جدیدترین مطالب

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

شادی زائران حرم حضرت زینب از اقدام تنبیهی

زائران در حرم حضرت زینب (س) در شهر دمشق با پخش نقل و شیرینی پاسخ تنبیهی ایران را تبریک گفتند و اعلام کردند ۷۵ سال است که در انتظاریم، حمله موشکی ایران لبخند را بر لب‌های مظلومان نشاند.

Loading

أحدث المقالات

محاکمه ترامپ بخاطر پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر پورن‌ وارد چهارمین روز شد

دونالد ترامپ صبح جمعه در چهارمین روز از محاکمه خود، در دادگاهی با حضور ۱۲عضو اصلی هیات منصفه و یک نفر علی‌البدل که همگی از قبل انتخاب شده بودند وارد شد. پنج عضو علی‌البدل دیگر نیز احتمالا تا پایان هفته انتخاب خواهند شد. ترامپ در لحظه ورود طوری به نظر می‌رسید که گویی رویداد‌های اخیر اندکی بر او تأثیر گذاشته است

ببینید | واکنش نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی به اتفاقات امروز اصفهان: هیمنه اسرائیل زیر سوال رفت

نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی گفت: همه این حمله اسرائیل به ایران را مسخره می‌کنند؛ می‌گویند اسرائیل ببر کاغذی است؛ اکنون هیمنه اسرائیل زیر سوال رفته و در واقع این یک پیروزی برای ایران و محور مقاومت است!/پارسین

Loading

اهمیت زمانی و محتوایی همه‌پرسی قانون اساسی روسیه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چهار ماه پس از همه‌گیری کرونا ویروس، هفت سال رکود اقتصادی و 20 سال حکمرانی یک رهبر، پوتین با برگزاری همه‌پرسی از رأی‌دهندگان روسیه خواست با تائید اصلاحات قانون اساسی، سلطه وی بر قدرت را تحکیم بخشند. مهم‌ترین پیشنهاد اصلاح قانون اساسی به ولادیمیر پوتین اجازه می‌دهد تا یک‌بار دیگر در ریاست جمهوری 2024 شرکت کند. دیگر تغییرات باعث ایجاد تحول در حلقه تصمیم‌گیری شده، جایگاه نژاد روس را ارتقاء داده و ارزش‌های محافظه کارانه را تقویت خواهد کرد.

نایجل گلد دیویس در یادداشتی که وب سایت موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک آن را منتشر کرد؛ نوشت: البته این رأی‌گیری ملی لزوما یک همه‌پرسی نبود، زیرا این اصلاحات مستلزم رأی‌گیری نبوده و در ماه مارس در پارلمان روسیه به تصویب رسیده بودند. بااین‌حال، این همه‌پرسی بر آن بود تا این تغییرات را تایید کند. پوتین نیز در برگزاری این رأی‌گیری اصرار ویژه ای داشت، چراکه وی معتقد بود رأی 76.7 درصدی وی در انتخابات 2018 (بیشترین میزان در پیروزی‌های انتخاباتی پوتین) برای مشروعیت بخشیدن به این اصلاحات مورد نظر وی کافی نیست. درواقع، پس از 20 سال، اگرچه پوتین از همه اتهامات مبرا گشته و دست قانون به وی نمی‌رسد، اما او احساس می‌کند که تایید عمومی اگرچه ضروری نیست، اما به لحاظ سیاسی کارگشا بوده و به مصلحت وی است.

 

این همه‌پرسی بی سابقه است

این همه‌پرسی از سه لحاظ بی سابقه بود. نخست آنکه، این اصلاحات بزرگ‌ترین تغییرات در قانون اساسی فعلی روسیه به شمار می‌رود. دوم آنکه، طبق قانون اساسی جدید اولین بار بود که چنین همه‌پرسی برگزار شد. اگرچه چندین همه‌پرسی در طی آشوب تغییر نظام در سال‌های 93-1991 برگزار شد، اما آخرین مورد آن در دسامبر 1993 برای تصویب قانون اساسی فعلی انجام شد؛ و سوم آنکه، شرایط برگزاری این همه‌پرسی نیز بی سابقه بود. در مواقع عادی، یک رژیم در موقع انتخاب بین دو گزینه به همه‌پرسی روی می‌آورد تا گزینه‌ای با حداکثر احتمال را تصویب کند؛ اما کووید-19 این محاسبات را دگرگون کرد. درحالی‌که رأی‌گیری برای 22 آوریل در نظر گرفته‌شده بود اما با اکراه به تعویق افتاد. پس‌ازآن نیز، تاریخ برگزاری آن زودتر از حد انتظار همه تعیین شد و در حالی مردم از 25 ژوئن به مدت یک هفته به‌پای صندوق‌های رأی رفتند که همه‌گیری کرونا روزانه حدود 7000 مورد افزایش داشت. در جنین شرایطی، چرا باید پوتین این همه‌پرسی غیر ضروری را در اسرع وقت برگزار می‌کرد؟ برخی معتقدند محبوبیت 59 درصدی کنونی وی کمترین میزان محبوبیت او در دوران ریاست جمهوری محسوب می‌شود و از همین رو پوتین سعی داشته تا توجهات را به سمت خود جلب کند.

 

مخالفان برگزاری همه‌پرسی

از نگاه مخالفان، پویایی رأی‌گیری ملی طوری است که پیروزی را برای صاحبان قدرت دشوار می‌سازد. چراکه اپوزیسیون به جای چنددستگی بین نامزدهای رقیب، می‌تواند حول گزینه‌ای واحد («نه») متحد شود. گزینه «نه» نیز یک اعتقاد است نه یک کاندید. ضمن آنکه جذابیت آن می‌تواند از هر نامزدی بیشتر باشد. رأی‌دهندگان نیز نیازی به ارزیابی اعتبار، وعده‌ها و شخصیت آن ندارند. «نه» صرفا فقدان وضع موجود بوده و گزینه‌ای است که دیدگاه مطلوب رأی‌دهندگان نسبت به آینده را نشان می‌دهد. به همین خاطر پیروزی در همه‌پرسی نسبت به انتخابات سخت‌تر است. این پویایی در روسیه به حدی جاری‌شده بود که الکسی ناوالنی، شاخص‌ترین چهره اپوزیسیون روسیه، خواستار تحریم این همه‌پرسی شده بود. حزب کمونیست (که هنوز دومین حزب پرطرفدار در روسیه است) نیز با این تغییرات قانون اساسی مخالفت کرده بود.

 

گام آخر

در چنین شرایطی مقامات روسیه برای تضمین یک تحول بزرگ و رأی گسترده «آری» همه موانع را (علیرغم کووید-19) برطرف کرده بودند. ضمن آنکه آن‌ها برای تضمین تایید عمومی (هرچند کمتر از میزان مطلوب آن‌ها) از منابع لازم برخوردار بودند. در نهایت نیز بیش از 70 درصد مردم روسیه به اصلاحات قانون اساسی این کشور رأی آری دادند تا پوتین یک قدم دیگر به اهداف مدنظر خود نزدیک‌تر شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *