جدیدترین مطالب

«وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به تجاوزات صهیونیست‌ها بود

سفیر سوریه در تهران درباره عملیات تنبیهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم صهیونیستی گفت: «وعده صادق» عملیات دفاعی مشروع از سوی جمهوری اسلامی ایران است که در چارچوب حق دفاع از خود و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق انجام شد.

هیچ کشور‌ی اینگونه عملیاتی بر روی فضای اسرائیل نداشته است

کریمی کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به عملیات تنبیهی وعده صادق گفت: هیچ کشوری اینگونه عملیاتی بر روی فضای اسرائیل نداشته است،این عملیات ، وزن ژئوپلوتیک ایران در محیط خاورمیانه و حتی در محیط جهانی را افزایش داد و توان بازدارندگی ایران را بالا برد.

کامرون خطاب به نتانیاهو: درگیری را تشدید نکنید

وزیر خارجه انگلیس که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است ضمن تکرار ادعا‌ها علیه پاسخ مشروع ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه، به سران این رژیم هشدار داد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه، درگیری‌ها را تشدید نکنند تا بتوانند روی بحران غزه متمرکز بمانند.

حکم دادگاه فدرال آرژانتین در مورد پرونده آمیا معطوف به اغراض سیاسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن رد ادعا‌های بی‌اساس و غیرمستند مندرج در حکم منتشره از سوی دادگاه کیفری فدرال آرژانتین در ارتباط با پرونده «لاپوشانی مستندات مربوط به پرونده آمیا»، این اقدام را معطوف به اهداف و اغراض سیاسی دانست و آن را محکوم کرد.

هشدار ایران به گروه ۷

سفارت ایران در «رُم» در آستانه نشست وزرای خارجه گروه هفت پیرامون وقایع اخیر در غرب آسیا، هشدار داد که اتخاذ تصمیمات غیرسازنده در قبال ایران و همراهی غیر مسوولانه کشور‌های غربی با اقدامات رژیم اسرائیل، موجب تشویق آن رژیم در استمرار شرارت و ماجراجویی و به تبع آن افزایش تنش در منطقه و جهان خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

تله تل‌آویو برای واشنگتن/ آیا اسرائیل، آمریکا را وارد تنش با ایران می‌کند؟

درحالی‌که کابینه اسرائیل حمله نظامی به ایران را تصویب کرده، همراهی یا عدم همراهی امریکا با اسرائیل به مسئله سیاست خارجی این کشور و ائتلاف غربی‌ها متشکل از کشورهای اروپایی تبدیل شده است. اما آیا امریکا مقابل عمل انجام شده قرار خواهد گرفت یا بایدن تنش را کنترل خواهد کرد؟ برای بررسی پاسخ‌ها گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

ترکیه‌: غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است

تهران- ایرنا- نماینده ترکیه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، هشدار داد که نوار غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است.

نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند

تهران- ایرنا- گروهی از نماینده دموکرات کنگره آمریکا ادعای جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی ناقض قوانین بین‌المللی نیست را رد و تاکید کردند که (رژیم) اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند.

لندن: اسرائیل باید دسترسی بدون مانع آنروا به شمال غزه را فراهم کند

تهران- ایرنا- باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در جریان نشست روز چهارشنبه (به وقت محلی) شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، گفت: لندن آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را به رسمیت می‌شناسد و (رژیم) اسرائیل باید دسترسی بدون مانع این سازمان به شمال غزه را فراهم کند.

ببینید | جزئیات مهم از تسلیحات استفاده شده سپاه در حمله به اسرائیل

عملیات «وعده صادق» در پاسخ به حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق رقم خورد. این عملیات در ساعات پایانی روز شنبه ۲۵ فروردین آغاز شد و اهداف مشخصی در سرزمین‌های اشغالی هدف پهپادهای انتحاری و موشک‌های بالستیک و کروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. منبع: ایرنا

درخواست کمیته آمریکایی برای تحریم نظامیان صهیونیست و بی توجهی بلینکن به جنایات صهیونیست‌ها

تهران- ایرنا- وب سایت آمریکایی پرو پابلیکا بامداد پنجشنبه گزارش داد که یک کمیته وابسته به وزارت خارجه آمریکا پیش‌تر خواستار تحریم برخی از واحدهای نظامی رژیم صهیونیستی به خاطر نقض حقوق بشر شده بود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به آن توجهی نشان نداده است.

Loading

انگیزه‌ها و پیامدهای توافق گازی روسیه و جمهوری آذربایجان

۱۴۰۱/۰۹/۰۷ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه یکی از اقدامات اروپا برای کاهش هزینه‌ها و پیامدهای سیاسی و اقتصادی تصمیمات خود، واردات غیرمستقیم انرژی از روسیه است، گفت: توافق پشت پرده میان روسیه و غرب در این رابطه بعید نیست.

عفیفه عابدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به توافق گازپروم و شرکت سوکار جمهوری آذربایجان برای انتقال یک میلیارد مترمکعب گاز روسیه به جمهوری آذربایجان از 15نوامبر تا مارس 2023، تصریح کرد: از گذشته موضوع استفاده روسیه از جمهوری آذربایجان برای سوآپ گاز و همکاری این دو کشور وجود داشته است، اما این توافق جدید، همزمان با در جریان بودن جنگ اوکراین و تشدید تنش‌ها میان روسیه و غرب، معنای دیگری دارد و به نظر می‌رسد صدور گاز روسیه به جمهوری آذربایجان براساس توافقی پشت پرده انجام شده و یا مبتنی بر توافق ضمنی سه جانبه میان اروپا، جمهوری آذربایجان و روسیه بوده است.

وی ادامه داد: بعد از حمله روسیه به اوکراین، اروپا برای خرید گاز از جمهوری آذربایجان با این کشور به توافقی رسید و اعلام شده بود این صادرات تا دو برابر افزایش خواهد یافت. ضمن اینکه اروپا برای تنبیه روسیه، راهبردهای متنوعی برای تامین انرژی خود درنظر می‌گرفت، با این حال از همان ابتدا به نظر می‌رسید کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه به سادگی و درکوتاه مدت حاصل نخواهد شد. در واقع بر اساس شواهد اخیر می‌توان گفت اروپا برای کاهش هزینه‌ها و پیامدهای سیاسی و اقتصادی تصمیمات خود، تدابیر مختلفی را اتخاذ کرده و یکی از آن‌ها واردات غیرمستقیم انرژی از روسیه است.

 

تلاش آمریکا برای کاهش تنش‌ها با روسیه در فصول سرد

عابدی با اشاره به اخبار منتشر شده در رابطه با مذاکرات پشت پرده با آمریکا درخصوص جنگ اوکراین و همچنین ترغیب کی‌یف به آغاز گفتگو با روسیه، اضافه کرد: در کوتاه مدت آمریکا تلاش می‌کند خصوصا در فصول سرد، سطح تنش‌ها با روسیه و بحران اوکراین را کنترل کند تا پیامدهای اقتصادی و سیاسی آن برای اروپای غربی افزایش پیدا نکند.

وی به ناگزیری غرب برای دورزدن تحریم‌های روسیه و همچنین هزینه‌های کلانی که اروپا برای مقابله با بحران انرژی متحمل شده است اشاره کرد و گفت: برخی گزارش رسانه‌های غربی از آمار رهیابی نفتکشها حکایت از این دارد که انگلیس نیز در ماه‌های گذشته تحریمهای نفتی روسیه را دورزده و بر اساس اخبار از ماه فوریه تاکنون حداقل 39 محموله نفت روسیه را خریداری کرده است. گرچه این محموله‌ها به عنوان واردات از سایر کشورها و با انتقال کشتی به کشتی ثبت شده‌اند، اما این گزارشها توانسته‌اند ده‌ها محموله نفت روسیه را که از ماه مارس به بنادر انکلیس وارد شده‌اند و مبداء آن‌ها آلمان، لهستان، هلند، فرانسه و دیگر کشورها ثبت شده، ردیابی کنند.

این کارشناس مسائل روسیه ادامه داد: مسکو نیز تلاش می‌کند از فرصتی که ایجاد شده بهره برداری لازم را داشته باشد و با توجه به تحریمهایی که علیه روسیه وجود دارد بیشترین سود را در کوتاه مدت، کسب کند و موقعیت خود را بهبود ببخشد تا برای تحولاتی که بعد از فصول سرد غیرقابل پیش بینی است تجدید قوا کند.

 

تلاش‌های اروپا برای کاهش پیامدهای تحریم‌های روسیه

این پژوهشگر پژوهشکده مجمع تشخیص با بیان اینکه از ماه مارس تاکنون حدود 267 مورد انتقال کشتی به کشتی نفت روسیه در سراسر جهان صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: با اینکه انگلیس قرار است از پنجم دسامبر تحریم نفت روسیه را آغاز کند، اما به نظر می‌رسد با روش انتقال کشتی به کشتی این خرید نفت ادامه خواهد داشت.

عابدی ضمن یادآوری اینکه روسیه و غرب به لحاظ راهبردی در تعارض منافع کامل قراردارند، همکاری و توافق آن‌ها در کوتاه مدت را به صورت تاکتیکی عنوان کرد و گفت: اروپا تلاش می‌کند پیامدهای سیاسی و اقتصادی جنگ اوکراین را کنترل کند و روسیه نیز به دنبال این است که با کنترل پیامدها، حداکثر بهره برداری را از فرصت‌های جدید داشته باشد تا بتواند ضمن کنترل سطح تنش‌ها، منافع اقتصادی که به طور سنتی با غرب داشته و موقعیت بین‌المللی خود را حفظ کند و ارتقا دهد.

وی با اشاره به تلاش‌های جمهوری آذربایجان برای افزایش انتقال گاز به اروپا پس از جنگ اوکراین و ایفای نقش فعالانه برای کمک به اروپا در مسیر استقلال انرژی از روسیه، اضافه کرد: وقتی اروپا تصمیم گرفت سطح معاملات گازی خود با روسیه را کاهش دهد، بهترین سناریو کاهش 50درصدی واردات گاز از روسیه تا 5 سال آینده بود. روسیه از طریق خطوط متنوعی گاز به اروپا صادر می‌کرد و جایگزینی این منبع عظیم برای اروپا ساده نبود. مسیرهای انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا، به اندازه مسیرهای انتقال گاز روسیه متنوع نبود و در کوتاه مدت نیز باکو به سادگی قادر به جایگزینی با روسیه نیست.

این کارشناس مسائل روسیه افزود: با اینکه جمهوری آذربایجان ظرفیت نسبی رقابت با روسیه را دارد و از طریق روابطش با غرب و ناتو، ممکن است بتواند منافع روسیه در قفقاز جنوبی را تحت تاثیر قرار دهد، اما آن‌ها ملاحظات سیاسی و امنیتی با یکدیگر دارند و مسکو نیز تلاش می‌کند از طریق ابتکارات جدید، روابط خودرا با باکو مدیریت کند و مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی تازه‌ای بر مسائل پیشین نیفزاید. یکی از این راه‌ها استفاده از ظرفیت جمهوری آذربایجان برای تداوم صادرات گاز به اروپا است.

عابدی با بیان اینکه انتقال گاز روسیه به جمهوری آذربایجان گامی برای کنترل سطح تنش از سوی همه طرف‌ها است و هم پوشانی منافع تاکتیکی را دربر می‌گیرد، گفت: اروپایی‌ها تلاش دارند از مکانیسم‌ها و روش‌های مختلفی استفاده کنند تا در معامله گازی با روسیه در موضع ضعف قرارنگیرند.

به گفته این تحلیلگر مسائل روسیه، به نظر می‌رسد عملیات خرابکارانه‌ای که علیه خطوط انتقال انرژی روسیه به اروپا رخ داد، تلاشی در این راستا بود که روسیه را در موضع ضعف قرار دهد و تمایل مسکو را برای ابتکار و توافق دیگری با اروپا افزایش دهد و مسکو امتیازاتی در میز مذاکره واگذارکند. روسیه نیز از فرصت‌ها استفاده می‌کند، همانطور که با استقبال از مرکزیت انرژی بودن ترکیه این پیام را به اروپا و آمریکا داد که می‌توانند از طریق دیگری، همچنان رابطه اقتصادی با یکدیگر را حفظ کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *