جدیدترین مطالب

از نسل کشی آلمان در آفریقا چه می دانیم؟

از نسل کشی آلمان در آفریقا چه می دانیم؟

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: نسل کشی نامیبیا توسط آلمان اولین نسل کشی قرن بیستم میلادی بود و از راه های مختلف همچون تحمیل گرسنگی و تشنگی، جلوگیری از رسیدن غذای کافی، کار اجباری، بردگی، تجاوز جنسی، قطع اعضا و انجام آزمایش های پزشکی بر روی ساکنان این سرزمین ثروتمند اتفاق افتاد چرا که آلمانی ها می خواستند تا مال، اموال و زمین های ساکنان نامیبیا را از آن خود کنند. 

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌
Loading

أحدث المقالات

آمریکا در حرف و عمل از اسرائیل می‌خواهد که پس از حمله ایران، خویشتنداری کند/ تل‌آویو احتیاط را در دستور کار دارد  

خبرآنلاین نوشت: بنیامین فریدمن، مدیر اندیشکده اولویت های دفاعی در واشنگتن، می گوید که اسراییلی ها خواهان درگیر شدن در یک رویارویی تلافی جویانه در برابر ایران نیستند، بنابراین ممکن است فضایی برای احتیاط وجود داشته باشد. ممکن است بگویند پاسخ می دهیم اما سپس در همان سطحی عمل کنند که سالها علیه ایران عمل کرده اند، مثل هدف گرفتن افسران سپاه پاسداران و ترور دانشمندان هسته ای ایران.

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم / نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا گزارش‌های منتشر شده پیرامون حادثه انفجار در اصفهان را دنبال می‌کند، گفت: هنوز تائیدیه‌ رسمی درباره حمله ادعایی دریافت نکردیم، اما شاهد نشانه‌هایی هستیم که حاکی از کاهش تنش‌هاست.

Loading

اختلاف نظر آمریکا با شرکای خود

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: روزنامه گاردین بااشاره به نشست شورای امنیت درباره تحولات ایران به موارد اختلاف واشنگتن باشرکای بین المللی خود پرداخت.

در بحث های مربوط به ایران که نشان داد اختلاف نظر شدید درباره آینده خاورمیانه وجود دارد، آمریکا به زورگویی نامعقول  و ابلهانه علیه ایران متهم شد.
آمریکا در روز جمعه  توانست با موفقیت تلاش های تحت رهبری روسیه برای جلوگیری از بحث شورای امنیت درباره اعتراض های هفته گذشته در ایران را ناکام بگذارد اما بی درنگ با شرکای اروپایی خود اختلاف نظر پیدا کرد چون اروپایی ها در بحث درباره رویدادهای ایران، با تلاش های آمریکا برای بهانه قرار دادن اعتراض  های اخیر جهت بی اعتبار کردن توافق هسته ای ٢٠١۵، مخالفت کردند. 
روسیه تلاش کرد تا از مطرح شدن مسایل ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد جلوگیری کند با این بهانه که چنین بحثی  دخالتی بی مورد در امور داخلی ایران خواهد بود. اما آمریکا توانست آراء لازم را در میان پانزده عضو شورای امنیت برای ضروری بودن بحث درباره ایران، به دست آورد. 
روسیه مدعی بود که آمریکا می خواهد از اعتراض هایی که در اصل علیه برنامه ریاضت اقتصادی دولت ایران به راه افتاده است هم برای به چالش گرفتن دولت این کشور و هم توافق هسته ای سال ٢٠١۵، سوء استفاده کند. 
در بحث شدید الحنی که نشان از اختلاف نظر ایدئولوژیک درباره آینده خاورمیانه داشت ، غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت شواهد انکار ناپذیری وجود دارد که ثابت می کند تظاهرات اخیر در ایران از خارج هدایت شده بود. 
نماینده ایران به همراه نماینده روسیه گفتند که آمریکا به عنوان عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد با درخواست از این شورای برای بحث درباره اعتراضات اخیر در ایران، از قدرت و اختیارات خود سوء استفاده کرده است. 
خوشرو گفت تاسف آور است که با وجود مخالفت برخی از اعضای شورای امنیت، این شورا این اجازه را به آمریکا داده است تا از قدرت و اختیارات خود سوء استفاده کند و شورا را وارد بحث هایی کند که از حوزه ماموریت و اختیاراتش خارج است. وی دولت آمریکا را به زورگویی ابلهانه و غیرمنطقی و جستجو برای یافتن هر بهانه ممکن برای مطرح کردن خود متهم کرد. 
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایرن در صفحه توئیتر خود نوشت این ماجرا نیز به یکی دیگر از شکست های فضاحت بار سیاست خارجی آمریکا تبدیل شد چون اکثر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضرورت اجرای توافق هسته ای ٢٠١۵ و خودداری از دخالت در امور داخلی دیگران تاکید کردند. 
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد درخلال بحث های شورای امنیت هشدار داد و گفت جهان نظاره گر واکنش دولت ایران به اعتراض های ضد دولتی این کشور است. وی گفت رفتار رژیم ایران اکنون در معرض دید جهانیان قرار دارد. 
نیکی هیلی گفت مردم ایران در ٧٩ شهر در سراسر این کشور قیام کرده اند. قیام آن ها نشان از ملت شجاعی دارد که از دولت سرکوبگر خود آن چنان به ستوه آمده اند که حاضرند جان خود را برای نشان دادن اعتراض خود به خطر بیاندازند. 
وی گفت مردم ایران به دولت خود می گویند دست از حمایت از تروریسم بردار، از پرداخت میلیاردها دلار از پول ما به آدمکشان و دیکتاتور ها دست بردار و بیش از این، ثروت ما را برای کمک به جنگجویان خارجی و جنگ های نیابتی صرف مکن.
اما نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد، موضع کشورش در قبال اعتراض ها در ایران را از راهبرد دولت آمریکا جدا کرد. فرانسوا دلارته در مخالفت صریح و آشکار با درخواست آمریکا برای بحث درباره رویدادهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت با اینکه رویدادهای چند روز گذشته ایران ممکن است نگران کننده باشند اما این رویدادها صلح و امنیت بین المللی را تهدید نمی کنند. وی گفت نباید اجازه دهیم تا این بحران برای اهداف و مقاصد شخصی مورد سوء استفاده قرار گیرد چون چنین برخوردی نتیجه ای کاملا معکوس با آنچه که ما خواستار آن هستیم در پی خواهد داشت. 
نماینده فرانسه در شورای امنیت گفت توافق هسته ای شالوده ثبات در خاورمیانه است .
متیو ریکافت، نماینده انگلیس در شورای امنیت نیز گفت دولت متبوع وی کاملا خود را به توافق هسته ای یا برنامه جامع اقدام مشترک پایبند می داند. وی این توافق را یکی از دستاوردهای مهم عصر حاضر توصیف کرد و گفت ما از همه کشورهای عضو این توافق می خواهیم تا به تعهدات خود در قبال آن وفادار باقی بمانند. نماینده انگلیس در شورای امنیت گفت ایران باثبات و مرفه، برای همه سودمند است. 
متیو ریکافت از دولت ایران خواست اجازه دهد تا تظاهرات مسالمت آمیز برگزار شوند و افزود هر از چندگاهی منافع مشروع امنیتی کشور به گونه ای دنبال می شوند که دیگران را به خطر انداخته و به اقتصاد کشور آسیب می رساند.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *