جدیدترین مطالب

پاکستان در انتظار سفر رئیس جمهور ایران

رئیس شورای همبستگی ملی پاکستان گفت: مردم پاکستان برای قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به علت پاسخ دندان شکن این کشور به تهاجم و جنایات رژیم صهیونسیتی، مشتاقانه منتظر استقبال از «دکتر ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران هستند.

آمریکا گزینه‌های حمله به ایران را خط زد

آمریکا گزینه‌های حمله به ایران را خط زد

محمد علی مهتدی در یادداشتی می نویسد: اکنون قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در اوج است و نه فقط حریم ایران بلکه خاک سوریه و هر جا که مستشاران نظامی ایران حضور داشته باشند را پوشش می دهد.

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم

حضور هیاتی قضایی از جمهوری اسلامی ایران در دمشق به منظور هماهنگی با سوریه و عراق به منظور مبارزه با تروریسم نشان از عزم و اراده ای جدی در منطقه در راستای تحقق امنیت پایدار است.
Loading

أحدث المقالات

یواس‌ای تودی: محبوبیت بایدن در میان رای‌دهندگان جوان در حال کاهش است

تهران- ایرنا- یواس‌ای تودی با اشاره به نتایج نظرسنجی‌های اخیر اعلام کرد که محبوبیت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در میان جوانان این کشور در حال کاهش است و این امر می‌تواند زنگ خطری برای این سیاستمدار دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده باشد.

پاکستان در انتظار سفر رئیس جمهور ایران

رئیس شورای همبستگی ملی پاکستان گفت: مردم پاکستان برای قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به علت پاسخ دندان شکن این کشور به تهاجم و جنایات رژیم صهیونسیتی، مشتاقانه منتظر استقبال از «دکتر ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران هستند.

Loading

پیامدهای ابتلای ترامپ به کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ابتلای ترامپ و همسرش به ویروس کووید - 19 به خبر اول ماه اکتبر تبدیل شده است. برای یک رهبر سیاسی، ابتلا به یک بیماری جدی، هم یک چالش شخصی است و هم یک چالش نهادی برای تداوم اطمینان و اعتماد به حاکمیت. در خصوص رئیس‌جمهور آمریکا، این نگرانی شامل سراسر جهان می‌شود. در چنین شرایطی، جهان چگونه باید با خطرات نهادی بیماری ترامپ مواجه شود؟

جرمی شاپیرو در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی اروپا آن را منتشر کرد؛ نوشت: ابتلای رئیس‌جمهور ترامپ به کووید – 19 به‌خودی‌خود بی‌ثبات کننده نیست. ازنظر ساختاری، دولت ایالات‌متحده طبق متمم 25 قانون اساسی خود، بیش از هر کشور دیگری برای تعیین جانشین آمادگی دارد. این اقدام قبلاً هم به‌صورت موفقیت‌آمیزی انجام شده بود. در دولت جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور برای دو بار البته در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، اختیارات ریاست جمهوری را به معاونش تحویل داد.

در شرایط کنونی نیز، در حقیقت ترامپ دولت آمریکا را اداره نمی‌کند، بلکه فقط در فواصل زمانی مختلف اداره آن را مختل می‌کند؛ بنابراین عدم حضور وی، انسجام و ثبات سیاسی ایالات‌متحده را افزایش خواهد داد.

آنچه در دولت ترامپ همواره بی‌ثبات کننده بوده است، نه سیاست‌های او بلکه خود او است که با تصمیمات غیرقابل‌پیش‌بینی، اقدامات ناگهانی و حمله به متحدان باعث ایجاد بی‌ثباتی شده است. از این نظر، دولت‌های خارجی احتمالاً نگران تأثیر بیماری ترامپ بر روحیه شکننده‌اش خواهند بود. تقریباً یک دیدگاه جهانی مشترک در بین دولت‌های اروپایی وجود دارد که ترامپ ثبات اخلاقی ندارد و رفتارهای او بیشتر شبیه رفتار یک کودک نوپاست تا یک دیوانه.

بنابراین چندین احتمال نگران‌کننده درباره پیامدهای بیماری ترامپ وجود دارد:

  • ترامپ ممکن است برای 10 تا 14 روز آینده در قرنطینه کاخ سفید بماند و از طریق توییتر، نفرت پراکنی کرده و ناامیدی را بیش از گذشته گسترش دهد. ضمن آنکه ممکن است توئیت‌های او متحدان اروپایی و دیگران متحدان آمریکا را آزرده نماید.
  • انزوای نسبی او می‌تواند پارانوئید او را بیشتر تحریک کند و بذر هرج‌ومرج پس از انتخابات را بیشتر بکارد. این امر به‌طور بالقوه تأثیر بی‌ثبات کننده‌ای بر دموکراسی آمریکا خواهد داشت و حتی ممکن است باعث ناآرامی‌های داخلی در دوره بعد از انتخابات شود.
  • درصورتی‌که او رقابت‌های انتخاباتی را از دست بدهد، با توجه به نیاز شدید او به جلب‌توجه دیگران، او دیوانه‌وار بر سیاست‌هایی اصرار خواهد کرد که توجهات را جلب می‌کند. این اقدامات می‌تواند شامل شروع مجدد جنگ تجاری با چین باشد باهدف مجازات کشوری که او را مبتلابه ویروس کووید-19 کرده است و یا حتی تنش‌های تجاری با اروپا را آغاز کند.

ابتلای ترامپ به کرونا آن‌هم بعد از گذشت شش ماه از شیوع بیماری همه‌گیر کووید- 19 می‌تواند بیش‌ازپیش عدم صلاحیت ایالات‌متحده برای مقابله با این بیماری را تقویت ‌کند. به نظر می‌رسد دولت ترامپ به‌ویژه ازنظر سیاسی و فکری قادر به جدی گرفتن این بیماری و اجرای یک برنامه مؤثر، حتی در خانه خود ترامپ برای مقابله با آن نیست. کشورهای اروپایی معتقدند آمریکا صلاحیت کافی برای برخورد با کووید – 19 را ندارد. عدم توانایی آمریکا برای مقابله با کووید – 19، به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای به احساس صلاحیت و توانایی رهبری جهانی در ایالات‌متحده آسیب‌زده و نشان داده است که چگونه نبردهای عمیق و دائمی حزبی در ایالات‌متحده می‌تواند به سیاست‌ خارجی این کشور آسیب بزند.

البته اثر این اتفاق، بر انتخابات ریاست جمهوری که تیتر اول اکثر مطبوعات ایالات‌متحده را نیز به خود اختصاص داده (البته با فرض جدی نبودن بیماری رئیس‌جمهور) چندان زیاد نخواهد بود. رقابت‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور برای دو هفته متوقف خواهد شد و توجهات به عملکرد ضعیف او در مقابله با بیماری کووید – 19 معطوف خواهد شد. اگرچه هم‌زمان با شیوع گسترده این ویروس، رکود اقتصادی، خشونت‌ها و شورش‌های نژادی و حس برتری‌طلبی مجدد سفیدپوستان در آمریکا نیز افزایش‌یافته است.

اگر ترامپ موفق شود حریف خود، جو بایدن را در مناظره‌های پیش رو به ویروس کرونا آلوده کند و تاکتیک‌های کثیف مبارزات انتخاباتی را به اوج خود برساند وضعیت بسیار پیچیده‌تر خواهد شد. اگر بایدن مبتلا شود، این امر می‌تواند رقابت‌های ریاست جمهوری را به آشفتگی بیشتر برساند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *