جدیدترین مطالب

بازاندیشی در نگاه کلاسیک به استراتژی کلان

بازاندیشی در نگاه کلاسیک به استراتژی کلان

علی اسماعیلی اردکانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ویراستاران کتاب «استراتژی کلان» تری بالزاک، پیتر دامبروفسکی و سیمون ریک، درک نسبتاً انعطاف‌پذیری از استراتژی کلان طرح می‌کنند که شامل روش‌ها و ابزارهایی است که دولت‌ها برای تعقیب اهداف استراتژیک خود به کار می‌گیرند، حالا به هر شکل که آنها را تعریف کنند.

تهدید هوش مصنوعی علیه ۸ میلیون شغل در انگلیس

“موسسه پژوهش سیاست‌های عمومی” در انگلیس (Institute for Public Policy Research) در گزارشی برآورد کرد با سیاست‌های جاری دولت انگلیس، فناوری هوش مصنوعی، حدود ۸ میلیون شغل را در این کشور تهدید می‌کند.

شمار شهدای غزه به ۳۲ هزار و ۵۵۲ نفر رسید

وزارت بهداشت حماس پنجشنبه اعلام کرد شمار شهدای فلسطینی از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه به ۳۲ هزار و ۵۵۲ نفر رسید.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، در ۲۴ ساعت گذشته، ۶۲ فلسطینی دیگر به شهادت رسیدند.

Loading

أحدث المقالات

آیا کندی بازی را در انتخابات آمریکا به هم می‌زند؟

از زمان ورود به عرصه انتخابات در آوریل سال گذشته، کندی عمدتا توانسته ۱۰ تا ۲۰ درصد آرا را در نظرسنجی‌ها به خود اختصاص دهد. نظرسنجی انجام شده در هفته اخیر در ایالت‌های سرنوشت ساز نشان داد که حضور وی سبب شده تا فاصله ترامپ با بایدن یک درصد بیشتر شود. ترامپ در شبکه اجتماعی خود در واکنش به حضور کندی نوشت: «او رقیب سیاسی جو بایدن قلابی است نه من. خیلی دوست دارم که او هم در انتخابات حضور دارد.»

اعضای سازمان ملل باید به تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری پایبند باشند

نیویورک – ایرنا- استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در پی دستور دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر انجام اقدامات موثر برای کمک رسانه به مردم غزه گفت: اعضای سازمان ملل باید به تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری پایبند باشند.

Loading

تفاوت‌‌ها و شباهت‌های سیاست خارجی بایدن با ترامپ

۱۳۹۹/۰۸/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس آمریکا معتقد است: گرچه تفاوت‌های معناداری بین نگرش تیم ترامپ و تیم بایدن نسبت به سیاست خارجی وجود دارد، اما ممکن است در برخی از امور، دولت بعدی آمریکا ادامه‌دهنده راه دولت قبلی باشد؛ به‌عنوان‌مثال به‌احتمال‌زیاد آمریکای بایدن فشار خود را بر اعضای ناتو باهدف افزایش سهم آنها در هزینه‌های نظامی ناتو ادامه خواهد داد.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره آینده انتخابات آمریکا تصریح کرد: هنوز تکلیف انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشخص نیست و این قضیه به‌قدری دچار کشمکش شده است که تا ظهر روز 20 ژانویه 2021 نمی‌توان تشخیص داد که چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا خواهد شد. درواقع در فاصله بین 6 ژانویه تا 20 ژانویه تکلیف قطعی انتخابات مشخص خواهد شد.

وی اظهار داشت: «در حال حاضر از یک‌سو جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب معرفی‌شده و از سوی دیگر دونالد ترامپ تأکید دارد که وی درنهایت در این انتخابات پیروز خواهد شد؛ بنابراین اکنون زود است که بخواهیم در مورد آمریکای پس از ترامپ صحبت کنیم؛ اما به فرض اینکه نتیجه درنهایت به‌گونه‌ای رقم بخورد که جو بایدن به‌عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کند، برای ارزیابی سیاست خارجی دولت جدید آمریکا و شخص جو بایدن نیز هنوز زود است.»

ابوالفتح با اشاره به اینکه در ایران یک تصوری از بایدن وجود دارد مبنی بر اینکه معاون باراک اوباما بوده است و بنابراین بخش عمده‌ای از سیاست‌های اجراشده اوباما در حوزه سیاست خارجی توسط معاون وی پیگیری خواهد شد، گفت: «بایدن یک سری وعده‌های انتخاباتی داده، سخنرانی‌ها، توئیت‌ها و مقالاتی داشته که می‌تواند یک منبع برای تحلیل باشد؛ منتها این نکته را باید در نظر بگیریم که هیچ الزامی ندارد که بایدن حتماً ادامه‌دهنده راه اوباما باشد یا ما شاهد دوره سوم ریاست‌جمهوری باراک اوباما باشیم. درعین‌حال الزامی هم وجود ندارد که وعده‌های انتخاباتی بایدن و نزدیکانش حتماً محقق شود.»

این کارشناس در مورد نگاه آمریکای بایدن به پیمان‌های جهانی و توافقات دوجانبه و چندجانبه نیز گفت، به‌طورکلی تفاوت‌های معناداری بین نگرش تیم ترامپ و تیم بایدن نسبت به سیاست خارجی وجود دارد اما ممکن است در برخی از امور دولت بعدی ادامه‌دهنده راه دولت قبلی باشد؛ به‌عنوان‌مثال به‌احتمال‌زیاد آمریکای بایدن فشار خود را بر اعضای ناتو باهدف افزایش سهم آنها در هزینه‌های نظامی ناتو ادامه خواهد داد. این خواسته‌ در دولت اوباما نیز مطرح بود اما به دلیل یک سری ملاحظات که نمی‌خواست متحدانش را برنجاند خیلی بر این امر اصرار نمی‌کرد. ولی ترامپ در این زمینه فشار زیادی وارد آورد؛ بنابراین، در دوره بایدن نیز به نظر می‌رسد ازآنجایی‌که آمریکا نمی‌تواند به‌تنهایی هزینه سنگین امنیت خود و متحدانش را تأمین کند، احتمالاً فشار را بر متحدانش در اروپا، شرق آسیا و خاورمیانه افزایش خواهد داد.

وی ادامه داد: «حال ممکن است پیگیری این سیاست‌ها مانند دوره ترامپ باعث تنش و جدال نشود؛ زیرا او بسیاری از دعواها را به‌صورت علنی در توییتر مطرح می‌کرد اما بایدن احتمالاً این خواسته‌ها را در پشت میزهای مذاکراتی و پشت درهای بسته دنبال خواهد کرد.»

ابوالفتح با اشاره به اینکه در مورد تغییرات آب و هوایی به نظر می‌رسد بایدن تصمیم دارد یک تغییر جهت اساسی را به اجرا بگذارد، ادامه داد: «دموکرات‌ها به‌ویژه جناح چپ این حزب روی بحث انرژی پاک در داخل آمریکا تأکید زیادی دارند و این بحث در عرصه بین‌المللی در حوزه بازگشت به پیمان آب و هوایی پاریس ادامه پیدا خواهد کرد.»

وی با بیان این موضوع که در برخی موضوعات دیگر ممکن است شاهد موضع‌گیری تندتری از سوی جو بایدن باشیم؛ گفت: «توافقات تجاری با چین ازجمله این مسائل است و این احتمال می‌رود که فشارها از سوی دولت بایدن بیشتر از دولت ترامپ باشد. همچنین در قبال توافق با روس‌ها به نظر می‌رسد آمریکای بایدن خیلی سخت‌گیرانه‌تر با مسکو مواجه شود حال چه در حوزه‌های استراتژیک مانند پیمان استارت جدید تا موضوعات جهانی و مدیریت جهانی. ازاین‌رو سیاست‌های بایدن را باید مورد و به مورد و آن‌هم زمانی که تیم وی مستقر شده و اعضای آن مشخص شدند، بررسی کرد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *