کشورهای مسلمان منطقه سخن گفت. دریابان شمخانی نیز ضمن نام بردن از ظرفیت‌های بالقوه همکاری میان همسایگان منطقه‌ای، سفر همتای اماراتی خود به ایران را سرآغاز دور جدیدی از روابط فی‌ما‌بین دو کشور قلمداد کرد.

با بررسی رویکرد اخیر امارات چنین به نظر می‌رسد که این کشور، نوعی سیاست خارجی عملگرایانه را درپیش گرفته که با اهداف اقتصادی و با رویکرد تنش‌زدایی با همسایگان هویت یافته است. این کشور، ضمن عقب‌نشینی از جنگ در یمن، بهبود روابط با ترکیه، پایان دادن به تحریم‌ها علیه قطر و همچنین پایان دخالت در لیبی، این بار تنش‌زدایی با همسایه بزرگ خود یعنی ایران را در دستورکار قرار داده است. علیرغم خوش‌بینی‌های ایجاد شده همزمان با دیدار مقامات امنیتی دو کشور، موانع و مسائل پیچیده و دشواری نیز برسرراه ایجاد یک رابطه موثر میان جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی وجود خواهد داشت.

پیمان ابراهیم و روابط شکل گرفته میان ابوظبی و تل‌آویو و تبعات منطقه‌ای آن می‌تواند یکی از موانع تقویت همکاری‌‌ها میان ایران و امارات باشد.

از طرف دیگر ترتیبات امنیتی منطقه نیز به عنوان مهمترین عامل شکل‌دهنده به روابط تهران و ابوظبی و حتی سایر کشورهای منطقه قابل ذکر است. در کنار انتظار ابوظبی برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات هسته‌ای ایران، خروج تدریجی ایالات متحده از منطقه و کاهش سیستم‌های دفاعی آمریکایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس سبب شده که گزینه‌های تصمیم‌گیری برای امارات و حتی عربستان کاهش یابد. تحولات در ساختار امنیتی و تضعیف چتر امنیتی ایالات متحده در منطقه، بازی دوران ریاست جمهوری ترامپ علیه ایران را به پایان رسانده است.

در حال حاضر، دولت دموکرات بایدن، ظاهرا همزمان با پیگیری مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران، تنش‌زدایی را جایگزین فشار و مقابله حداکثری کرده است. با کمرنگ شدن تدریجی سیاست اقدام و مقابله سخت علیه ایران، این چنین تصور می‌شود که امارات در حالی‌که در سال‌های ریاست جمهوری ترامپ، از حامیان سیاست‌های سخت وی علیه ایران بود، دیگر تمایل به رویارویی با همسایه خود نخواهد داشت. همچنین بعید به‌نظر می‌رسد ابوظبی بخواهد بدون بهره مندی از چتر امنیتی آمریکا، شریک موضع‌گیری‌ها و سیاست‌های تهاجمی تل‌آویو علیه تهران شود.

امارات برای توسعه و گسترش تنوع اقتصادی خود، نیازمند ثبات و امنیت منطقه‌ای و همچنین کاهش تنش‌ها با همسایه موثر و قدرتمند خویش است.

این کشور نشان داده است که حتی در اوج تنش‌ها با ایران، امنیت تجاری و اقتصادی خود را قربانی نخواهد کرد. به طوری‌که در سال 2019 میلادی و در کوران تلاش ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای این کشور به منظور ایجاد چالش امنیتی برای ایران، هدف قرار گرفتن کشتی اماراتی باعث شد که ابوظبی و تهران تفاهم‌نامه تقویت همکاری‌های مرزی را به امضا برسانند.

به نظر می‌رسد ابوظبی به این نتیجه رسیده است که افزایش سطح رویارویی، پیوستن به رقابت‌های پرهزینه و شکل بخشیدن به موازنه‌های فرسایشی در منطقه نمی‌تواند بدون آسیب رسیدن به هویت تجاری این کشور پیگیری شود.

همانطور که مشاور امنیتی امارات به آن اشاره نموده است ایران یک قدرت مهم و بزرگ منطقه‌ای است و عدم برابری مولفه‌های قدرت میان ابوظبی و تهران باعث می‌شود که  این کشور یا در جهت کاهش تنش‌ها قدم برداشته و یا در جهت ایجاد یک عامل موازنه در مقابل ایران نظیر ایجاد اتحاد با دیگر کشورهای منطقه تلاش کند. اتحادی که همانطور که ذکر گردید بدون حضور موثر ایالات متحده و چتر امنیتی این کشور، شانس بسیار اندکی برای تاثیرگذاری خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *