جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم  

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

کنعانی: افکار عمومی جهان بیدار شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تظاهرات‌های حمایت از غزه در دانشگاه‌های آمریکا گفت که افکار عمومی مصمم به اجرای عدالت در برابر رژیم صهیونیستی است.

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد.

گروه‌های فلسطینی: آماده مقابله با هر تجاوزی به رفح هستیم

گروه‌های فلسطینی با تاکید بر آمادگی مقاومت جهت مقابله با هرگونه تجاوز دشمن صهیونیستی از جمله حمله زمینی به رفح اعلام کردند که آمریکا و جامعه غربی مسئول هر تحرک متجاوزانه اشغالگران در رفح هستند و فلسطینی‌ها هرگز مقابل این تجاوزات ساکت نمی‌مانند.

ضربات مهلک حزب‌الله بازدارندگی رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده است

تهران- ایرنا- «زهیر اندراوس» نویسنده و تحلیلگر جهان عرب گفت: ضربات مهلکی که حزب الله به صهیونیست ها در جبهه زمینی و با سرنگون کردن پهپادهای رژیم اسرائیل وارد کرده، نه تنها بازدارندگی این رژیم را تضعیف کرده، بلکه به آن نیز پایان داده است.

Loading

مشارکت انگلیس در جنایات جنگی در افغانستان و مسئولیت بین‌المللی در قبال آن

۱۴۰۰/۰۷/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد حقوق بین‌الملل با تاکید بر ضرورت توجه کشورها به مسئولیت دولت انگلیس در قبال کشتار غیرنظامیان در افغانستان و طرح آن در نشست‌ها و مجامع بین‌المللی گفت: براساس «حقوق بین‌الملل بشردوستانه» یا به اصطلاح حقوق جنگ، آمران کشتار غیرنظامیان، به عنوان مجرم و جنایتکار جنگی شناخته می‌شوند و دولت انگلیس هم در این چارچوب مسئولیت بین‌المللی دارد.

دکتر غلامرضا خواجی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به گزارش منتشر شده از سوی «سازمان اقدام علیه خشونت مسلحانه» مبنی بر اینکه از سال 2006 تا 2014 طی عملیات نظامی ارتش انگلیس در افغانستان 289 نفر کشته شده‌اند که 86 نفر از آن‌ها کودک بوده‌اند، اظهار داشت: وقتی انگلیس و آمریکا وارد افغانستان شدند، مانند آنچه در عراق صورت دادند، به عنوان دولتی اشغالگر شناخته شدند که بر این مبنا بر اساس حقوق بین‌الملل وظایفی داشتند.

وی با بیان اینکه اشغال یک کشور باید موقت باشد و اشغالگر موظف است زمان پایان آن را اعلام کند، گفت: دولت اشغالگر مسئول ایجاد امنیت در آن سرزمین است و وظیفه دارد امنیت کشور تحت اشغال خود را تامین کند. عملکرد انگلیس، با توجه به اینکه طی عملیات نظامی وارد افغانستان شد، تابع حقوق جنگ است و کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو و کنوانسیون‌های 1977، چارچوب این قوانین را مشخص کرده‌اند.

 

مسئولیت بین‌المللی دولت انگلیس

این تحلیلگر حقوق بین‌الملل توضیح داد: کنوانسیون‌های چهارگانه 1949 ژنو تاکید دارند که غیرنظامیان از هرگونه تعرض مصون هستند و اگر کسی این قوانین را نقض کند به عنوان مجرم شناخته می‌شود. در این راستا آمران، به عنوان مجرم و جنایتکار جنگی شناسایی شده‌اند و دولت انگلیس هم در این چارچوب مسئولیت بین‌المللی دارد.

خواجی در عین حال افزود: در حقوق بین‌الملل تنها در شورای حقوق بشر می‌توان دولت‌های آمریکا و انگلستان را در این باره محاکمه کرد، اما افراد مسئول در آن دوره، از جمله نخست وزیر انگلیس، وزرای دفاع و خارجه و مسئولان امنیتی وقت این کشور باید در دیوان کیفری بین‌المللی با طرح دعوایی که صورت می‌گیرد محاکمه شوند؛ حتی دادستان دیوان هم می‌تواند شخصا برای آن‌ها کیفرخواست صادر کند.

این استاد دانشگاه گفت: اگر این گزارش به دیوان ارجاع شود و تحقیقات دیوان صحت آن را نشان دهد، باید این سازمان بین‌المللی برای پیگرد این جنایات از سوی انگلیس فعال شود.

وی با تاکید بر مسئولیت شورای حقوق بشر سازمان ملل درقبال پیگیری جنایات انگلیس در خصوص کشتار غیرنظامیان در افغانستان، اضافه کرد: باید در این باره گزارشگر بین‌المللی تعیین و پرونده‌ای برای پیگیری این جنایات باز شود.

خواجی درخصوص امکان پیگیری برای دریافت غرامت از دولت انگلیس برای کشتار غیرنظامیان، ضمن اشاره به بحران‌های سیاسی در افغانستان، نبود دولت قانونی و شناسایی شده به لحاظ بین‌المللی را مانعی در راستای پیگیری حقوق اتباع این کشور دانست و گفت: گرچه باید مانع تراشی‌های دولت انگلیس و اقدامات سیاسی آن را برای پیگیری این مسائل درنظر داشت، البته پیش از این هم با اعمال فشار و تحریم‌هایی از سوی کشورهای اروپایی شکایت‌هایی از این دست به نتیجه نرسیده‌اند؛ اما اتباع افغانستان، اقوام و بستگان کشته‌شده‌ها می‌توانند در دیوان کیفری با طرح دعوا، درخواست غرامت و خسارت کنند.

 

ضرورت پیگیری موضوع «مسئولیت دولت انگلیس» توسط دولت‌ها و رسانه‌ها

این استاد دانشگاه ضمن تاکید بر ضرورت توجه کشورها به مسئولیت دولت انگلیس در قبال کشتار غیرنظامیان در افغانستان و طرح آن در نشست‌ها و مجامع بین‌المللی گفت: باید در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای، نشست‌های بین‌المللی و همچنین با پردازش وسیع و مکرر از سوی رسانه‌ها، بر ضرورت پاسخگویی انگلیس نسبت به عملکرد خود و جبران مافات تاکید شود.

وی با بیان اینکه باید با تشکیل گروه‌هایی، افرادی که در جنایت کشتار غیرنظامیان در افغانستان نقش داشته‌اند به دقت شناسایی شوند، ادامه داد: در این صورت بازدارندگی و هراسی در انگلیس ایجاد می‌شود که مانع از تکرار این اقدامات غیرمسئولانه خواهد بود. نباید در برابر کسانی که با ادعای حقوق بشر و دموکراسی صدها غیرنظامی را در افغانستان کشته‌اند، بی تفاوت بود.

 

سوء استفاده کشورهای غربی از میزبانی سازمان‌های بین‌المللی

خواجی همچنین تاکید کرد: تهیه کنوانسیون، تصویب و اجرا کردن آن، یکی از علایقی است که کشورهای غربی دارند؛ چرا که با چنین طراحی‌هایی خود میزبان آن می‌شوند، مقررات وضع می‌کنند و عملکرد خود را از هرگونه پیگیری مصون می‌دارند. ما در عملکرد دیوان کیفری شاهد کنترل این کشورها در راستای تامین منافع خود و از بین بردن حقوق دیگر کشورها هستیم. حتی در آنچه با عنوان «کنوانسیون مبارزه با تروریسم» دنبال می‌شود نیز شاهد اجرایی کردن همین رویه و توجیه عملکردشان در میان قوانین آن هستیم.

این تحلیلگر مسائل حقوق بین‌الملل اضافه کرد: ضرورت دارد کشورهایی خارج از این بلوک نیز در این راستا نقش فعالی ایفا کنند و با اقدامات جمعی در قالب پیمان‌های منطقه‌ای، ابتکار عمل را به دست گیرند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *