جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

هشدار روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

تهران- ایرنا- مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لهستان هشدار داد و گفت که این تاسیسات در صورت استقرار، هدف نظامی مسکو خواهند بود.

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر رسید/ شهادت ۱۴۱ خبرنگار

تهران- ایرنا- وزارت بهداشت غزه تازه ترین آمار شهدا و مجروحان تجاوزهای رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش این رژیم به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲) به ۳۴ هزار و ۳۰۵ نفر افزایش یافت.

Loading
رصد اندیشکده‌های غیرغربی

از تدارک هند برای مناقشات قرن بیست و یکمی تا تغییر نظم جهانی با جنگ اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آماده‌‌سازی هند برای مناقشات قرن بیست و یکمی، تقویت شراکت برای مقابله با تهدیدهای غیرسنتی در ایندوپاسیفیک، بازاریابی در عصر کیم جونگ اون، حمله روسیه به اوکراین و مسئله پناهندگان و تغییر نظم جهانی با جنگ اوکراین از جمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های غیر غربی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

بنیاد پژوهشی آبزرور هند

مبارزه در جنگ‌های آینده: آماده ‌سازی هند برای مناقشات قرن بیست و یکمی: یک دولت-ملت با نهادها، بازیگران و تعاملات روزانه‌ی متعددش، نظام پیچیده‌ای است که پیش‌بینی مسیر آینده هر یک از سیستم‌های فرعی آن مانند نیروهای مسلح، کار بسیار دشواری است. با این حال، آنچه مسلم است این است که هر کشور مستقلی قصد دارد دقیق‌ترین نیروی نظامی ممکن را داشته باشد. به نظر می‌رسد که جنگ‌های آینده در حال تغییر به سمت عملیات غیرتماسی و اطلاعاتی است که با اقداماتی محدود در حوزه فیزیکی تکمیل می‌شود. هند باید خود را برای مبارزه با این نوع درگیری‌ها آماده و مجهز کند.

تقویت شراکت برای مقابله با تهدیدهای غیرسنتی در ایندوپاسیفیک: بعد از پایان جنگ سرد، تغییر مفهوم «امنیت» باعث شد تا مفهوم تهدید غیرنظامی و در نتیجه آن تهدید «غیر سنتی» امنیت هم تغییر کند. امنیت غیرسنتی شامل مجموعه‌ای از نگرانی‌های امنیتی بشری مانند تغییرات آب و هوایی، کمبود مواد غذایی و منابع، بیماری‌های عفونی، بلایای طبیعی، جنایات فراملی، قاچاق انسان و مواد مخدر و مهاجرت دسته جمعی است. این همان چیزی است که تحلیلگران آن را پیوند امنیت و توسعه انسانی می‌دانند. این‌ها حوزه‌هایی است که معمولاً در محدوده بحث درباره تهدیدهای «فوری» برای امنیت ملی قرار ندارد. پرداختن به این چالش‌ها اغلب مستلزم مشارکت بازیگران فراملی است.

 

موسسه توسعه کره

بازاریابی در عصر کیم جونگ اون: این گزارش سیاست‌های اقتصادی کیم جونگ اون در بازارها را ارزیابی می‌کند و ضمن تشریح فعالیت‌های اقتصادی خانوارهای کره شمالی در بازارها، آثار تحریم‌های اقتصادی بر این فعالیت‌ها را بررسی می‌کند.

 

موسسه امور بین الملل ژاپن

احیاء چالش‌های چندجانبه‌گرایی: چندجانبه گرایی که در سال 2020 در وضعیتی بحرانی قرار گرفته بود، توسط دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که سیاست بازگشت به سازمان‌ها و توافقات بین‌المللی و به عهده گرفتن رهبری همکاری‌های بین‌المللی چندجانبه و هماهنگی سیاست‌ها را دنبال می‌کند، احیا شد. پیشرفت مشخصی در برخی زمینه‌ها حاصل شد، اما کارایی چندجانبه‌گرایی هنوز محل تردید است.

 

مرکز مطالعات اقتصادی و سیاست خارجی ترکیه

حمله روسیه به اوکراین: پناهندگان: غرب در سال‌های پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نتوانست به مسکو در ترسیم یک مسیر جدید کمک کند. آن دوران هیچ تعهد کتبی آن طور که روسیه امروز درباره گسترش ناتو خواستار است، وجود نداشت، اما می‌توان گفت که دست کم در این باره تفاهمی ایجاد شده بود. دولتمردان اوکراین باید بهتر از کشورهای غربی می‌دانستند که پیوستن آن‌ها به ناتو یک خط قرمز واقعی برای مسکو است. آنها می‌توانستند برای تحقق آرزوی پیوستن به اتحادیه اروپا بیشتر منتظر بمانند تا معماری امنیتی اروپا پس از جنگ سرد تکامل یابد و روسیه نیز از دست دادن یک امپراتوری و امواج گسترش ناتو را هضم کند.

 

مرکز مطالعات الجزیره (قطر)

پایان عصر جنگ سرد: تغییر نظم جهانی با ماجراجویی روسیه در اوکراین:  با ماجراجویی روسیه در اوکراین چه موفقیت آمیز باشد یا با شکست روبرو شود، روند ادغام روسیه در اروپا متوقف شده است. اروپا یک بار دیگر با اختلافات مواجه خواهد شد، البته در امتداد خطوطی که با خطوط جنگ سرد بسیار متفاوت است.

روابط بریتانیا-قطر بعد از محاصره و برگزیت: در مرحله بعد چه خواهد شد؟: با توجه به این که آشفتگی در سیاست بریتانیا در هفته‌ها یا ماه‌های پیش رو ادامه خواهد داشت، پیشرفت در روابط بریتانیا و قطر احتمالا از طریق مشارکت‌هایی تکنوکراتیک حاصل خواهد شد که هم افزایی میان دو کشور را به نمایش می‌گذارد و به تقویت پیوندهایی می‌پردازد که منافع دو طرف را به یکدیگر متصل می‌کند.

 

مرکز سیاسی جنوب جدید (مراکش)

هند و شرق آفریقا: رابطه‌ای نه چندان سالم؟ هند و شرق آفریقا از دیرباز به دلایل تاریخی و جغرافیایی شرکایی نزدیک بوده‌اند. با این حال، در نتیجه تلاش‌های مشترک دولت هند و جامعه تجاری آن، این روابط در دوران اخیر و به ویژه از اوایل دهه 2000 به بعد محکم‌تر شده است. حضور جوامع هندی در چندین کشور شرق آفریقا نیز در این رابطه مانند یک کاتالیزور عمل کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *