جدیدترین مطالب

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل/ وتوی آمریکا چه معنایی داشت؟

آمریکا هرچند بعد از دهه ۹۰ همزمان با سلسله مذاکرات بین اعراب و اسرائیل تلاش کرده بود که خود را به عنوان میانجی صادق معرفی کند اما امروز کاملا روشن است که از یک طرف نه کشورهای عربی و فلسطین این موضع آمریکا را قبول کرده اند و نه آمریکا بنا دارد تا این نقش به اصطلاح میانجیگرانه را بدون اطمینان از جلب نظر اسرائیل انجام دهد. بنابر این سیاست امریکائی ها در قبال طرح دو کشوری و مبنای این کشور در پیگیری این طرح بدون توجه به تفسیر اسرائیل از این مسئله نیست.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading
رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه:

انتقاد از هم‌سویی فرانسه با تروریسم دولتی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه درباره ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی توسط تروریست‌های آمریکایی تاکید کرد ترور «مسئول عالی‌رتبه یک کشور، اقدام جنگی است» و اگر «هر دولتی غیر از آمریکا چنین کاری کرده بود، با محکومیتی یکپارچه روبرو می‌شد.»

پاسکال بونیفس، رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه در مصاحبه‌ای با نشریه l’Opinion  در پاسخ به سوالی درباره تماس تلفنی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و اعلام همبستگی با آمریکا و انتقاد از ایران بعد از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی گفت که این کار با توجه به بیانیه‌های قبلی ماکرون درباره دیپلماسیِ ترامپ و ارتقای چندجانبه‌گرایی باعث تعجب است.

بونیفس تاکید کرد که ترور «مسئول عالی رتبه یک کشور، اقدام جنگی است» و اگر «هر دولتی غیر از آمریکا چنین کاری کرده بود، با محکومیتی یکپارچه روبرو می‌شد.»

وی در این رابطه به ترور سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس در انگلیس در سال 2018 اشاره کرد و گفت: وقتی مانند فرانسه عضو دائم شورای امنیت باشید، باید از حقوق بین‌الملل و چندجانبه‌گرایی حمایت کنید، نه از قانون لینش! به ویژه با توجه به این که این اقدام آمریکا خطر تقویت داعش و به خطر انداختن امنیت ما را به همراه دارد. در نهایت، طرف فرانسوی در خصوص تهدید ترامپ به حمله به اماکن فرهنگی ایران نیز سکوت کرده، در حالی که او با این کار خود را هم‌سطح طالبان در رابطه با بت‌های بامیان (در افغانستان) و یا داعش در رابطه با پالمیرا (در سوریه) قرار داد.

بونیفس درباره موضع ماکرون با ذکر این که «تناقضی شدید را میان بیانیه‌های او در ماه اوت و اقدام فاقد دوراندیشی او در ژانویه شاهدم» افزود: امانوئل ماکرون نمی‌تواند همان طور که به اکونومیست گفته بود، بگوید که ناتو مرگ مغزی شده و سپس از جانب این پیمان از ترامپ حمایت کند. اتحادی که ترامپ اصلا برایش احترامی قائل نشد: آیا او به ما اطلاع قبلی داد، آیا پیش از اقدام در عراق با ما مشورت کرد؟

رئیس اندیشکده روابط بین الملل و راهبردی فرانسه در پاسخ به این سوال که تصمیم ترامپ در آمریکا با انتقاد بیشتری روبرو شد تا در الیزه گفت: بله امانوئل ماکرون از دونالد ترامپ در برابر دموکرات‌ها دفاع می‌کند. جو بایدن، معاون باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری او و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک چپ‌گرای اسلام‌گرا نیست و او از انداختن دینامیت به بشکه باروت حرف زده است. نانسی پلوسی هم که یک صلح‌طلب به شمار نمی‌آید، همین انتقاد را کرده است.

بونیفس در پاسخ به این سوال که در پاریس حامیان ماکرون توجیه می‌کنند این موضع باعث می‌شود که از آمریکا جدا نشویم و بتوانیم فرصت میانجی‌گری را حفظ کنیم، گفت: من می‌توانم این استدلال را متوجه شوم، اما در حال حاضر دلیلی برای این گمان وجود ندارد. ما بیشتر گرفتار زیاده‌روی ترامپ شده‌ایم بدون این که بتوانیم واکنشی نشان بدهیم یا کوچک‌ترین وزنه تعادلی را در برابر او به کار بگیریم. اگر این منطق را دنبال می‌کنیم، باید در جنگ 2003 عراق شرکت می‌کردیم تا تماس با جورج بوش را هم حفظ کنیم…

وی افزود: به علاوه، ما برای اینکه بتوانیم میانجی‌گری کنیم، باید تماس با ایرانی‌ها را هم حفظ کنیم. در هر صورت، آنها الان اروپایی‌ها را در تلاش‌های پیشین آن‌ها برای میانجی‌گری، منافقانی می‌بینند که هرگز از آمریکایی‌ها جدا نمی‌شوند. من فکر می‌کنم باید در رابطه با ترامپ قواعد احتیاطی تعطیلات پایان سال را اعمال کنیم: اگر کسی واقعا در شرایطی نیست که رانندگی کند، سوییچ را از او بگیریم و از او دعوت کنیم در خانه بخوابد؛ اما در اینجا نه تنها این کار را نمی‌کنیم، بلکه خودمان هم سوار ماشین او شده‌ایم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *