جدیدترین مطالب

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

تنش با ایران، اشتهای متحدان اونجلیست نتانیاهو برای آخرالزمان را تقویت کرد / می‌گویند حمله ایران ثابت کرد که «از نظر پیش بینی‌های انجیلی، ما در آستانه جنگ یاجوج و ماجوج قرار داریم»

نتانیاهو بار‌ها ادعا کرده که مسئله فلسطین از دستور کار جهانی خارج شده و اینکه تشکیلات خودگردان فلسطینی باید تضعیف و حاکمیت حماس در غزه تقویت شود. وی روابط با یهودیان آمریکا و حزب دموکرات را به نفع پیش بینی جنگ یاجوج و ماجوج هیگی تخریب نموده است؛ و پس از تمام اینها، راست گرایان همچنان به خود جرات می‌دهند بگویند که این اردوگاه چپ است که باید از خواب غفلت برخیزد.

نخست‌وزیر مصر: هدف ما رسیدن به صادرات سالانه به ارزش ۱۴۵ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ است

«مصطفی مدبولی»، نخست وزیر مصر اعلام کرد که دولت با شوراهای صادرات موافقت کرد که نرخ رشد صادرات را ۱۵ درصد افزایش دهد تا به هدفی که سالانه ۱۴۵ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ تعیین کرده ایم، محقق شود.

مقاومت اسلامی عراق: حمله دیشب به پایگاه «کالسو» کار اسرائیل بود / به یک هدف کلیدی در جنوب اسرائیل حمله کردیم

این گروه‌های مسلح در بیانیه‌ای اسرائیل را به هدف قرار دادن پایگاه «کالسو» در استان بابل عراق متهم کرده و اعلام کردند که حمله پهپادی روز شنبه «در پاسخ به کشتار غیرنظامیان بی‌دفاع فلسطینی‌» به‌دست اسرائیل و «تجاوز دشمن صهیونیستی به حاکمیت عراق با هدف قرار دادن پایگاه‌های حشد شعبی» صورت گرفت.

Loading

نقش امارات در تنش میان مغرب و صحرای غربی

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل آفریقا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره عملیات مغرب (مراکش) علیه جبهه جدایی‌طلب پولیساریو در صحرای غربی گفت: «جبهه پولیساریو روز 22 آبان ماه با انتشار بیانیه‎ای اعلام کرد که ارتش مغرب از سه‌نقطه به‌طور غیرقانونی وارد منطقه کرکرات در صحرای غربی شده است، بنابراین دولت صحرای غربی (که از سوی اتحادیه آفریقا به رسمیت شناخته‌شده و وابسته به جبهه پولیساریو است) این اقدام مغرب را مهر پایانی بر توافقنامه آتش‌بسی عنوان کرد که در سال 1991 میان دو طرف امضا شده ‎است.»

جعفر قنادباشی در خصوص دلیل آغاز این درگیری‌ها گفت: «در دیوار حائلی که میان مغرب و صحرای غربی کشیده شده، ارتش مغرب دو گذرگاه جدید را گشود که ازنظر جبهه پولیساریو که در صحرای غربی فعال است، خلاف مقررات آتش‌بسی قلمداد شد که 19 سال پیش با میانجیگری سازمان ملل میان طرفین به امضاء رسیده بود. البته موضوع دیگری که سبب بروز این درگیری شده استقرار واحدهای نظامی جدیدی از جانب مغرب در مناطقی از صحرای غربی است که از دیدگاه جبهه پولیساریو اقدامی تهدیدآمیز تلقی می‌شود. بعد از تحرکات و جابجایی‌های نظامی از جانب پولیساریو،‌ دولت مغرب برخی از پایگاه‌ها و مراکز نظامی این جبهه را در صحرای غربی مورد هدف قرار داد و گلوله‌باران کرد.»

وی درباره دخالت‌های خارجی در این درگیری‌ها اظهار داشت: «برخی از تحلیلگران تشدید اختلافات و بروز تنش‌های جدید بین مغرب و صحرای غربی را ناشی از اقدامات مداخله‌جویانه امارات متحده عربی می‌دانند. چراکه امارات با افتتاح کنسولگری خود در العیون در مرکز صحرای غربی، سوءظن‌هایی را در دولت مغرب مبنی بر گسترش تحرکات جبهه پولیساریو برانگیخته است. به‌نحوی‌که محافل مغرب، امارات را به حمایت رسانه‌ای از جبهه پولیساریو که مخالف مغرب است و به دنبال ایجاد یک کشور مستقل در صحرای غربی است، متهم می‌کنند.»

وی ادامه داد: «امارات طی سال‌های اخیر با یک سلسله مداخله جویی در کشورهای شمال آفریقا به‌ویژه در لیبی به شعله‌ورتر شدن آتش درگیری‌ها و گسترش تنش‌های سیاسی و نظامی دامن زده و موج تازه‌ای از تشنجات سیاسی و نظامی را در کشورهای شمال آفریقا به وجود آورده است.»

قنادباشی در پاسخ به این پرسش که آیا کشورهای دیگری نیز در این درگیری‌ها دخالت داشته‌اند، گفت: «در حال حاضر نشانه‌ای مبنی بر اینکه کشورهای دیگر در بروز تشنج‌های تازه و شکستن آتش‌بس 19 ساله میان مغرب و صحرای غربی نقش ایفا کرده باشند به چشم نمی‌خورد. هرچند گفته می‌شود که الجزایر بنا به سنت گذشته و هم‌جواری با صحرای غربی همچنان از جبهه پولیساریو طرفداری می‌کند و مخالف هرگونه مداخله‌ای از جانب مغرب در این منطقه است.»

این کارشناس درباره پیامدهای این درگیری‌ها توضیح داد: «هرچند که از یک‌سو کوشش‌های سازمان ملل متحد و همچنین اتحادیه آفریقا ازجمله موانع گسترش درگیری‌ها و تنش‌ها میان مغرب و جبهه پولیساریو محسوب می‌شود و از سویی طرفین به دلیل هزینه‌های درگیری‌های نظامی تمام‌عیار تا حد ممکن از گسترش درگیری‌های نظامی خودداری می‌کنند، ولیکن این احتمال وجود دارد که شرایط بغرنج و سوءظن‌های طرفین نسبت به یکدیگر، زمینه‌های بروز درگیری‌های نظامی گسترده‌ای را فراهم کند.»

قنادباشی با اشاره به نقش قدرت‌های غربی در این درگیری‌ها افزود: «بااین‌حال قدرت‌های غربی به دلیل وجود منابع تازه اکتشاف شده نفت در مغرب و همچنین منابع بسیار غنی فسفات در مغرب و صحرا از تشدید درگیری‌ها و ایجاد زمینه برای فروش سلاح به دو طرف استقبال می‌کنند. این کشورهای غربی از طرف دیگر خواهان آن هستند که از دریچه بروز اختلافات، حضور سیاسی و نظامی خود را در این منطقه استراتژیک در شمال آفریقا امکان‌پذیر سازند.»

درنهایت این کارشناس مسائل آفریقا درباره آینده این تنش‌ها گفت: «بدیهی است که در چنین شرایطی روند تحولات آینده به تصمیمات عاقلانه مقامات مغرب و صحرای غربی بازمی‌گردد که حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش درگیری‌های بسیار زیان‌بار به‌کارگیرند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *