جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

آقای رئیسی! فقط ۵٠٠ میلیون دلار؟!

تحلیل زوایای مختلف سفر به پاکستان و سریلانکا نشان می‌دهد که نه دستاورد فعلی و نه چشم‌انداز توسعه آتی روابط، انطباقی با سطح عالی ندارد و اعزام یک وزیر، منطقی‌تر بود.

Loading
ترجمه سند دفتر اطلاعات شورای دولتی جمهوری خلق چین

چین و جهان در دوران جدید

۱۳۹۹/۰۸/۲۱ | اسناد, خبر تاپ

شورای راهبردی آنلاین – اسناد: دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی ترجمه گزارش «چین و جهان در دوران جدید» را منتشر کرد.

این متن ترجمه غیررسمی گزارشی با عنوان «چین و جهان در دوران جدید» است که در سپتامبر 2019 توسط دفتر اطلاعات شورای دولتی جمهوری خلق چین منتشر شده و دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی، ترجمه کامل و غیر رسمی آن را صرفا جهت اطلاع و بهره‌برداری نخبگان، کارشناسان، پژوهشگران، دانشجویان و تصمیم‌گیران حوزه سیاست خارجی کشور منتشر می‌کند.

مطالب مطرح شده در این گزارش الزاما مورد تایید این دبیرخانه نیست. در این گزارش آمده است:

سال 2019 با هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین مصادف شده است. طی 70 سال گذشته، چین تحت رهبری حزب کمونیست شاهد تغییرات عمیقی بوده و به توسعه دست پیدا کرده است. چین ظرف چند دهه مسیری را پیموده که کشورهای توسعه‌یافته ظرف چند صد سال طی نمودند. چین اکنون به دومین اقتصاد بزرگ دنیا بدل گردیده، نیازهای مادی یک جمعیت حدوداً 4/1 میلیارد نفری را تأمین می‌کند و از رونق و شکوفایی نسبی در همه عرصه‌ها برخوردار گردیده است.

چین بزرگ‌ترین کشور درحال‌توسعه در سطح دنیاست و یک جمعیت بزرگ و همچنین بنیان‌هایی را در خود جای داده که باید بیش از پیش تقویت شوند. برخی از مبانی بنیادین در چین بدون تغییر باقی مانده‌اند و در نتیجه این کشور همچنان با تعداد زیادی از چالش‌های سخت و دشوار مواجه است. مردم چین هنوز کارهای زیادی دارند که باید انجام دهند. دنیای امروز،تغییرات عمیقی را تجربه می‌کند که طی صد سال گذشته بی‌سابقه بوده‌اند.

چندقطبی‌گرایی، جهانی‌سازی اقتصاد، تنوع فرهنگی و فناوری اطلاعات، روز به روز فراگیرتر می‌شوند. صلح و توسعه همچنان موضوع روز به شمار می‌رود. همزمان، با افزایش بی‌ثباتی و بلاتکلیفی، مشکلات عمیق و کهنه در سرتاسر دنیا نمایان می‌گردند. ایجاد یک جامعه جهانی با آینده مشترک و ایجاد یک دنیای بهتر آرمان مشترک همه مردم دنیاست.چین وارد دوران جدیدی از توسعه شده است. تأثیری که چین بر روی دنیا می‌گذارد اکنون از هر زمان دیگری فراگیرتر، عمیق‌تر و پایدارتر است و دنیا توجه بیشتر و بیشتری به این کشور مبذول می‌دارد.

چین چه مسیری را در پیش گرفت؟ چین اکنون به کدام سمت می‌رود؟ چین در زمینه شکل دادن به دنیا چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ چینِ در حال توسعه به چه نحو با بقیه دنیا تعامل می‌کند؟ به مناسبت هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین، دولت چین این گزارش را منتشر می‌کند تا به سؤالات دنیا درباره این کشور پاسخ دهد و جامعه بین‌المللی را در زمینه درک و فهم بهتر فرآیند توسعه چین یاری دهد.

در این گزارش اطلاعات ارزشمندی در رابطه با رشد بنیه اقتصادی چین، استانداردهای زندگی مردم چین، دستاوردهای چین در حوزه ریشه‌کنی فقر، آینده توسعه چین در داخل و خارج از این کشور، نوآوری‌های چین در حوزه علم و فناوری، دورنمای اقتصادی چین و… آورده شده است.

در قسمتی از نتیجه گیری این گزارش آمده است: «ما مردم چین با نگاه به موفقیت‌های هفت دهه گذشته به همه دستاوردهای خویش افتخار می‌کنیم. ما اما به خود غره نمی‌شویم یا دچار رخوت و خمودی نمی‌شویم. در این دوران جدید، عزم و اراده چین در خصوص ترسیم مسیر سوسیالیسم با رنگ و بوی چینی، تبعیت از یادگیری متقابل و همکاری توأم با منفعت متقابل و همکاری با بقیه دنیا دچار تزلزل نخواهد شد. چین در آینده با آغوش گشوده‌تر و به نحو فراگیرتر از دنیا استقبال خواهد کرد، تعاملات بیشتری با دیگر کشورها خواهد داشت و پیشرفت و رونق بیشتری برای خود و بقیه دنیا به ارمغان خواهد آورد.ما در دنیای امروز با طیفی از فرصت‌ها، امیدواری‌ها، متغیرها و چالش‌ها مواجهیم. آینده همه کشورها هیچگاه تا این اندازه از نزدیگ به یکدیگر پیوند نخورده است. آینده دیگران برای هر کدام از ما حائز اهمیت است. تا وقتی که اهداف یکسانی داشته باشیم و به شکل واحد از فرصت‌ها بهره‌مند شویم و با چالش‌ها مواجه گردیم، این توانایی را داریم که یک جامعه جهانی برخوردار از آینده مشترک را شکل دهیم و دنیایی بهتر و درخشان‌تر را برای همگان رقم بزنیم.»

برای دریافت متن کامل گزارش، روی این لینک کلیک کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *