جدیدترین مطالب

تنگ شدن حلقه فشارهای غرب؛ چه باید کرد؟

تنگ شدن حلقه فشارهای غرب؛ چه باید کرد؟

جلال خوش چهره در یادداشتی می نویسد: تصمیم مشترک امریکا و اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران، آیا اقدامی برای اطمینان دادن به اسرائیل  و مجاب کردن آن در قبول آتش‌بس در غزه و نیز کاستن از سطح تنش با جمهوری اسلامی است؟ یا علاوه برآنچه گفته شد، نشان از سرخوردگی غرب در هرگونه توافق با تهران در بزنگاه کنونی دارد؟ هرچه هست، این که غرب در مسیری گام گذاشته که نه تنها تهران را در حفظ مواضع خود تشویق می‌کند بلکه سبب دور شدن هرچه بیشتر تهران از غرب و تعمیق رویکرد شرق‌گرایی در روابط خارجی آن خواهد کرد. در این صورت آیا این همان نتیجه‌ای است که غرب در همه سال‌های گذشته با سیاست‌های کج‌دار و مریز خود در قبال تهران دنبال کرده است؟

امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد

وزیر خارجه ایران گفت: هزار کیلومتر مرز مشترک، اشتراکات فراوان تمدنی، فرهنگی و مذهبی، نگاه مشترک در عمده مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، عزم دو کشور را بر ارتقاء و استحکام بیش از پیش روابط دوجانبه استوار ساخته است.

آتش گرفتن قطار در کانادا

تصاویر ضبط شده یک قطار را در حالی که چندین واگن آن آتش گرفته، در حال عبور از منطقه مرکز شهر لندن واقع در استان انتاریو کانادا نشان می دهد.

حماس اظهارات بلینکن را محکوم کرد

جنبش حماس اعلام کرد انعطاف‌پذیری حماس با ناسازگاری و تعلل نتانیاهو و کابینه اش و ایجاد موانع و کارشکنی بر سر راه توافق مواجه شد و آنها به دنبال طولانی‌تر کردن جنگ هستند.

از رنجی که می‌برند…

دیروز در غزه، عملیات بیرون کشیدن پیکر شهدای حمله صهیونیست‌ها به دو خانه در رفح، انجام شد.

Loading

أحدث المقالات

جنگ اوکراین می‌تواند تا پایان ۲۰۲۵ پایان یابد

تهران- ایرنا- «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان با اشاره به انتخابات پیش‌رو در پارلمان اروپا و آمریکا، گفت چنانچه طرفداران صلح پیروز شوند، جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ پایان می‌یابد.

دومینوی استعفا در ارتش صهیونیستی

تهران- ایرنا- منابع خبری صهیونیستی گزارش دادند که بعد از استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی و تصمیم فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی برای استعفا، برخی فرماندهان دیگر نیز استعفا خواهند کرد.

Loading
رصد اندیشکده‌ها

از دیجیتالی کردن معادن آفریقا تا چالش فناوری در روابط فراآتلانتیک

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دیجیتالی کردن معادن آفریقا، چندجانبه‌گرایی محدود در غرب آسیا، اروپا و تهدید روسیه و چالش فناوری در روابط فرا‌آتلانتیک ازجمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی از نظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

مرکز تحلیل سیاست اروپا

رقابت فناوری با چین؛ معیاری به نام ارزش‌ها: رقابت چین و غرب در عرصه فناوری به چیزی بیش از توانمندی علمی و مزایای امنیتی، اقتصادی و سیاسی ناشی از آن مربوط می‌شود. این رقابت در اصل، نبرد بین ارزش‌ها است. آمریکا و چین درگیر یک جنگ قدرت هنجاری برای شکل دادن به اصولی هستند که بتواند نه‌تنها بر فناوری‌های ما، بلکه بر شیوه زندگی ما نیز حکمرانی کند. مبنای این رقابت پیچیده نیست: هرکسی که حاکم باشد استانداردهایی را برای چگونگی ساخت و استفاده از فناوری‌ها تعیین می‌کند.

 

چتم هاوس

تهدیدهای روسیه اروپا را در موقعیت حساسی قرار داده است: جوامع دموکراتیک باید با جدیت با تهدیدهای روسیه در اوکراین روبرو شوند. ایجاد محدودیت‌هایی برای قدرت روسیه به تضمین آینده‌ای ایمن‌تر برای اروپا کمک خواهد کرد.

اهمیت حکومت قانون در اروپا: کمیته وزیران شورای اروپا به ارجاع پرونده «کاوالا در برابر ترکیه» به دادگاه حقوق بشر اروپا رأی داد و با این کار از ارزش‌ها و اصول اروپایی و درواقع از حکومت قانون حمایت کرد.

 

بروکینگز

دیجیتالی کردن معادن آفریقا: منابع معدنی یک منبع مهم درآمد برای قاره آفریقا است. متأسفانه، نظام‌مند نبودن نقشه‌برداری زمین‌شناسی و استخراج در این قاره به این معناست که دامنه کامل منابع آفریقا همچنان ناشناخته باقی‌مانده است. شرکت‌های معدنی و دولت‌های آفریقایی باید برای رسیدن به پتانسیل کامل کشورهای آفریقایی غنی از منابع معدنی، از فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم استقبال کنند. هوش مصنوعی، اتوماسیون و کلان داده‌ها می‌توانند به شرکت‌های معدنی کمک کنند تا از میزان خسارات محیط زیستی بکاهند و شرایط کاری را بهبود بخشند، همچنین هزینه‌های عملیاتی را کاهش و بهره‌وری را افزایش دهند.

چرا کره جنوبی باید به CPTPP بپیوندد؟: اگر توافق جامع و مترقی برای مشارکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) پیش از پیوستن کره جنوبی توسعه یابد، ممکن است مزایای بالقوه‌ آن برای این کشور افزایش یابد، اما قدرت چانه‌زنی منحصربه‌فرد کره کاهش خواهد یافت و این امر باعث می‌شود مذاکره برای ورود به توافق هزینه بیشتری داشته باشد.

 

کارنگی

چالش فناوری در روابط فرا‌آتلانتیک: فناوری نقشی کلیدی را در امور بین‌الملل امروز ازجمله در روابط فراآتلانتیک ایفا می‌کند. آمریکا و اتحادیه اروپا باید با بهره‌گیری از توانمندی‌های خود و تجدید همکاری درزمینه فناوری بر مبنای یک دستور کار مشترک ، به هدایت چالش‌های کنونی و چالش‌های در حال ظهور در عرصه فناوری بپردازند.

 

فارین پالسی این فوکس

آیا حکوکت قانون در عراق حاکم است؟: وقتی به مردان مسلحی در عراق اشاره می‌کنیم که در پشت کشتار، آدم‌ربایی و شکنجه معترضان، خبرنگاران و اجتماعاتی قرار دارند که دیده شده بود با داعش در عراق روابط نزدیکی داشتند؛ حامیان حقوق بشر در این کشور از این توصیف‌ها استفاده می‌کنند: «گروه‌های مسلح»، «نیروهای شبه‌نظامی»، «گروه‌هایی که از دستورات کشوری دیگر پیروی می‌کنند».

 

بنیاد پژوهشی آبزرور (هند)

چندجانبه گرایی محدود آمریکا-اسراییل-امارات-هند در غرب آسیای در حال تغییر: نشست سه‌جانبه آمریکا-اسراییل-امارات در ماه اکتبر با حضور آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، یائیر لاپید، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اسراییل و شیخ عبدالله بن زیاد آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات برگزار شد. چند روز بعد هند نیز به این چندجانبه محدود پیوست.

هند دریایی: در طلب هویتی ثابت: جغرافیای هند برای رشد و گسترش روابط دریایی مناسب است. بااین‌حال، این کشور در بخش عمده‌ای از تاریخ معاصر خود چنین فرصت‌هایی را نادیده گرفته است. هند بیش‌ازپیش به مشارکت در حوزه دریایی تمایل دارد و در این خصوص توانایی پیداکرده است. این مقاله تحول چشم‌انداز دریایی هند را تشریح می‌کند. این کشور در حال تغییر تمرکز عمدتاً قاره محور خود به سمتی است که در آن مناسبات دریایی برای سیاست خارجی امری حیاتی محسوب می‌شود.

چرا تحریم‌های کاتسا برای شراکت راهبردی هند-آمریکا غیرسازنده است: درحالی‌که شراکت راهبردی هند با آمریکا در حال عمیق‌تر شدن است، هند نباید گرفتار تنش‌های آمریکا و روسیه شود.

 

موسسه توسعه کره (جمهوری کره)

بررسی اقتصاد کره شمالی: ثبات قیمت‌ها و نرخ ارز در کره شمالی، بهبود و توسعه اقتصادی و غیره تا حدودی مرهون دلاری شدن بازار داخلی این کشور بود. بااین‌حال، در بحبوحه وضعیت بی‌سابقه بستن مرزها در پی بحران کرونا در سال 2020 و نیز تحریم‌های طولانی‌مدتی که از سال 2016 علیه کره شمالی اعمال ‌شده است، ظاهراً مقامات این کشور در جهت ممنوعیت استفاده از دلار اقدام کردند.

 

موسسه روابط بین‌الملل معاصر چین

احترام متقابل، برابری، نفع متقابل و همزیستی مسالمت‌آمیز – بررسی چارچوبی جدید در میان پیچیدگی روابط چین و آمریکا: جهان در سده اخیر به سرعت در حال تکامل بوده است و روابط چین و آمریکا در این میان به مرحله حساسی رسیده است. روابط چین و آمریکا به یک نگرانی راهبردی مهم برای جهان تبدیل‌شده است. دولت ترامپ در چند سال گذشته سیاست آمریکا در قبال چین را تغییر داد و به مهار همه‌جانبه علیه پکن پرداخت. این امر به مشکلات و چالش‌های بی‌سابقه‌ای در روابط چین و آمریکا منجر و باعث نگرانی در مورد آینده این روابط شد.

 

موسسه امور بین‌الملل سنگاپور

کووید-19: کشورهای عضو آسه‌آن باید بازگشایی و دوباره به هم متصل شوند: اعضای کلیدی آسه آن در حال حرکت به سوی راه‌اندازی مجدد اقتصاد و گشودن مرزهای خود هستند، این اقدام برخلاف تعطیلی‌هایی است که از ماه مه تا سپتامبر برای جلوگیری از افزایش موارد ابتلا به سویه دلتا بیماری کرونا صورت گرفت. ابتکارات آسه‌آن با اقدامات چین، هنگ کنگ و سایر اقتصادهایی که با هدف به صفر رساندن موارد ابتلا به این بیماری، مرزها را بسته نگه می‌دارند، متفاوت است. این منطقه دیگر نمی‌تواند محدودیت‌های فلج‌کننده اقتصادی را تحمل کند و باید به مسیر رشد بازگردد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *