جدیدترین مطالب

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

شادی زائران حرم حضرت زینب از اقدام تنبیهی

زائران در حرم حضرت زینب (س) در شهر دمشق با پخش نقل و شیرینی پاسخ تنبیهی ایران را تبریک گفتند و اعلام کردند ۷۵ سال است که در انتظاریم، حمله موشکی ایران لبخند را بر لب‌های مظلومان نشاند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل کشی اسرائیل در غزه قدردانی کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا – «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه در ادامه دیدارهای دو جانبه خود در نیویورک، در دیدار با همتای الجزایری از نقش الجزایر در راستای کمک به توقف نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه قدردانی کرد.

کانال ۱۳ اسرائیل: در جریان سفر وزیر خارجه آلمان به اسرائیل مشاجره نسبتا شدیدی بین او و نتانیاهو رخ داده

بنا بر گزارش شبکه اسرائیلی “کانال ۱۳”، در جریان سفر آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان به اسرائیل مشاجره نسبتا شدیدی بین او و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیراسرائیل پشت در‌های بسته رخ داده است. گفته شده است که مشاجره بین این دو سیاستمدار در جریان مشاهده تصاویر ویدیویی که حاکی از شرایط فعلی زندگی در نوار غزه بوده و توسط نتانیاهو نشان داده شده است، صورت گرفته است.

محاکمه ترامپ بخاطر پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر پورن‌ وارد چهارمین روز شد

دونالد ترامپ صبح جمعه در چهارمین روز از محاکمه خود، در دادگاهی با حضور ۱۲عضو اصلی هیات منصفه و یک نفر علی‌البدل که همگی از قبل انتخاب شده بودند وارد شد. پنج عضو علی‌البدل دیگر نیز احتمالا تا پایان هفته انتخاب خواهند شد. ترامپ در لحظه ورود طوری به نظر می‌رسید که گویی رویداد‌های اخیر اندکی بر او تأثیر گذاشته است

Loading

چالش‌های پیش‌روی امارات و عربستان در دوره بایدن

۱۳۹۹/۱۲/۲۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در خصوص روابط امارات و عربستان سعودی با آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ گفت این کشورها توانستند از فضایی که سیاست خارجی ترامپ در منطقه ایجاد کرده بود استفاده کنند و اهداف و منافع حداکثری خود را پیش ببرند.

دکتر علی‌اکبر اسدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی در خصوص تفاوت سیاست‌های ترامپ با دولت جو بایدن گفت: «ترامپ و تیم او خیلی نسبت به معادلات و موازنه‌ منطقه‌ای، بسترهای تاریخی و واقعیت‌هایی که بر مناسبات کشورهای منطقه حاکم است آگاهی و شناخت عمیق نداشتند.»

اسدی ادامه داد: «همچنین تیم دونالد ترامپ به دنبال یک سری سوژه‌های ضد ایرانی و حمایت جدی از رژیم اسرائیل و برخی کشورهای عربی چون عربستان و امارات بودند.»

این کارشناس توضیح داد که ترامپ نگاه ویژه‌ای به بحث سیاست خارجی داشت و برای او بحث منافع اقتصادی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار بود. مسئله‌ای که در شعار اول آمریکای ترامپ نیز مشخص بود.

اسدی ادامه داد: «درواقع دونالد ترامپ بدون آنکه بخواهد به تبعات بلندمدت و ابعاد سیاست‌های پیچیده‌ خود در منطقه توجه کند، با در نظر گرفتن درآمدها و منابع مالی ریاض و ابوظبی هدف خود را بهره‌برداری مالی و اقتصادی حداکثری از این کشورها قرار داده بود.»

اسدی با بیان اینکه اولین سفر ترامپ به عربستان بود، ادامه داد: «وی خواهان آن بود که بتواند سلاح بیشتری به این کشورها بفروشد و منافع اقتصادی حداکثری کسب کند.»

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در مقایسه نگاه بایدن و ترامپ به مسائل منطقه و جهان گفت: «دولت بایدن برخلاف دولت ترامپ، سیاست‌های جهانی معطوف به احیای رهبری ایالات‌متحده در سطح نظم لیبرال را دنبال می‌کند.»

وی ادامه داد که ترامپ در چنین فضایی یک فرصت حداکثری را برای عربستان و امارات ایجاد کرد و این کشورها نیز توانستند جنگ یمن را که از قبل آغازشده بود پیش ببرند و سلاح‌های مختلف را از آمریکا تأمین کنند.

به گفته اسدی به دنبال حمایت‌های ترامپ، ریاض و ابوظبی به سیاست‌های تهاجمی خود افزودند و در این راستا تشدید جنگ یمن و محاصره قطر قابل‌ذکر است.

این کارشناس با اشاره به این موضوع که دولت بایدن شناخت عمیق‌تری از معادلات منطقه‌ای و شرایط جهانی دارد گفت: «بایدن در این اندیشه است که چطور می‌تواند رهبری آمریکا و ارزش‌های آمریکایی را در جهان حاکم کند.»

وی ادامه داد: «بایدن در قالب چنین سیاستی‌، رفتارهای تهاجمی عربستان و امارات را نمی‌تواند بپذیرد و معتقد است، این کشورها باید سیاست خارجی خود را اصلاح کنند.»

اسدی تأکید کرد: «لذا آمریکا به دنبال بازگرداندن تعادل به سیاست‌هایش در منطقه است و در همین راستا بایدن فروش سلاح‌های تهاجمی که عربستان در جنگ یمن به کار می‌برد را متوقف کرده و سعودی‌ها و اماراتی‌ها مجبور شدند حتی پیش از به قدرت رسیدن بایدن به محاصره قطر پایان دهند.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکسری انگاره درباره سیاست خارجی بایدن در قبال عربستان مطرح است، گفت: «ازجمله این انگاره‌ها، محدود کردن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است اما مشخص نیست که در صورت پیشبرد چنین سیاستی، چه کسی را می‌تواند جایگزین بن سلمان کند.»

او در ادامه توضیح داد که اگر بایدن این سیاست‌های تهاجمی و دفعی را در قبال بن سلمان دنبال کند ممکن است ولیعهد سعودی نیز به اقداماتی متوسل شود که نتایج بدی را برای آمریکایی‌ها در پی داشته باشد.

اسدی در خصوص تلاش‌های بایدن برای پایان دادن به جنگ یمن نیز گفت: «رئیس‌جمهوری دموکرات ایالات‌متحده آمریکا سعی دارد پایان جنگ یمن را به‌عنوان دستاوردی برای خود در منطقه ثبت کند.»

وی تأکید کرد که فشار بر عربستان برای توقف رویکرد تهاجمی‌اش در قبال یمن و همچنین رایزنی با بازیگران مختلف ازجمله تلاش‌های بایدن در این راستا به شمار می‌رود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *