جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

طرح ارزی ایران

اگر دولت تا یکشنبه طرح ارزی ارائه نکند مجلس طرح خود را به رای میگذارد.

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است.

اسپوتنیک، تنها کانال رادیویی خارجی در ایران

از امروز، رادیو “گفتگو”، برنامه هفتگی مشترک “راهبرد شرقی” را روی آنتن می برد. در این کانال رادیویی، کارشناسان دو طرف به مدت یک ساعت در مورد شکل گیری نظم جهانی چند قطبی و چندفرهنگی بحث خواهند کرد.

فلج سیاسی آمریکا

اخبار را ورق می زدم به مطلبی که نشریه واشنگتن پست در باره امضای لایحه کمک های آمریکا به کی یف اشاره می کند رسیدم.

Loading

ابعاد و پیامدهای توافق روسیه و اوکراین برای صادرات غلات

۱۴۰۱/۰۵/۰۵ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: کارشناس مسائل اروپا درباره توافق حاصل شده بین هیئت‌های نظامی کشورهای روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل در استانبول پیرامون صادرات غلات از اوکراین گفت: «این توافق از منظر بحران غذایی در جهان بسیار اهمیت دارد.»

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه یکی از پیامدهای حمله روسیه به اوکراین، به خطر افتادن صادرات غلات اوکراین و روسیه بود، گفت: «این دو کشور حدود ۳۰ درصد غله جهان را تامین می‌کنند و اعمال تحریم‌های شدید و سختگیرانه غرب علیه روسیه نگرانی زیادی را در جهان در خصوص بحران غذایی و افزایش قیمت غلات به دنبال داشت.»

وی با اشاره به اینکه اوکراین حدود ۲۰ میلیون تن غلات در انبارهای بندرهای خود در دریای سیاه دپو و آماده صادرات داشت، توضیح داد: «در همان زمان روسیه به اوکراین حمله کرد و با توجه به محاصره دریایی اوکراین توسط روسیه، راه صدور غلات از این کشور مسدود شد.»

مکی درباره رایزنی‌ها پیرامون صادرات غلات اوکراین نیز بیان کرد: «طی چند ماهی که از حمله روسیه به اوکراین می‌گذرد، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل رایزنی‌ها و تحرکات سیاسی را برای ایجاد کریدوری با هدف صادرات غلات اوکراین انجام داد.»

کارشناس مسائل اروپا درخصوص نقش و بازیگری ترکیه برای حل این مشکل گفت: «ترکیه با توجه به موقعیت جغرافیایی‌اش در دریای سیاه و دریای مدیترانه و دو تنگه بسفر و داردانل نقش ویژه‌ای در رایزنی‌های دبیر کل سازمان ملل پیدا کرد. در این میان رجب طیب اردوغان نیز از زمان حمله روسیه به اوکراین تلاش ویژه‌ای را برای رایزنی میان کی‌یف و مسکو انجام داد. درواقع ترکیه تلاش کرد با استفاده از فرصت، حداکثر بهره‌برداری سیاسی را از بحران اوکراین داشته باشد.»

به گفته این کارشناس، موضوع ایجاد کریدوری برای صادرات غله اوکراین، فرصت مناسبی را برای آنکارا ایجاد کرد و مذاکرات میان ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل طی دو ماه گذشته به صورتی فشرده انجام شد تا در نهایت طرفین به توافقی در این زمینه در روز پنجشنبه ۳۰ تیرماه دست یافتند.

وی تاکید کرد: «این توافق یک موفقیت سیاسی برای ترکیه در عرصه سیاست خارجی و نقش مهم آن در مقابله با بحران ناامنی غلات در کشورهای دنیا به خصوص کشورهای آفریقایی ایجاد کرد به شمار می‌رود.»

مکی با بیان اینکه ترکیه در چند سال گذشته کوشیده روابط متوازنی میان آمریکا، ناتو و روسیه برقرار کند، گفت: «این تحرکات ترکیه در جهت همان سیاست پان‌عثمانیسم و اروپاگرایی است و آنکارا می‌خواهد در هر سه رویکرد، حداکثر بهره‌برداری سیاسی و اقتصادی را داشته باشد.»

وی افزود: «ترکیه نه می‌تواند با روسیه روابط پرتنشی داشته باشد و نه می‌تواند پیوندهای نزدیک خود با ناتو، اتحادیه اروپا و آمریکا را نادیده بگیرد. از طرف دیگر ترکیه می‌خواهد با کشورهای اسلامی نیز روابط نزدیکی داشته باشد و نقش یک قدرت منطقه‌ای را در روند تحولات سیاسی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا ایفا کند.»

مکی با تاکید بر این موضوع که ترکیه در قبال بحران اوکراین تلاش کرده است نقش متوازن و بی‌طرفی را نسبت به روسیه و اوکراین ایفا کند، گفت: «خروجی این سیاست را می‌توان در توافق روز پنجشنبه در استانبول دید.»

وی افزود: «طبق این توافق که برای ۴ ماه منعقد شده و قابل تمدید به صورت خودکار است، ترکیه مسئولیت مین‌زدایی از بنادر اوکراین را پذیرفته و دولت روسیه نیز متعهد شده است که از کریدور ایجاد شده برای صادرات غلات اوکراین با هدف حمله به این کشور استفاده نکند.»

به گفتی مکی، این توافق با یک شرط از سوی روسیه منعقد شد مبنی بر اینکه صادرات غلات و کودهای شیمیایی روسیه نیز مشمول تحریم‌های غرب قرار نگیرد و کشتی‌های روسی بتوانند بدون نگرانی از توقیف محموله‌های غلات از دریای سیاه و تنگه بسفر و داردانل عبور کنند.

این کارشناس تاکید کرد که پیش از این با توجه به تحریم‌هایی که غرب علیه مسکو اعمال کرده، یک کشتی محموله غلات روسیه توسط ترکیه توقیف شده بود، لذا این توافق یک امتیاز بزرگ برای روسیه نیز به شمار می‌رود و می‌تواند صادرات یکی از مهم‌ترین کالاهای خود را انجام دهد که تاحدودی تحریم‌ها علیه این کشور را کاهش می‌دهد.

مکی در نهایت با اشاره به اینکه توافق استانبول تاحدودی نگرانی‌ها از بحران غذایی را در میان کشورهای مشتری غلات اوکراین و روسیه رفع کرده، گفت: «در عین حال این توافق از افزایش قیمت غلات در جهان جلوگیری خواهد کرد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *