جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

رئیس جمهور وارد سریلانکا شد

رئیس جمهور به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا، دقایقی قبل وارد سریلانکا شد….

نگرانی صهیونیست‌ها از احتمال صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو/ اشغالگران به کرانه باختری یورش بردند

منابع آگاه می‌گویند که نگرانی در مورد صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی در جلسه‌ای در دفتر نخست‌وزیری مطرح شد.

روز 201 طوفان‌الاقصی| کشف 51 پیکر دیگر در خان‌یونس

این روزها غزه و به‌خصوص شهر خان‌یونس شاهد برگ دیگری از جنایات ارتش اشغالگر است؛ کشف گورهای جمعی صدها شهید نشان می‌دهد که آن‌ها یا زنده به گور و یا به‌شکل اعدام میدانی به شهادت رسیده‌اند.

آب پاکی حماس روی دست کشورهای عربی

تهران- ایرنا- رسانه عرب زبان رای‌الیوم نوشت که «اسامه حمدان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت که پیشنهاداتی را برای دستیابی به آتش بس در غزه مطرح کرده اند.

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

Loading

غرب واقعا در تدارک حمله به سوریه است؟

۱۳۹۷/۰۱/۲۱ | دفاعی و امنیتی

شورای راهبردی آنلاین – گزارش: مقامات آمریکا امروز اعلام کردند در حال بررسی واکنش نظامی گروهی به آنچه حملات با گاز سمی در سوریه خواندند، هستند. این مقامات البته به طرح خاصی اشاره نکرده اند، اما گفته اند که گزینه های نظامی در دست بررسی است.
کارشناسان جنگ سوریه پیش بینی می کنند، آمریکا در هرگونه عملیات نظامی خود پای فرانسه و شاید انگلیس و همپیمانان خود در غرب آسیا را به عنوان شرکای احتمالی وسط بکشد تا شاید از فشارهای بین الملی در این باره کاسته شود. بنا به اعلام کاخ سفید، رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه روز سه‌شنبه در تماسی تلفنی در خصوص حادثه دوما مذاکره و بر پاسخ مشترک و قاطع تأکید کرده‌اند.
با توجه به نتایج محدود حمله موشکی سال گذشته آمریکا به سوریه، احتمال می رود مقامات دولت ترامپ، حمله‌ای به مراتب وسیع‌تر به سوریه را در دستور کار قرار دهند. آن طور که نیکولاس هراس از مرکز «امنیت آمریکای جدید» به فارین پالیسی گفته است اگر دولت ترامپ قصد این را داشته باشد که حمله‌اش چنان دردناک باشد که پیامی ارسال کرده باشد، باید اهداف حمله به مراتب از حمله سال گذشته مفصل‌تر باشد و توانایی‌های نظامی دولت سوریه به شکل جدی آسیب ببیند.
در حمله سال گذشته آمریکا، آسیب محدودی به توانایی دفاعی و نظامی دولت سوریه وارد شد و در واقع، چند ساعت پس از حمله آمریکا به فرودگاه شعیرات، هواپیماهای سوری پرواز خود از این فرودگاه را از سر گرفتند.
از آن زمان تاکنون، در چندین نوبت و در سناریوهایی تکراری ادعا شده که ارتش سوریه از مواد شیمیایی در حمله به مخالفان استفاده کرده و پس از حادثه خان شیخون، در دو نوبت از گاز کلر استفاده شده است؛ بدون اینکه واکنشی در پی داشته باشد.
تهدید آمریکا درباره حمله به سوریه در حالی است که پیش از این روسیه بارها درباره سناریوسازی غرب برای حمله به سوریه و عواقب آن هشدار داده است.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، می‌گوید کشورش اجازه نمی‌دهد خطری متوجه نیروهای روسی در سوریه شود. تجربه سال‌های گذشته ثابت کرده است که دولت آمریکا اول اتهام‌زنی می‌کند، بعد مدارک آماده در چنته‌اش را جعل می کند و حتی شهادت کارشناسان بین المللی را نیز همراه با این مدارک جعلی مطرح می‌کند. این تجربه در کشورهایی همچون افغانستان،عراق و لیبی نیز تکرار شده است.
مقامات وقت آمریکا در سال 2001 با وعده نابودی تروریسم در افغانستان و بازگشت صلح و ثبات به این کشور لشکرکشی کردند، این در حالی است که با گذشت 17 سال از این ماجرا اهداف آمریکا نه تنها تحقق پیدا نکرده و موفقیتی نداشته است، بلکه در کنار مرگ صدها نظامی آمریکایی و انگلیسی، مشکلات مردم افغانستان را نیز دو چندان کرده است. در سال 2003 نیز آمریکایی‌ها به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق به این کشور حمله کرد. ادعایی که جعلی بودن اسناد آمریکایی‌ها را اثبات کرد.
بی بی سی می نویسد با وجود آن‎که دولت آمریکا از فرایند نابودی کامل تسلیحات کشتار جمعی صدام پس از شکست در کویت مطلع بود؛ اما رامسفلد، وزیر دفاع و دیک چینی، معاون رئیس جمهور آمریکا به صورت مدام اتهام وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق را مطرح می‌کردند.
واقعیت‌هایی از این دست، بسیاری از تحلیلگران امنیتی را به این جمع‌بندی رسانده که حمله نظامی به عراق، حاصل تصمیمی از پیش گرفته‌شده بوده و نه نتیجه جمع‌بندی شواهد مرتبط با آن کشور در مقطع بعد از 11سپتامبر. حمله آمریکایی‌ها به لیبی نیز باعث شد تا باراک اوباما، رئیس جمهور وقت این کشور به دلیل این اشتباه علنا ابراز ندامت کند.
اشتباهاتی که رئیس جمهور فعلی آمریکا بارها آنها را زیان‌بار و برخلاف منافع این کشور دانسته است. همان طور که روس‌ها به حامیان حمله به سوریه توصیه کرده‌اند. مبتکران چنین طرح‌هایی باید به طور جدی به پیامدهای اقدام‌های نظامی در عراق، لیبی و دیگر کشورها توجه داشته باشند.
قاعده و اصل طلایی که از ابتدای بحران سوریه در هفت سال پیش آن را کاملا از بر کرده‌ایم، می‌گوید که ایالات متحده هر گاه بزرگی شکست طرح خود را در سوریه احساس کند، به مسئله سلاح شیمیایی به عنوان بهانه‌ای برای حمله به اهداف ارتش سوریه روی می آورد.
در حالیکه تا این لحظه نه کاخ سفید، نه پنتاگون و یا وزارت خارجه آمریکا قطعیت گزینه نظامی یا گزینه‌های دیگر را تائید نکرده‌اند، به نظر می رسد طرح چنین موضوعی بیشتر با هدف گرفتن امتیاز و نجات تروریست‌ها از مخمصه سوریه باشد تا شاید غرب بتواند بخشی از شکست خود را در این ماجرا کتمان کند.
 آمریکا تلاش کرد کنفرانس سوچی در مورد سوریه را ناکام بگذارد، اما شکست خورد و تلاش زیادی کرد که از پیشروی نیروهای سوریه در ادلب جلوگیری به عمل آورد، اما بازهم ناکام ماند و کوشید از رویارویی بین متحد قدیمی خود یا همان ترکیه با متحدان جدید یعنی کُردها جلوگیری کند، اما نتوانست در نتیجه چاره‌ای جز خبرسازی و هیاهو برای انحراف نگاه‌ها از این شکست‌ها ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *