جدیدترین مطالب

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

رضا مقاتلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اقدام استراتژیک ایران در عدم شتابزدگی در اتخاذ تصمیماتش را می توان از دیدگاه عقلانیت و از منظر منافع ملی شایسته ی حمایت جمعی دانست و بر تلاش ها برای عدم قرار گرفتن در زمین و طراحی شطرنجی اسرائیل و کابینه ی جنگ طلب نتانیاهو مراقبت جدی کرد.

به روایت یک چوپان دروغگو

رژیمِ صهیونیستی در یکی از آخرین حملاتِ خود، مسجدِ فاخُورِه در شمالِ غزه را هم، تخریب کرد.

تحلیلی بر اهمیت و جایگاه تدابیر دیوان لاهه در قبال جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان گفت: دیوان دادگستری بین‌المللی در لاهه، اوایل فروردین ماه تدابیر جدیدی اتخاذ کرد که به موجب آن، رژیم صهیونیستی ملزم به انجام اقدامات لازم و موثر جهت همکاری با سازمان ملل بدون هرگونه تاخیر است.

«وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به تجاوزات صهیونیست‌ها بود

سفیر سوریه در تهران درباره عملیات تنبیهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم صهیونیستی گفت: «وعده صادق» عملیات دفاعی مشروع از سوی جمهوری اسلامی ایران است که در چارچوب حق دفاع از خود و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق انجام شد.

هیچ کشور‌ی اینگونه عملیاتی بر روی فضای اسرائیل نداشته است

کریمی کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به عملیات تنبیهی وعده صادق گفت: هیچ کشوری اینگونه عملیاتی بر روی فضای اسرائیل نداشته است،این عملیات ، وزن ژئوپلوتیک ایران در محیط خاورمیانه و حتی در محیط جهانی را افزایش داد و توان بازدارندگی ایران را بالا برد.

کامرون خطاب به نتانیاهو: درگیری را تشدید نکنید

وزیر خارجه انگلیس که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است ضمن تکرار ادعا‌ها علیه پاسخ مشروع ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه، به سران این رژیم هشدار داد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه، درگیری‌ها را تشدید نکنند تا بتوانند روی بحران غزه متمرکز بمانند.

Loading

أحدث المقالات

حماس: ایران ثابت کرد دوران عربده‌کشی اسرائیل به پایان رسیده است

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در بیانیه‌ای تاکید کرد: ما همچنان پیگیر تحولات پاسخ مشروع و شایسته و بایسته ایران به رژیم صهیونیستی در نتیجه جنایت هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و ترور تعدادی از فرمادهان سپاه پاسداران هستیم.

روایت نویسنده پاکستانی از ضربِ شست ایران علیه اسرائیل و دوگانگی غرب

اسلام‌آباد – ایرنا – یک نویسنده پاکستانی حمایت‌های کورکورانه غرب از رژیم صهیونیستی را دلیل نسل کشی مردم غزه و اقدامات تحریک آمیز علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: آمریکا و متحدانش مسوول تجاوزات اسرائیل در منطقه هستند.

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

رضا مقاتلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اقدام استراتژیک ایران در عدم شتابزدگی در اتخاذ تصمیماتش را می توان از دیدگاه عقلانیت و از منظر منافع ملی شایسته ی حمایت جمعی دانست و بر تلاش ها برای عدم قرار گرفتن در زمین و طراحی شطرنجی اسرائیل و کابینه ی جنگ طلب نتانیاهو مراقبت جدی کرد.
Loading

ارزیابی سیاست پکن در رقابت راهبردی چین و آمریکا

۱۴۰۰/۰۹/۰۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه چین معتقد است مناسبات واشنگتن و پکن باید به مناسباتی باثبات و سالم برای مواجهه موثر با چالش‌های جهانی تغییر شکل دهد، گفت: مسیری که چین برای استحصال منافعش در آینده نظام جهانی تعریف کرده است، سیاست و دیپلماسی چندجانبه‌گرایی است.

دکتر حامد وفایی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه روابط چین و آمریکا به دلیل مسائل متعدد میان دو قدرت، معادلات پیچیده‌ای دارد، اظهار داشت: گفتگوی تصویری اخیر میان روسای جمهور آمریکا و چین، اولین گفتگو و مذاکره مفصل مقامات ارشد دو کشور بود که برخلاف روندی که چینی‌ها داشتند، بخش زیادی از اظهارات آقای شی جین پینگ در مذاکره با بایدن را منتشر کردند.

وی تصریح کرد: این اظهارات را می‌توان جدیدترین مانیفست چین و حزب کمونیست آن در برابر آمریکا دانست و باید به ابعاد گزارش وزارت خارجه چین از این دیدار توجه ویژه کرد.

 

مبانی مورد توجه چین در تعامل با آمریکا

وفایی با بیان اینکه چین به دنبال چالش با آمریکا نیست، توضیح داد: بحث «روابط سالم و با‌ثباتی» که چین مطرح می‌کند، چند اصل دارد که یکی از اصول مهم آن بحث «احترام متقابل» به مدل توسعه، منافع بنیادین و دغدغه‌های اساسی کشورهاست. چینی‌ها تأکید دارند با درنظرگرفتن این مسائل، به کنترل اختلافات و «وجوه مشترک» توجه می‌شود.

وی افزود: رهبر چین در مذاکراتش با بایدن تأکید کرد که به بحث «وجوه مشترک» که در آن هم چین باشد و هم آمریکا، باید عبارت «همزیستی مشترک» اضافه شود. درواقع باز هم چینی‌ها تمایلاتشان را درجهت تعامل با آمریکا نشان می‌دهند.

این استاد دانشگاه اصل و مبنای دوم مورد توجه چین در روابطش با آمریکا را «صلح و مفاهمه» برشمرد و اضافه کرد: چین همکاری‌های برد – برد را مبنای دیگری در روابط با آمریکا می‌داند و رهبر چین در دیدارش با رئیس جمهور آمریکا علنا از تلاش چین برای ایجاد کیک بزرگ همکاری میان دو کشور سخن گفت و تأکید کرد نوع نگاه صفر و یک مردود است.

وفایی برخی تعابیر را که در آن عنوان می‌شود چین به دنبال افول آمریکا است، ناصحیح خواند و گفت: رئیس جمهور چین که سخنانش در چین به قانون تبدیل می‌شود، به آقای بایدن گفت این جهان، جهان بزرگی است و چین و آمریکا هر دو در آن جایی برای حضورو تحصیل منافع دارند.

این کارشناس مسائل چین، با بیان اینکه در دیدار بایدن و شی جین پینگ، رهبر چین اعلام کرد که چین و آمریکا باید به عنوان دو کشور بزرگ به نمایش مسئولیت‌پذیری خود در هدایت نظام بین‌الملل برای خروج از بحران‌ها بپردازند و از آمریکا دعوت کرد به ابتکارات جهانی چین بپیوندد، اضافه کرد: چین به بحث «روحیه برابری و منافع متقابل» پرداخت و یادآورشد برای تبادلات با آمریکا در سطوح مختلف آمادگی دارد و نباید اجازه داد فضای مناسبات دوطرف از مدار کنترل خارج شود.

وی تقویت هماهنگی در مسائل مختلف را از دیگر تاکیدات چین در دیدار با رئیس جمهور آمریکا برشمرد و گفت: شی جین پینگ، در این رابطه تمثیلی ارائه داد و عنوان کرد در دریای بزرگ عالم دو کشتی غول پیکر چین و آمریکا در حال حرکت هستند و آن‌ها وظیفه دارند سکان این کشتی‌ها را به دست گیرند و با کنترل سکان و بادبان آن‌ها، مسیری را تعیین کنند که به برخورد منجر نشود. چین ابراز امیداوری کرد که آمریکایی‌ها به سوی جنگ سرد جدیدی نروند.

وفایی ادامه داد: رهبر چین در بخش کوچکی از سخنان خود به مسائل چالشی میان دو کشور هم پرداخت و گفت سیاست کنترل چین با ابزار تایوان بازی با آتش است و کسی که با آتش بازی کند حتما خواهد سوخت. لحن رئیس جمهور چین در این بخش مقداری تند شد.

 

چین به دنبال سقوط یا نابودی آمریکا نیست

این تحلیلگر مسائل چین با اشاره به اعلام آمادگی چین برای ورود به مسائل حقوق بشری و مخالفت با استفاده ابزاری از آن، افزود: اگر در سیاست چندجانبه‌گرایی چین فضای بزرگی قائل شویم که آن‌ها خود را یکی از قطب‌های مهم در آینده نظم جهانی می‌دانند، آمریکا را هم یکی دیگر از این قطب‌ها ارزیابی می‌کنند و اصلا به دنبال سقوط و نابودی آن نیستند، همان‌طور که رئیس جمهور چین تأکید کرده که «چندجانبه گرایی در محیط بین‌الملل بدون همکاری آمریکا و چین امکان‌پذیر نخواهد بود.»

وی گفت: مسیری که چین برای استحصال منافعش در آینده نظام جهانی تعریف کرده، سیاست و دیپلماسی چندجانبه‌گرایی است و تأکید دارد که تعاملاتش با آمریکا باید در چارچوب سازمان ملل و منشور ملل متحد باشد.

وفایی با بیان اینکه درگیری سخت گسترده میان چین و آمریکا بعید به نظر می‌رسد مگراینکه اقدامی از سوی آمریکا صورت گیرد، گفت: میان آمریکا و چین اکنون مدل «پینگ پنگی» در روابط برقرار شده و هر ضربه‌ای بلافاصله با پاسخ درخور مواجه خواهد شد. بنابراین اگر آمریکا برخوردها را با چین تشدید کنند، چین حتما به آن پاسخ خواهد داد؛ اما آغاز کننده برخوردی نخواهد بود.

این استاد دانشگاه تهران به ایجاد بازوهای قدرتمند و افزایش نفوذ اقتصادی چین در کشورها و مناطق مختلف اشاره کرد و با بیان اینکه ابزار اصلی چین، برخلاف آمریکا، اقتصادی است، برخی تحلیل‌ها مبنی بر موقتی بودن سیاست مدارا با آمریکا و احتمال افزایش رویکرد تهاجمی این کشور علیه واشنگتن درصورت عبور از ابعاد و شاخص‌های قدرت آمریکا را رد کرد.

وفایی به رقابت سخت میان آمریکا و چین در حوزه‌های فناوری سایبری و هوش مصنوعی پرداخت و تأکید کرد: سیاست و رویکرد جهانی چین این است که «من باشم و تو هم باشی» و این تفاوت میان سیاست آمریکا و چین است.

این تحلیلگر مسائل چین، گفت: چین ایده «جهان بشری با سرنوشت مشترک» را تعریف کرده است و نباید فراموش کرد فضایی که آمریکای فعلی را ایجاد کرد شرایط خاصی در نظام بین‌الملل بود. چین هم می‌داند اکنون کشورهای دیگری هم هستند که مسیر رشد و توسعه را می‌پیمایند و ایجاد فضای چند قطبی برای آینده جهان حتمی است، بنابراین به نظر می‌رسد آمریکا هم ناچار است در زمین بازی‌ای که چین تعریف کرده، عمل کند و به تعامل مثبت و یا منفی با آن بپردازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *