جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

کرملین: شرکت مستقیم آمریکا در درگیری اوکراین نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر نخواهد داد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده مستقیماً در درگیری در اوکراین دخالت دارد، اما این نمی تواند نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر دهد.

ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است

معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه واشنگتن می‌خواهد با سفر بلینکن به چین «ارتباط مسکو و پکن» را تضعیف کند، گفت: محرومیت شهروندان روس از پروازهای ترکیه به مقصد کشورهای منطقه آمریکای لاتین با اعمال فشار آمریکا مربوط است.

واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»

بعد از فرود یک هواپیمای اتیوپیایی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری در بیروت که روی آن عبارت «تل‌آویو» حک شده بود، سازمان هواپیمایی لبنان فورا شرکت صاحب این هواپیما را مجبور کرد تا عبارت مذکور را پاک کند و دیگر چنین موضوعی تکرار نشود.

تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل

در این گالری اسپوتنیک تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل به شما تقدیم می شود. قتل ژنرال های ایرانی در کنسولگری ایران ایران در سوریه در روز 1 آوریل باعث اقدام تلافی جویانه ایران در 14 آوریل شد که طی آن از بیش از 300 موشک و پهپاد استفاده شد.

Loading

فرار به جلوی سعودی‌ها با پیشنهاد غیرقابل‌قبول حضور در مذاکرات برجام

۱۳۹۹/۰۹/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: ریاض و منامه با نگرانی از کاهش تنش‌های بین ایران با آمریکا و حتی با اروپا و تغییر رویکرد حمایتی آنها نسبت به عربستان و بحرین، درخواست دارند که در صورت آغاز مجدد گفتگوها با ایران، آنها نیز در مذاکرات حضور داشته باشند و یا لااقل منافع آنها نیز مد نظر قرار گیرد.

سید رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ادعاهای اخیر فیصل بن‌فرحان، وزیر خارجه سعودی درباره مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا و این مسئله که باید با ریاض و دوستان منطقه‌ای آن‌ها نیز به‌طور کامل مشورت شود و در جریان تحولات مذاکرات با ایران قرار گیرند، گفت: «این نخستین بار نیست که سعودی‌ها چنین خواسته‌ای را مطرح می‌کنند و در گذشته هم این مسائل را بیان کرده بودند.»

میرابیان در ادامه گفت: «در حین مذاکرات برجام نیز هم عربستان سعودی و هم برخی دیگر از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس به‌صورت تلویحی و آشکارا این مسئله را مطرح می‌کردند که باید منافع کشورهای شورای همکاری نیز ملحوظ نظر قرار بگیرد.»

میرابیان با بیان اینکه چرا اکنون دوباره این مسئله را مطرح کرده‌اند، توضیح داد: «زیرا در حال حاضر آن‌ها مشاهده می‌کنند که دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ تا کمتر از دو ماه دیگر به پایان می‌رسد، فشار حداکثری آمریکا روی ایران جواب نداده و بایدن نیز صریحاً اعلام کرده که می‌خواهد به مذاکرات برجام بازگردد، لذا این کشورها نگران هستند که در چنین شرایطی، رویکرد حمایتی آمریکا نسبت به آنها تغییر یابد.»

این کارشناس با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر خارجه عربستان و همچنین وزیر خارجه بحرین که گفته هرگونه اصلاحاتی در توافق هسته‌ای ایران باید شامل جنبه‌هایی باشد که نگرانی کشورهای منطقه را برانگیخته است تأکید کرد که این صحبت‌ها پیامی به جو بایدن و اروپا به شمار می‌رود.

وی در ادامه افزود: « ریاض و منامه با نگرانی از کاهش تنش‌های بین ایران با آمریکا و حتی با اروپا و تغییر رویکرد حمایتی آنها نسبت به عربستان و بحرین، درخواست دارند که در صورت آغاز مجدد گفتگوها با ایران، آنها نیز در مذاکرات حضور داشته باشند و یا لااقل منافع آنها نیز مد نظر قرار گیرد.»

میرابیان ادامه داد این در حالی است که موضع جمهوری اسلامی ایران بر این مبناست که مسئله برجام ارتباطی به این کشورها ندارد.

البته جدا از برجام مقامات ایران بارها از کشورهای عربی خواسته‌اند که با هدف ایجاد امنیت و آرامش در منطقه پای میز مذاکره بیایند اما عربستان همواره از گفتگو با ایران طفره رفته است.

وی ادامه داد: «طرح هرمز که ایران ارائه داد نیز در همین راستا بود و جمهوری اسلامی ایران خواستار گفتگو با کشورهای منطقه بدون دخالت قدرت های فرامنطقه ای است.»

این کارشناس درنهایت با توجه به کارنامه سیاه سعودی‌ها در مسائل حقوق بشری گفت: «اکنون اگر عربستان مسائلی را مطرح می‌کند به این دلیل است که آن‌ها نگران آینده روابط خود با آمریکا هستند و بیم آن را دارند که پرونده‌هایی که در زمان ترامپ علیه عربستان مسکوت مانده بود دوباره باز شود؛ پرونده‌هایی مانند قتل جمال خاشقچی، پرونده ۱۱ سپتامبر و یا بحث قانون جاستا که به قربانیان ۱۱ سپتامبر این امکان را می‌دهد تا از محل سرمایه‌های سعودی در این کشور غرامت بگیرند. اکنون ریاض هراس آن را دارد که جو بایدن برای باج‌خواهی از عربستان دوباره این پرونده‌ها را مفتوح کند.»

میرابیان با تأکید بر اینکه سعودی‌ها در حال فرار به جلو هستند افزود: «آن‌ها اکنون برای پیشبرد این سیاست، موضوع ایران را دستمایه قرار داده‌اند و با مطرح کردن تهدید و خطر ایران تلاش دارند خود را مصون کنند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *