جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

Loading

تلاش همه‌جانبه آمریکا برای نابودی برجام

شورای راهبردی آنلاین – رصد: نزدیک شدن به پایان دوره 5 ساله تحریم تسلیحاتی و ممنوعیت انتقال موشک‌های بالستیک به ایران دلیل اصلی خروج آمریکا از برجام بود. چراکه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، امکان خرید چنین سلاح‌هایی را برای ایران البته با اجازه شورای امنیت و به‌صورت موردی فراهم می‌کرد.

دیمیتری کیکو در یادداشتی که وب‌سایت شورای امور بین‌الملل روسیه آن را منتشر کرد؛ نوشت: به دلیل مخالفت برخی از اعضای شورای امنیت ازجمله آمریکا، به تصویب رسیدن این قطعنامه کار آسانی نبود. تحریم تسلیحاتی برای مدت 5 سال اعمال شد و در اکتبر سال 2020 منقضی خواهد شد. واشنگتن تلاش کرد این محدودیت‌ها را گسترش دهد و هم‌زمان با متهم کردن ایران به عدم رعایت برخی مفاد برجام، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را عملی کند.

تلاش‌های هیئت نمایندگی ایالات‌متحده در سازمان ملل متحد نیز موفقیت‌آمیز نبود. ابتدا در شورای امنیت، پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در مورد تحریم تسلیحاتی نامحدود علیه ایران شکست خورد و سپس تلاش آمریکا برای شروع مکانیسم ماشه با رأی منفی اعضای شورای امنیت (به‌جز جمهوری دومینیکن) برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران خنثی شد. تلاش‌های نماینده آمریکا در سازمان ملل برای دعوت از روسیه و چین جهت پیوستن به اجماع ضد ایرانی نیز نشان داد که آمریکا با این اقدامات در حال تضعیف قوانین بین‌الملل و منزوی کردن خود در جهان است.

دلیل اصلی بحران فعلی این است که آمریکا با خروج از برجام در سال 2018، حق استفاده از مکانیسم‌های پیش‌بینی شده توسط برجام و قطعنامه 2231 را از دست داد. با خروج آمریکا از برجام، شرکت‌های خارجی به دلیل ترس از مجازات شدن توسط آمریکا و درحالی‌که هنوز به برجام پایبند مانده بودند تصمیم گرفتند از ایران خارج شوند و ایران دوباره در یک فشار مضاعف اقتصادی قرار گرفت.

همان‌طور که مایک پمپئو در توئیتی در 27 اوت 2020 نوشته بود، در ماه سپتامبر مکانیسم ماشه تحریم‌های ضد ایرانی را برگرداند. البته جامعه بین‌الملل تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را رد کرده است، اما ایالات‌متحده ادعا کرده همه کشورهایی که این تحریم‌های «غیرقانونی» را نقض می‌کنند مجازات خواهد کرد.

اگرچه در طول سال‌های 1995 تا 2015 آمریکا با برنامه هسته‌ای ایران مخالف بود و تمام تحریم‌های مربوط به انرژی و مالی ایران مربوط به آن می‌شد، اما هم‌اکنون این اختلافات محدود به برنامه هسته‌ای نیست. درخواست‌های 12 گانه پمپئو از ایران شامل توقف توسعه و آزمایش سیستم‌های موشکی، توقف حمایت از حزب‌الله، حماس، جهاد اسلامی، خلع سلاح شبه‌نظامیان شیعه عراق، توقف حمایت از حوثی‌های یمن، خروج نیروهای ایرانی از سوریه، توقف حمایت از گروه‌های نظامی و… است که مبنای خروج آمریکا از برجام بودند. علاوه بر این، آمریکا نظام ایران را یک نظام اقتدارگرای دینی می‌داند که باید تغییر کند.

دلیل تغییر دیدگاه واشنگتن از حمایت کامل از برجام در سال 2015 به خروج کامل از آن در سال 2018 به مسائل سیاسی داخلی آمریکا مربوط است. همچنان که برخی در دوره ریاست جمهوری اوباما، منتقد این قرارداد بودند و آن را از دست دادن یک ابزار مهم برای فشار بر ایران می‌دانستند. ترامپ نیز که در سال 2016 به قدرت رسید از مخالفان سرسخت برجام بود و در سال 2018 از برجام خارج شد تا فشار بیشتری به ایران تحمیل کند. هم‌اکنون واشنگتن تحریم‌های خود را با دلایل تازه‌ای اعمال کرده ولی طرفین دیگر برجام هنوز به قطعنامه 2231 پایبند هستند. البته مواضع آمریکا و متحدان اروپایی در مورد تحریم تسلیحاتی یکسان است و تجهیز ایران به سامانه‌های تسلیحاتی چینی و روسی را تهدیدی اساسی می‌دانند. ایران برای تقویت نیروی هوایی خود به این تجهیزات نیازمند است. از نگاه مقامات آمریکا، تجهیز نیروی هوایی ایران با جنگنده‌های مدرن و سایر تسلیحات مشکل بزرگی برای متحدان آمریکا در خلیج‌فارس ایجاد خواهد کرد و همچنین هزینه‌های عملیات نظامی احتمالی علیه ایران را افزایش خواهد داد؛ اما آمریکا قصد ندارد که فقط در مورد تحریم تسلیحاتی ایران اقدام کند بلکه آمریکا هدف خود را بر نابودی کامل برجام متمرکز کرده است. حتی با تغییر احتمالی دولت در انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا، احتمال بازگشت این کشور به برجام کم است.

نادیده انگاشتن قوانین بین‌الملل ازجمله منشور سازمان ملل توسط ایالات‌متحده عواقب خطرناک‌تری خواهد داشت. ازاین‌رو، آمریکا مجبور خواهد شد تا با ایجاد یک‌شبه قانون جدید، آن را به جامعه جهانی تحمیل کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *