جدیدترین مطالب

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

بامداد بی‌رمق

بامداد بی‌رمق

در شرایطی که موضوع واکنش احتمالی و حمله متقابل اسرائیل به ایران و سناریوهای مختلف آن، نُقل محافل کارشناسی و رسانه‌ای بود، صبح دیروز (جمعه) پدافند هوایی کشور حمله چند ریزپرنده در آسمان اصفهان را خنثی کرد. در همان دقایق اولیه این حمله عنوان شده بود که اهدافی در پایگاه‌های شکاری اصفهان و تبریز مد نظر بوده‌اند، اما ایسنا می‌گوید که اخبار غیررسمی در رابطه با حمله موشکی یا پهپادی، تأیید نمی‌شود. شبکه خبری المیادین هم به نقل از منابع ایرانی تصریح کرد که هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است.

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

Loading

أحدث المقالات

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از خویشتن‌داری ما آدرس غلط دریافت کرد

وزیر امور خارجه گفت: ما در ۴۵ سال گذشته، اولا در حوزه استقلال سیاسی و ثانیا در حوزه پیشرفت‌های مرتبط با علم، فناوری، صنایع، دفاع و پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم؛ در برخی از موضوع‌ها ما اکنون جزو ۵ یا ۱۰ کشور اول دنیا هستیم.

امیرعبداللهیان: مبنای قضاوت ما رفتار آمریکاست؛ پرواز ریزپرنده‌ها در حد اسباب‌بازی بود

نیویورک –  ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا گفت: هر انتخابی مردم آمریکا کنند مربوط به خود جامعه آمریکا است. ما در سیاست خارجی خودمان اصول شناخته شده‌ای داریم. برای ما تفاوتی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان وجود ندارد. تفاوت واقعی را باید در رفتار آمریکا جستجو کرد.

Loading

بی خبری 70 درصدی آمریکایی‌ها درباره طرح ترامپ برای خاورمیانه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: نظرسنجی که توسط دانشگاه مریلند انجام‌شده نشان می‌دهد که افکار عمومی آمریکا طرح ترامپ برای خاورمیانه را دنبال نکرده است، چراکه 70% از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی گفتند که با طرح یادشده آشنایی ندارند یا خیلی با آن آشنا نیستند.

شیبلو تلهامی در مطلبی که اندیشکده بروکینگز آن را منتشر ساخت، نوشت: الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی نزدیک است. دبیرکل سازمان ملل متحد این اقدام را جدی‌ترین نقض حقوق بین‌الملل می‌داند. در طرح ترامپ یا همان طرح به‌اصطلاح صلح خاورمیانه الحاق سرزمین پیشنهاد شده است. همچنین طرح ترامپ برای فلسطینیان دولتی را پیشنهاد می‌کند که هیچ شباهتی به دولت‌های شناخته‌شده امروزی ندارد.

بر اساس طرح پیشنهادی ترامپ، دولت فلسطین بر 70 درصد از کرانه باختری و نوار غزه حکمرانی خواهد کرد که مناطقی از هم جدا بوده و به وسیله گذرگاه‌هایی به هم متصل می‌شوند. بعلاوه، دولت فلسطین هیچ کنترلی بر امنیت، مرزها، فضا، آب‌های سرزمینی یا اتحاد با دیگر کشورها ندارد.

پنجاه تن از رهبران سابق اروپایی پس از بررسی طرح ترامپ آن را طرحی شبیه به آپارتاید ارزیابی کردند. جای تعجب ندارد که فلسطینی‌ها به سرعت این طرح را رد کردند. این امر موجب شد تا ترامپ از اجرای یکطرفه بخشی‌هایی از طرح توسط رژیم صهیونیستی، ازجمله الحاق کرانه باختری حمایت کند.

آمریکایی‌ها چه حسی نسبت به پیشنهاد ترامپ و الحاق احتمالی کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی دارند؟

برای پاسخ به این سوال، نظرسنجی توسط دانشگاه مریلند انجام و از 2395 نفر سوال شد. قابل توجه اینکه فقط 8 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی که تا حدودی نسبت به طرح ترامپ آشنایی داشتند، ازجمله 14 درصد از جمهوری‌خواهان پاسخ دادند که طرح ترامپ تشکیل‌دهنده دولت برای فلسطینی‌ها است. در عوض، بخش کثیری از افراد شرکت کننده در نظرسنجی شامل اکثریت دمکرات‌ها و مستقل‌ها آنچه که پیشنهاد شده را اشغالگری نامیدند.

نظرسنجی یادشده این‌گونه انجام شد: در اوایل فوریه 2020، ترامپ از طرح خاورمیانه برای رسیدگی به منازعه اسرائیل – فلسطین رونمایی کرد. چقدر با این طرح آشنایی دارید؟ جای تعجب ندارد که 34 درصد از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی پاسخ دادند که هیچ آشنایی با طرح مذکور ندارند. 4 درصد پاسخ دادند که آشنایی زیادی با طرح دارند و 25 درصد گفتند تا حدودی با طرح یادشده آشنا هستند.

یافته‌های مربوط به افرادی که پاسخ دادند که آشنایی زیادی یا تا حدودی با طرح ترامپ آشنایی دارند این‌گونه است:

نکته اول اینکه بدون ارائه توضیحاتی درباره طرح ترامپ به شرکت‌کنندگان در نظرسنجی، برداشت کلی این بود که شرکت‌کنندگانی که گفتند تا حدودی با طرح ترامپ آشنایی دارند موافق آن نبودند و طرح مذکور را جانبداری زیاد از اسرائیل برشمردند.

در ارتباط با طرح ترامپ، یک شکاف حزبی به چشم می‌خورد. اکثریت دمکرات‌ها (71%) و مستقل‌ها (53%) موافق طرح ترامپ نبودند، این در حالی است که 12% از جمهوری‌خواهان مخالف طرح مذکور بودند. بیش از نیمی از جمهوری‌خواهان شرکت‌کننده در نظرسنجی (54%) موافق طرح ترامپ بودند، درحالی‌که فقط 5 درصد از دمکرات‌ها از طرح مذکور حمایت کردند.

به‌طورکلی، تعداد اندکی از آمریکایی‌ها (29%) طرح ترامپ را مناسب ارزیابی کردند، درحالی‌که 42% آن را نامناسب برشمردند. ضمناً 22% آن را نه مناسب و نه نامناسب ارزیابی کردند. همچنین 7% نظر خاصی نداشتند.

تنها 10% گفتند طرح ترامپ خیلی به نفع فلسطینیان است و اختلاف حزبی در این خصوص اندک بود. در مقابل 42%، ازجمله 73% از دمکرات‌ها، 46% از مستقل‌ها و 12% از جمهوری‌خواهان گفتند طرح یادشده جانبداری خیلی زیاد از اسرائیل است.

نکته دوم اینکه وقتی توضیحات مختصری به افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی در خصوص طرح ترامپ و دولتی که وی برای فلسطینیان پیشنهاد داده ارائه کردیم و اینکه فلسطینی‌ها بر مناطق چندپاره، بدون کنترل بر مرزها، آب‌های سرزمینی و اتحاد با دیگر کشورها حکمرانی خواهند کرد در پاسخ به اینکه این واحد با ویژگی‌های یادشده را چه می‌نامید؟ گفتند: سرزمین‌های اشغالی، دولت بدون کیفیت و منطقه خودمختار.

جالب اینکه فقط 8% از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی شامل 3% دمکرات‌ها و مستقل‌ها و 14% جمهوری‌خواهان آن را دولت برشمردند. اکثریت دمکرات‌ها و مستقل‌ها (53% هر یک)، پیشنهاد ترامپ را سرزمین‌های اشغالی برشمردند. این در حالی است که 34% از جمهوری‌خواهان گفتند نظری ندارند.

نمودار زیر به تفکیک نظرات افراد در خصوص طرح پیشنهادی ترامپ را نشان می‌دهد.

رنگ قرمز جمهوری‌خواهان؛ رنگ آبی دمکرات‌ها؛ رنگ خاکستری مستقل‌ها؛ سیاه کل.

نکته سوم اینکه، تعدادی سوال درباره الحاق برخی شهرک‌ها به سرزمین‌های اشغالی طرح کردیم. پاسخ به سوالات بشدت اختلاف حزبی را نشان می‌دهد. اکثریت قوی (79%) از دمکرات‌ها مخالف الحاق شهرک‌ها هستند، درحالی‌که 56% از جمهوری‌خواهان از آن حمایت کردند. در مجموع اکثریت شرکت‌کنندگان مخالف الحاق شهرک‌ها به سرزمین‌های اشغالی هستند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *