جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

Loading

دورنمای تشکیل دولت مستقل فلسطینی

۱۴۰۰/۰۴/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین: حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی به بررسی چشم‌انداز تشکیل دولت مستقل فلسطینی و موانع پیش روی آن پرداخته است. آنچه در ادامه می‌خوانید متن کامل این گفتگوست:

پرسش: روند تشکیل دولت مستقل فلسطینی را چگونه می بینید؟

تشکیل دولت مستقل فلسطینی بر اساس توافقنامه 1993 اسلو قرار بود تا سال 2005 شکل عملی به خود گیرد، اما زمانی که یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان تلاش کرد تا مهم‌ترین بند توافقنامه اسلو را عملیاتی کند، در سال 2004 به‌طرز مشکوکی به قتل رسید. عرفات در سال 1994 یعنی یکسال پس از امضاء توافقنامه اسلو وارد اراضی اشغالی شد و در طول 10 سال تمام ابزارهای سیاسی لازم را برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس به کار گرفت؛ اما عرفات از سال 2002 در شهر رام الله مقر تشکیلات خودگردان به دستور آریل شارون، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی محاصره و سپس مسموم شد و در نهایت در سال 2004 در بیمارستانی در پاریس درگذشت. همان زمان پزشکان فرانسوی وجود ماده سمی خطرناک که از مواد پلوتونیوم تشکیل شده را در خون یاسر عرفات تشخیص دادند. این ماده در کمتر از یک ماه کلیه گلبول‌های قرمز رئیس سابق تشکیلات خودگردان را نابود کرد. از آن پس رهبران تشکیلات خودگردان به‌علت ترس از احتمال ترور بیولوژیکی نتوانستند بر اساس بندهای توافقنامه اسلو راه را برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی هموار سازند .

صائب عریقات گفتگو کننده ارشد فلسطینی نیز که راه عرفات را طی کرد در سال گذشته به‌طرز مشکوکی ترور بیولوژیکی شد و درگذشت، لذا درحال حاضر امکان شکل‌گیری دولت فلسطینی از رهگذر قانونی به دلیل نبود ابزارهای لازم دیپلماتیک و عادی سازی رابطه اعراب و اسرائیل ضعیف است و تنها راه حل، تقویت محور مقاومت و مقابله به نحو مقتضی است که حماس و جهاد اسلامی پیگیری آن را به عهده دارند.

 

پرسش: اصل تعیین حق سرنوشت فلسطینی‌ها بر اساس کدام مبانی حقوق بین‌الملل قابل پیگیری و اجراست؟

اصل حق تعیین سرنوشت بر اساس ماده یک منشور سازمان ملل به عنوان یک حق طبیعی برای همه ملت‌ها تعیین شده است. استقلال الجزایر در سال 1962و استقلال بسیاری از کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین بر اساس همین اصل صورت گرفت؛ اما به دلیل نفوذ لابی صهیونیستی در نهادهای بین‌المللی و از جمله سازمان ملل، مساله حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین امکان‌پذیر نشده است، علاوه‌براین نهادهای منطقه‌ای از جمله اتحادیه عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی فاقد اراده قدرت و ابزارهای لازم برای کمک به ملت فلسطین است .از طرف دیگر، رژیم صهیونیستی تحت هیچ شرایطی حاضر نیست بپذیرد که ملت فلسطین به حق خود برای داشتن یک دولت مستقل دست یابد. مقامات رژیم صهیونیستی از دوران دیوید بن گوریون، اولین نخست وزیر تا نفتالی بنت، نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی را در اراضی اشغالی 1967 مرگ اسرائیل می‌دانند و با تکیه بر پشتیبانی آمریکا و غرب مانع برگزاری همه پرسی در اراضی اشغالی می‌شوند.

وی افزود: به خاطر هزینه سیاسی سنگین هیچ‌یک از روسای جمهوری آمریکا به خود اجازه نمی‌دهند که در مورد تشکیل دولت مستقل فلسطینی اقدامی انجام دهند. برای مثال، بیل کلینتون، رئیس جمهوری دموکرات آمریکا بود. بیل کلینتون در سال 1997 در دیدار خصوصی با یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان به‌صورتی محرمانه به وی گفته بود که کاخ سفید را ترک نخواهد کرد مگر یک دولت مستقل فلسطینی برای مردم فلسطین تاسیس کند. موساد که گفتگوهای بیل کلینتون و یاسر عرفات را شنود کرده بود با کمک عوامل لابی صهیونیستی در کاخ سفید رسوائی اخلاقی را برای بیل کلینتون از طریق خانم مونیکا لوینسکی یهودی الاصل که کارمند کاخ سفید بود رقم زد و کار به جایی رسید که کنگره آمریکا قصد برکناری کلینتون را داشت .از آن زمان بیل کلینتون دیگر هرگز در مورد تشکیل دولت فلسطین کلامی بر زبان جاری نکرد .در همان زمان موساد با نفوذ در کاخ سفید در صندلی دفتر کار بیل کلینتون دستگاه شنود گذاشته بود زیرا اسرائیل و لابی صهیونیستی به‌شدت نسبت به احساس عاطفی وی به مردم فلسطین حساس شده بودند.

 

پرسش: چه موانع داخلی و خارجی بر سر راه تشکیل دولت مستقل فلسطینی وجود دارد؟

موانع فراروی تشکیل دولت مستقل فلسطینی در 3 حوزه بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی قابل تجزیه و تحلیل است. در عرصه بین‌المللی همه روسای جمهوری آمریکا متعهد هستند که امنیت رژیم صهیونیستی را تضمین کنند. اگر چه در رفتار و گفتار اختلافی بین روسای جمهوری دموکرات و جمهوریخواه وجود دارد، اما در نهایت همه روسای جمهوری آمریکا تابعی از اراده لابی صهیونیستی هستند و هر رئیس جمهوری گامی عملی برای کمک به ملت فلسطین بردارد به سرنوشت بیل کلینتون دچار خواهد شد. در عرصه‌ منطقه‌ای، دولت‌های عرب منطقه که بعضا درصدد عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی هستند، هیچ‌گونه کمکی به مردم فلسطین نمی‌کنند. در داخل اراضی اشغالی نیز تشکیلات خودگردان، به یک نهاد فلج، بی‌تحرک و منفعل تبدیل شده و پس از 26 سال مذاکره با اسرائیل نتوانست حتی بندهای توافقنامه اسلو را عملیاتی کند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *