جدیدترین مطالب

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

حسام الدین حجت زاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رصد و ارزیابی سیر تحولات ماه های اخیر در روابط تهران با سایر کشورها و به ویژه همسایگان، گویای سرعت گرفتن روند قهقرایی در روابط خارجی کشورمان است. این یادداشت ناظر بر بررسی و تحلیل رفتارهای آن دسته از سیاست زدگان غیرمتخصصی است که بی توجه به شعارهای دولت های جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته همواره بدون برخورداری از دانش سیاسی در حوزه روابط خارجی کشور دخالت کرده و پیامدهای ناخوشایند و پرهزینه ای را به طور مشخص از ناحیه دو کشور پاکستان و افغانستان به مردم، کشور و نظام تحمیل کرده اند. 

ملت یمن علی رغم همه فشارها همچنان حامی فلسطین است

سید عبدالملک بدرالدین دبیرکل جنبش انصارالله یمن در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه موضوع جنایت صهیونیست ها در غزه ننگی بر همه انسان هاست گفت : ملت یمن با وجود تمام فشارها تغییری در موضع اش در قبال فلسطین نداشته است . 

بدهی ۱۵ میلیارد پوندی شرکت آب انگلیس

گزارش‌های فاش شده نشان می‌دهد تیمز واتر بزرگترین شرکت آب انگلیس که یک چهارم جمعیت انگلیس از مشترکان آن هستند ۱۵ میلیارد پوند بدهی به بار آورده است.

سفر وزیر امور خارجه به ترکمنستان

حسین امیرعبداالهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به ترکمنستان خواستار توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای میان دو کشور همسایه شد. مقامات ایران و ترکمنستان در جریان این سفر همچنین موانع موجود بر سر راه تقویت همکاری‌ها را نیز بررسی کردند.

Loading

أحدث المقالات

در مسکو عدم واکنش سران شورای اروپا به حمله تروریستی در کروکوس را شرم آور خواندند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد عدم واکنش رهبری شورای اروپا به حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس صفحه شرم آور دیگری در تاریخ این سازمان است که بی طرفی سازوکار قانونی و کارشناسی آن را مورد تردید قرار می دهد.

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

حسام الدین حجت زاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رصد و ارزیابی سیر تحولات ماه های اخیر در روابط تهران با سایر کشورها و به ویژه همسایگان، گویای سرعت گرفتن روند قهقرایی در روابط خارجی کشورمان است. این یادداشت ناظر بر بررسی و تحلیل رفتارهای آن دسته از سیاست زدگان غیرمتخصصی است که بی توجه به شعارهای دولت های جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته همواره بدون برخورداری از دانش سیاسی در حوزه روابط خارجی کشور دخالت کرده و پیامدهای ناخوشایند و پرهزینه ای را به طور مشخص از ناحیه دو کشور پاکستان و افغانستان به مردم، کشور و نظام تحمیل کرده اند. 

توقف جنایات اسرائیل و آتش‌بس در غزه؛ مطالبه چهره‌های رسانه‌ای پاکستان

اسلام‌آباد- ایرنا- ۱۲۰ نفر از فعالان حوزه رسانه و چهره‌های پرطرفدار در فضای مجازی در پایتخت پاکستان با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی مردم فلسطین، از سازمان‌های بین المللی خواستند تا با توقف این تهاجم در غزه برای اجرای فوری آتش‌بس نقش‌آفرینی کنند.

Loading

تحولات افغانستان و اهمیت نقش‌آفرینی و همگرایی همسایگان

۱۴۰۰/۰۶/۰۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک فعال سیاسی افغانستان با تاکید بر اهمیت رایزنی و نقش‌آفرینی کشورهای همسایه افغانستان و حمایت از ایجاد حکومتی فراگیر، گفت: قطعا بروز و نمود واقعی تغییر رویکرد طالبان این خواهد بود که حکومتی متکثر و فراگیر در افغانستان شکل گیرد و همه طرف‌های ذی‌نفوذ در کشور در آن حضور داشته باشند.

محمد اسماعیل قاسم یار، رئیس وقت لویی جرگه اضطراری افغانستان پس از نشست‌های بن در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اهمیت نقش‌آفرینی و عملکرد کشورهای همسایه افغانستان و ضرورت همگرایی آن‌ها در این خصوص اظهار داشت: قطعا همسایگان ما خصوصا ایران و پاکستان، با همکاری و همگرایی با یکدیگر می‌توانند در حفظ صلح و ثبات در افغانستان ایفای نقش موثری داشته باشند؛ چرا که در غیر این صورت، پیامدهای مشکلات افغانستان بر همسایگانش امری مسلم است.

وی سابقه مواضع ایران و پاکستان را در جهت کمک به حل مشکلات افغانستان و تلاش برای همگرایی را سازنده و مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه تاکنون طالبان تاکید کرده‌اند که طالبان دیروز نیستند، به اقتضائات زمان توجه دارند، به آینده فکر می‌کنند، می‌خواهند کشور توسعه یابد و مردم از رفاه برخوردار شوند. بنابراین با چنین دیدگاهی به نظر می‌رسد کشورهای همسایه افغانستان، امکان بیشتری برای ایجاد کانال‌های سازنده مذاکراتی و تداوم گفتگوها خواهند داشت.

این فعال سیاسی افغان گفت: امیدواریم این مواضع طالبان تداوم داشته باشد و اثر مثبتی بر مسائل داخلی و خارجی کشور داشته باشد.

قاسم یار تاکید کرد: قطعا بروز و نمود واقعی تغییر رویکرد طالبان این خواهد بود که حکومتی متکثر و فراگیر در افغانستان شکل گیرد و همه طرف‌های ذی‌نفوذ و علاقه‌مند در کشور در آن حضور داشته باشند. ما چنین وعده‌ای در دوحه گرفته‌ایم و هر دو طرف موافقت کرده‌اند که حکومت مشترکی شکل ‌دهند.

مشاور پیشین روابط بین‌الملل در شورای عالی صلح افغانستان، همکاری و همگرایی کشورهای منطقه در این مسیر را ضروری و سازنده عنوان کرد و ادامه داد: تا کنون به نظر می‌رسد شرایط در افغانستان مناسب است و ما و مردم امیدوار هستیم شرایط بهتر شود.

رئیس وقت لویی جرگه اضطراری افغانستان پس از نشست‌های بن، به مواضع و عملکرد برخی کشورهای همسایه افغانستان در ماه‌های اخیر اشاره و اضافه کرد: ما با همسایگانمان سرنوشت مشترکی داریم و همکاری و توجه به صلح و ثبات منطقه در این راستا ضروری است. البته روسیه و چین اعلام کرده‌اند که قصد هیچ‌گونه مداخله و یا میانجی‌گری ندارند، اما قطعا این دو کشور نقش مهمی در منطقه دارند و اگر با همکاری با کشورهایی مانند ایران، هند و پاکستان اقدامات مثبتی انجام دهند، مورد استقبال واقع خواهد شد.

قاسم یار با تاکید بر ضرورت توجه کشورهای همسایه به عوامل مخرب همکاری میان این کشورها با افغانستان از جمله مداخلات خارجی، گفت: دست نابکار خارجی، خصوصا آمریکا، در افغانستان روزگار ما را در دو دهه خراب کرده است. هر میزان مداخله کمتر شود به نفع صلح و ثبات در کشور ما است. حضور آمریکا با اهداف دور و درازی که در کشور ما دارند و منافعی که در منطقه دنبال می‌کنند، می‌تواند صدمه‌ای به روابطمان با دوستانمان بزند.

وی اضافه کرد: امیدواریم آمریکا و سایر کشورهای فرامنطقه‌ای بگذارند ما با ایجاد صلح و ثبات در منطقه‌مان رابطه برادرانه و همراه با حسن همجواری داشته باشیم. این مداخلات به ضرر ما و همکاری‌هایمان است. ما از کمک‌های انسان‌دوستانه واقعی استقبال می‌کنیم، اما مداخلات آن‌ها باید متوقف شود.

این فعال سیاسی افغان با تاکید بر اینکه سیاست راهبردی کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا این است که با ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در افغانستان به اهداف خود برسند، گفت: افغانستان موقعیت ژئوپلیتیکی و منابع و ثروت‌های زیادی دارد که مورد طمع آن‌ها است. با در نظر داشتن اهداف آنها، کشورهای منطقه باید با یکدیگر همکاری و همگرایی بیشتری داشته باشند.

قاسم یار تصریح کرد: حتی طالبان که تاکید می‌کنند طالبان دیروز نیستند؛ واقعیت‌ها را لمس کرده‌اند و حقایق را دیده اند. باید همواره مد نظر داشته باشیم که چگونه تحریکات بیگانگان در منطقه ما ایفای نقش می‌کند؛ همانطور که «بی نظیر بوتو» ، نخست وزیر پیشین پاکستان، هم علنی و در رسانه‌ها گفته بود پاکستان در ساختن طالبان تنها نبوده و عربستان، انگلیس و آمریکا هم در شکل‌گیری و حمایت از آن‌ها نقش داشته‌اند.

وی با ابراز امیدواری به ایجاد تغییراتی واقعی در رویکرد و عملکرد طالبان نسبت به مسائل داخلی و روابط با کشورهای خارجی و خصوصا همسایگان، ادامه داد: کشورهای همسایه افغانستان باید با رایزنی و همگرایی با یکدیگر از ایجاد حکومتی فراگیر پشتیبانی کنند. آن‌ها می‌توانند در این راستا نقش موثری داشته باشند و عدالت فراگیر به نفع صلح و ثبات منطقه است.

قاسم یار کمک‌های مالی به افغانستان را در این شرایط مهم ارزیابی کرد و توضیح داد: متاسفانه در مواردی، وضع اقتصادی نابسامان مردم باعث می‌شود از دیگر طرف‌ها کمک بخواهند. بنابراین کمک خودی‌ها بسیار سازنده‌تر است.

در ادامه، رئیس وقت لویی جرگه اضطراری افغانستان پس از نشست‌های بن، به نقش سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مانند شانگهای اشاره کرد و گفت: سازمان شانگهای در این راستا می‌تواند نقش فعال‌تری داشته باشد و ما با آن‌ها ارتباطات و مشترکات فراوانی داریم. افغانستان در شرایطی است که به کمک‌های مالی کشورهای منطقه هم نیاز دارد. امیدواریم به زودی افغانستان هم بتواند به کشورهای منطقه کمک کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *