جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران شبکه خبری سی‌ ان‌ ان هشدار داد که در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقض حکم دادگاه در خصوص ممنوعیت اظهارنظر علنی و مصاحبه مطبوعاتی درباره شهود، دادستان، کارکنان دادگاه، هیات منصفه و خانواده قاضی، بازداشت و حبس شود، شورش سراسری در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست.

آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد

اسلام‌آباد- ایرنا- آمریکا در ادامه اقدامات یکجانبه خود علیه همکاری‌های دفاعی سایر کشورها و با ادعای طرح تقویت رژیم جهانی منع اشاعه، چهار شرکت خارجی را به اتهام همکاری با پاکستان در حوزه برنامه‌های موشک بالستیک و دوربرد آن تحریم کرد.

ببینید | تصاویر تازه از رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در منطقه نخجوان

برگزاری رزمایش نیروی هوایی جمهوری آذربایجان در حالی انجام شد که پیشتر آیهان حاجی‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات فرانسه در تسلیح ارمنستان، تاکید کرد: گسترش نظامی‌گری در منطقه به نفع صلح نیست. حملات هوایی به اهداف زمینی از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، جنگ الکترونیک، مقابله با پهپادهای انتحاری و عملیات ترابری نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی از جمله تمرین‌هایی بود که از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری آذربایجان در جریان این رزمایش با موفقیت به انجام رسید./ایران تایمز

Loading

نیاز ایران به راهبرد جامع انرژی

۱۳۹۴/۱۰/۲۱ | خبرهای شورا

شورا آنلاین: دکتر سیدکمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی در نشست بررسی چشم انداز گاز بر ضرورت تدوین و اجرای راهبرد جامع انرژی در کشور تاکید کرد. آنچه در پی می آید خلاصه ای از سخنرانی وی در این نشست است.

ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین مصرف گاز را دارند و دلیل آن دسترسی بیشتر شهر ها و مناطق کشور به این منبع انرژی است. اما این امر نباید باعث شود که توسعۀ صادرات گاز را فراموش کنیم.

نه تنها از منابع خود، بلکه ضرورت دارد تا از منابع کشورهای اطراف نیز استفاده و گاز را وارد و صادر کنیم و با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور، به دنبال ایجاد بازار مبادلاتی گاز باشیم.

در حال حاضر میزان صادرات گاز بسیار پایین است. یکی از دلایل عمده این امر، این است که تولید گاز به دلیل اینکه واحدهای فازهای پارس جنوبی تکمیل نشده، هنوز به حد اعلای خود نرسیده است. البته بحمد ا… به زودی فازهای جدیدی هم افتتاح خواهد شد.

چنانچه ما گازی را که تولید می کنیم، به برق تبدیل کرده و با ایجاد ازش افزوده، برق را صادر کنیم، از این طریق نیز می‌توانیم جایگاه و موقعیت جمهوری اسلامی ایران را ارتقا بخشیم.

شورای راهبردی روابط خارجی در این حوزه ها کار کرده و راهبردهایی را تقدیم مقام معظم رهبری می کند. این راهبردها با آینده نگری در پی تامین  منافع آینده کشور در حوزه های مختلف از جمله انرژی است.

ما در کشور راهبرد انرژی نداشتیم و اتفاقاً یکی از پیشنهادهایی که خدمت مقام معظم رهبری مطرح شده و ایشان نیز به دولت ابلاغ فرمودند، این است که یک راهبرد جامع انرژی طراحی شود.

باید روی ترکیب منابع مختلف انرژی، تولید، مصرف و صادرات برنامه ریزی شود. نبود دید راهبردی در کشور باعث شده است تا در این زمینه مشکلاتی به وجود آید.

به دلیل اینکه همه مردمان ایران صاحبان منابع گازی کشور هستند و باید از این نعمت الهی برخوردار باشند، در گذشته سعی شده گازرسانی توسعه پیدا کند. البته اینکه همۀ مردم از نعمت گاز استفاده کنند، امر خوبی است، ولی چون ارزان ارائه شده، با شدت انرژی بسیار بالایی، اسراف می شود. در صورتیکه طرح جامع راهبردی انرژی طراحی شود، یقیناً یکی از بخش های آن همین کار فرهنگی خواهد بود که شدت انرژی را پایین بیاورد.

داشتن دید راهبردی برای کشور خیلی مهم است. زمانی که متصدی وزارت خارجه بودم یکی از کارهایی که خیلی اصرار داشتم و متأسفانه موفق نشدم انجام دهم، خرید کل گاز ترکمنستان بود. مذاکراتی هم شد، ولی متأسفانه همراهی نشد و انجام نگرفت. ممکن است در آن زمان منفعت کمی حاصل می شد، ولی در دید درازمدت برای کشورمان خیلی منفعت داشت. فرضاً اگر آن زمان کل گاز ترکمنستان را با یک قرارداد 35 ساله خریده بودیم، امروز خیلی می توانستیم منتفع شویم.

اگر دید راهبردی در کشور وجود داشته باشد و اعمال شود، کشور می تواند همۀ منافع خودش را تأمین کند، ولی وقتی که بخشی نگاه شود و دستگاه ها منافع خودشان را لحاظ کنند، طبیعتاً منافع و آثار درازمدت مغفول واقع می شود.

ایجاد توازن بین مصارف مختلف گاز نیز مقوله ای راهبردی است. تقسیم بندی باید به صورتی باشد که فقط در یک جهت شاهد مصرف نباشیم و در راهبردی هم که شورای راهبردی تهیه کرده است، این مسائل لحاظ شده اند.

در رابطه با تربیت دیپلمات های متخصص در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله انرژی جهت شرکت در مذاکرات و مجامع بین المللی هم باید همکاری های مناسبی بین وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت صورت گیرد. در گذشته در وزارت امور خارجه معاونتی تحت عنوان معاونت اقتصادی فعال بود که عملکرد بسیار مفید و مؤثری داشت. در حال حاضر چنین معاونتی در این وزارتخانه وجود ندارد، ولی جا دارد که برای هماهنگی بیشتر در این زمینه‌ها چنین معاونتی دوباره ایجاد شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *