جدیدترین مطالب

داعش خراسان؛ چالش مشترک مسکو و واشنگتن ‌

داعش خراسان؛ چالش مشترک مسکو و واشنگتن ‌

هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از رشد تروریسم در افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان مستقر در این کشور، ارتش روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان‌ برگزاری یک رزمایش مشترک نظامی چهارروزه را آغاز کردند که تا امروز ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این وزارتخانه اعلام کرد که این رزمایش مشترک نظامی در پایگاه نظامی شماره ۲۰۱ روسیه در منطقه ختلان و «حرب میدان» تاجیکستان که در ۲۰کیلومتری مرزی افغانستان قرار دارد، انجام می‌شود.

نشست شورای امنیت درباره غزه 

وزیر امور خارجه کشورمان به منظور به کار گیری بالاترین سطح از ظرفیت‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به منظور پایان دادن به بحران در غزه وارد نیویورک شد.

ورود وزیر امور خارجه به نیویورک

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملت مظلوم فلسطین، وارد نیویورک شد.

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

رضا مقاتلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اقدام استراتژیک ایران در عدم شتابزدگی در اتخاذ تصمیماتش را می توان از دیدگاه عقلانیت و از منظر منافع ملی شایسته ی حمایت جمعی دانست و بر تلاش ها برای عدم قرار گرفتن در زمین و طراحی شطرنجی اسرائیل و کابینه ی جنگ طلب نتانیاهو مراقبت جدی کرد.
Loading

أحدث المقالات

ببینید | پیام مهم ایران به آمریکا بعد از حمله سپاه به اسرائیل از زبان امیرعبداللهیان

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور پس از ورود به نیویورک، درباره علت و اهداف سفر خود توضیحاتی را ارائه کرد. او همچنین گفت: «ساعت تقریبا ٢ و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری، پیام دیگری را به آمریکا از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم و سعی کردیم به صراحت به آمریکا بگوییم ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. قبل از عملیات به طرف آمریکایی گفتیم ما پایگاه ها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد، مگر در شرایطی که آمریکا بخواهد اقدامی در حمایت از اسراییل انجام دهد.» منبع: صداوسیما

امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم برای هشدار و تنبیه لازم رژیم اسرائیل گرفته شد، آمریکا را مطلع کردیم، گفت: پس از عملیات وعده صادق، ساعت تقریبا دو و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا ارسال کردیم که بگوییم به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم.

تحولات اوکراین|اوضاع در جبهه نبرد به نفع مسکو تغییر کرده است

قصد کنگره آمریکا برای دادن وام به اوکراین به‌جای کمک بلاعوض، نگرانی از تغییر تمرکز از اوکراین به خاورمیانه، تلاش کی‌یف برای دستیابی به سامانه پاتریوت و تاکید دبیرکل ناتو بر اولویت کمک اعضای ائتلاف به اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

گروه۷: دارایی‌های روسیه تا زمان جبران خسارت اوکراین مسدود می‌ماند  

وزرای دارایی جی۷ و روسای بانک مرکزی اروپا در بیانیه‌ای اعلام کردند، گروه هفت کشور صنعتی مصمم است تا زمانی که مسکو خسارات ناشی از درگیری اوکراین را پرداخت نکند، دارایی‌های مستقل روسیه را مسدود نگه دارد.

Loading

مشکلات بایدن در احیای چندجانبه‌گرایی و مقابله با تداوم ترامپیسم

شورای راهبردی آنلاین – رصد: پیروزی جو بایدن در انتخابات 3 نوامبر، پیامدهای مثبتی برای چندجانبه‌گرایی در سطح بین‌المللی خواهد داشت. پیروزی بایدن سیاست «اول آمریکای» دونالد ترامپ که با استفاده از آن در انتخابات ریاست جمهوری 2016 پیروز شده بود را نفی می‌کند. این تغییر عظیم در سیاست‌های جهانی آمریکا، تأثیرات عمده‌ای بر همکاری‌های جهانی ازجمله در حوزه تغییرات اقلیمی، بهداشت و کنترل تسلیحات هسته‌ای تا تجارت، حقوق بشر و همچنین روابط آمریکا با متحدان اروپایی این کشور خواهد داشت.

استوارت پاتریک در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: با پیروزی بایدن، نقش رهبری آمریکا در تغییرات اقلیمی پررنگ خواهد شد. یکی از اولین اقدامات بایدن، پس از برگزاری مراسم تحلیف، بازگرداندن آمریکا به توافق‌نامه آب و هوایی پاریس خواهد بود. او می‌تواند این اقدام را به‌راحتی انجام دهد، زیرا دولت اوباما در سال 2015 در قالب اقدامات اجرایی به توافق‌نامه پاریس پیوسته بود، نه یک معاهده رسمی که به تصویب سنا نیاز داشته باشد. البته تأثیر بازگشت آمریکا به تلاش‌های چندجانبه برای مقابله با تغییرات اقلیمی به زمان نیاز دارد. برای کاهش میانگین دمای جهانی تا 1.5 درجه، همان‌طور که در توافق‌نامه پاریس آمده است، جهان تا سال 2030 باید میزان انتشار سالانه گازهای گلخانه‌ای را به میزان 7.2 درصد کاهش دهد؛ اما اکثر کشورها تا رسیدن به این هدف فاصله زیادی دارند. اجلاس سال آینده سازمان ملل متحد درباره تغییرات آب و هوایی در گلاسگو که امسال به دلیل همه‌گیری کووید – 19 به تعویق افتاد، فرصتی برای اطمینان بخشی از اقدامی برای جلوگیری از این فاجعه است که بایدن پیش‌تر به آن متعهد شده بود.

بایدن با لغو تصمیم عجولانه ترامپ برای خروج از سازمان بهداشت جهانی که قرار است از 6 ژوئیه 2021 به‌طور کامل اجرا شود، می‌تواند رهبری آمریکا در حوزه بهداشت جهانی را به‌سرعت احیا کند. همانند توافق‌نامه پاریس، بایدن می‌تواند از طریق اقدامات اجرایی ساده، این تصمیم نادرست ترامپ را نیز لغو کند. فراتر از عضویت دوباره آمریکا در سازمان بهداشت جهانی، بایدن از تقویت آژانس جهانی بهداشت سازمان ملل نیز حمایت کرده است. بایدن همچنین از تلاش‌های مشترک بین‌المللی برای تولید و اطمینان از تخصیص عادلانه واکسن و داروی کووید – 19 حمایت خواهد کرد و رویکرد «ملی‌گرایی واکسنی» ترامپ را کنار خواهد گذاشت.

بایدن می‌تواند با بازگرداندن آمریکا به توافق هسته‌ای ایران، نقش آمریکا در منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را احیا کند. ترامپ در سال 2018 از برجام خارج شد و برخلاف خواسته متحدان نزدیک آمریکا یعنی فرانسه، آلمان و انگلیس که هنوز عضو این توافق‌نامه هستند، خواستار تحریم ایران شد. بایدن تأکید کرده است «راهی معتبر برای بازگشت به دیپلماسی به تهران» ارائه خواهد داد و «اگر ایران به پیروی دقیق از توافق هسته‌ای متعهد شود، آمریکا مجدداً به توافق‌نامه هسته‌ای به‌عنوان نقطه آغاز مذاکرات خواهد پیوست.»

با توجه به حمایت دموکرات‌ها از تجارت جهانی، بایدن این فرصت را خواهد داشت تا ضمن احیای سازوکارهای تجارت جهانی بر اساس تجارت عادلانه، زمینه‌های بازگشت آمریکا به پیمان تجاری اقیانوس آرام (ترانس پاسیفیک) را فراهم کند.

بایدن ارتقای جهانی حقوق بشر را به‌عنوان اصلی‌ترین تمرکز سیاست خارجی ایالات‌متحده قرار خواهد داد. ازجمله اصلی‌ترین سیاست‌های شکست‌خورده ترامپ، عدم تمایل وی به همراهی با آزادی و دموکراسی در سراسر جهان و بالعکس حمایت از اقتدارگرایی و استبداد بوده است. این انتظار وجود دارد که بایدن این رویه را تغییر داده و با دشمنان ایالات‌متحده مانند کوبا و ونزوئلا به‌گونه‌ای دیگر رفتار کند. دولت بایدن ضمن بازگرداندن آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل، رویکرد «بازگشت به اصول» مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ترامپ، در مورد حقوق بشر را کنار می‌گذارد، زیرا این رویکرد برای اجزای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کرامت انسانی ارزشی قائل نمی‌شود.

و در آخر اینکه، بایدن محوریت غرب را در استراتژی کلان آمریکا احیا خواهد کرد با این استدلال که مطمئن‌ترین پایه برای یک نظم بین‌المللی باز و مبتنی بر قوانین، همبستگی میان دموکراسی‌های پیشرفته و همفکر است. ترامپ با ایجاد تردید در مورد تعهد آمریکا به ناتو، تشویق به فروپاشی اتحادیه اروپا و تضعیف همبستگی بین اعضای گروه 7، عملکرد جهان غرب را مختل کرده است. اگرچه گفتگوها درباره هزینه‌های اعضای ناتو ادامه خواهد داشت، اما بایدن تعهد سنگین آمریکا در دفاع جمعی را تأیید می‌کند، از همبستگی بیشتر اعضای اتحادیه اروپا استقبال می‌کند و به دنبال بازسازی همبستگی بین کشورهای گروه 7 خواهد بود.

بسیاری از متحدان و شرکای آمریکا که دیگر به تمایل آمریکا برای تأمین امنیت و بازار آزاد اطمینان ندارند، رویکرد «خودمختاری استراتژیک» را دنبال می‌کنند. حتی به‌رغم پیروز شدن بایدن در انتخابات، بسیاری از خود این سؤال را می‌پرسند که چگونه باید به آمریکای دمدمی‌مزاج اعتماد کرد؟ به‌هرحال اگرچه ترامپ در انتخابات نوامبر شکست خورد، اما به‌احتمال‌زیاد ترامپیسم همچنان به‌عنوان یک نیروی سیاسی قدرتمند باقی خواهد ماند و رویکردهای جمهوری خواهان پیرامون سیاست خارجی انزواطلبانه و بیش‌ازحد ملی‌گرایانه را شکل خواهد داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *