جدیدترین مطالب

از نسل کشی آلمان در آفریقا چه می دانیم؟

از نسل کشی آلمان در آفریقا چه می دانیم؟

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: نسل کشی نامیبیا توسط آلمان اولین نسل کشی قرن بیستم میلادی بود و از راه های مختلف همچون تحمیل گرسنگی و تشنگی، جلوگیری از رسیدن غذای کافی، کار اجباری، بردگی، تجاوز جنسی، قطع اعضا و انجام آزمایش های پزشکی بر روی ساکنان این سرزمین ثروتمند اتفاق افتاد چرا که آلمانی ها می خواستند تا مال، اموال و زمین های ساکنان نامیبیا را از آن خود کنند. 

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌
Loading

أحدث المقالات

آمریکا در حرف و عمل از اسرائیل می‌خواهد که پس از حمله ایران، خویشتنداری کند/ تل‌آویو احتیاط را در دستور کار دارد  

خبرآنلاین نوشت: بنیامین فریدمن، مدیر اندیشکده اولویت های دفاعی در واشنگتن، می گوید که اسراییلی ها خواهان درگیر شدن در یک رویارویی تلافی جویانه در برابر ایران نیستند، بنابراین ممکن است فضایی برای احتیاط وجود داشته باشد. ممکن است بگویند پاسخ می دهیم اما سپس در همان سطحی عمل کنند که سالها علیه ایران عمل کرده اند، مثل هدف گرفتن افسران سپاه پاسداران و ترور دانشمندان هسته ای ایران.

Loading

نشانه‌های تغییر توازن قدرت در جنگ یمن

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره آخرین تحولات سیاسی و نظامی در یمن گفت که تحولات فعلی یمن در مقایسه با تحولات 6 سال گذشته دچار تمایزات جدی شده که حکایت از رویدادهایی جدید دارد.

جعفر قنادباشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: «آنچه اینک در ارتباط با جنگ 6 ساله ائتلاف سعودی علیه یمن در صحنه‌های سیاسی و نظامی در حال وقوع است، رویدادهای ویژه‌ای است که در مقایسه با مجموع تحولات 6 سال گذشته تفاوت‌ها و تمایزات زیادی دارد و به گونه‌ای قابل‌ملاحظه از موفقیت قریب‌الوقوع مردم یمن و ضعف و ناتوانی نیروهای متجاوز به این کشور خبر می‌دهد.»

وی ادامه داد: «چرا که مجموعه عملیات موشکی و پهپادی چند هفته اخیر ارتش و نیروهای مردمی یمن به مهم‌ترین تاسیسات نظامی و  اقتصادی عربستان از توانمندی فوق‌العاده و رو به رشد نظامی یمن حکایت دارد و این دقیقا در زمانی است که پیشرفت‌های مهم و راهبردی نیروهای نظامی یمن در سطوح میدانی به خصوص در استان مارب موفقیت‌های شگفت‌انگیزی را نصیب مردم این کشور ساخته است.»

وی در خصوص مواضع و سیاست‌های سعودی‌ها نسبت به تحولات یمن توضیح داد: «در حال حاضر پیام‌های فرستاده شده از ریاض نیز نه تنها بیانگر ضعف‌های نظامی و سیاسی بلکه نشان‌دهنده سردرگمی و تردیدهای فراوان در اتخاذ تصمیمات مناسب آن هم درباره چگونگی ادامه این مصاف 6 ساله با یمن است.»

قنادباشی در رابطه با تحرکات اخیر ترکیه در خصوص یمن نیز گفت: «زمانی که سخن از حضور نیروهای ترکیه در یمن و همکاری‌های دولت‌ آنکارا با عربستان در این جنگ 6 ساله به میان می‌آید می‌توان آن را تنها روزنه باقی‌مانده برای رهایی مقامات سعودی از باتلاقی دانست که خود در ایجاد آن نقش اصلی را ایفا کرده‌اند و می تواند ترکیه را هم گرفتار نماید.»

این کارشناس تاکید کرد: «ترکیه از یک طرف از جمله کشورهایی است که در ابتدای جنگ از دعوت مقامات سعودی برای همکاری در تجاوز نظامی به یمن سر باز زد و از طرف دیگر مواضع این کشور در نزدیکی با شاخه‌های مختلف اخوان‌المسلمین از جمله مسائلی بود که از ایجاد روابط دوستانه میان عربستان و ترکیه جلوگیری می‌کرد. مقامات سعودی همواره از تحرکات گروه اخوان در این کشور و همچنین دیگر کشورهای واقع در شبه‌جزیره عربستان بیم داشتند و از این نظر می‌کوشیدند تا با قرار دادن کشورهای حامی این جماعت همانند قطر و ترکیه در صف کشورهای مخالف، تحرکات آن‌ها را در کلیه کشورهای عربی محدود سازند.»

وی در تشریح سیاست فعلی مقامات ریاض مبنی بر نزدیکی به ترکیه و پذیرش حضور نظامی نیروهای این کشور در یمن گفت: «این سیاست‌ها به روشنی بیانگر به بن‌بست رسیدن جنگ تحمیلی عربستان در یمن و تلاش برای تغییر ترکیب نیروهای متجاوز در این کشور است.»

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره اماواگرهای موفقیت این سیاست جدید ریاض گفت: «موفقیت این سیاست به‌رغم چراغ سبزهای حامیان غربی عربستان با تردیدهای بسیاری همراه است. همچنانکه مقامات ترکیه نیز در اتخاذ این سیاست جدید یعنی حضور نظامی در کنار نیروهای عربستان در یمن بسیار محتاط بوده و نگران آن هستند که آن‌ها نیز در باتلاق فلج‌ کننده‌ گرفتار شوند.»

وی با اشاره به اینکه تصمیم مقامات ریاض برای جلب همکاری‌های ترکیه در یمن اقرار عربستان به ناموفق بودن اجرای سیاست‌های جنگ‌طلبانه 6 سال گذشته در یمن به شمار می‌رود، ادامه داد: «آن هم در حالی که تحرکات دیگری با هدف پایان دادن آبرومندانه جنگ یمن در حال اجرا است؛ تحرکاتی که با اعلام سیاست‌های منطقه‌ای دمکرات‌ها و پایان حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا از عربستان و اینک در قالب تحرکاتی چون اعلام آتش‌بس و یا آمادگی برای مذاکره در صحنه‌های مختلف به نمایش درآمده است. به ویژه آنکه موضوع فجایع انسانی در یمن و مشکلات مربوط به تحریم و محاصره شدید اقتصادی این کشور واکنش‌های بین‌المللی گسترده‌ای را در پی داشته و حیثیت حامیان غربی عربستان را در معرض خطرات جدی قرار داده است. »

قنادباشی در نهایت با تاکید بر این موضوع که جنگ 6 ساله در یمن در نخستین روزهای ورود به سال هفتم خود، بر سر یک دوراهی خاصی قرار گرفته است افزود: «یک راه آن استمداد و کمک گرفتن از نیروهای ترکیه برای حضور در این جنگ و ادامه پرمخاطره جنگ به سبک و شیوه‌ای جدید است و راه دیگر شیوه‌های مسالمت‌جویانه و مذاکرات دیپلماتیک را شامل می‌شود که محور اصلی تحولات مربوط به تداوم خصومت‌های عربستان علیه این کشور خواهد بود. البته به نظر می‌رسد که هم عربستان و هم حامیان غربی آن از پیدایش شرایطی که به پیروزی مردم یمن و پایان اعمال فشارهای نظامی، اقتصادی و سیاسی علیه این کشور بیانجامد پرهیز می‌کنند و تلاش دارند تا همچنان این کشور استراتژیک و بسیار مهم خاورمیانه در اختیار یک دولت جدید برخاسته از مردم سالارانه قرار نگیرد. »

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *