جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

سخنگوی کاخ سفید: بر اساس حدس و گمان نظر نمی‌دهم

تهران- ایرنا- کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید روز جمعه (به وقت محلی) در جریان نشست مطبوعاتی خود با بیان اینکه من درباره گزارش‌ها و تحولات امروز در خاورمیانه نظری ندارم، گفت: من نمی‌توانم در این باره بر اساس حدس‌ها و گمان‌ها چیزی بگویم.

وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود + فیلم

نیویورک – ایرنا – حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه گفت: (بنیامین) نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) از کنترل خارج شده است و باید مهار شود.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاشها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی:

هماهنگی دستگاه ها از ضرورت های توفیق سیاست خارجی است

۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | خبرهای شورا

شورا آنلاین: رئیس شورای رهبردی روابط خارجی گفت: هماهنگی دستگاه ها از ضرورت های توفیق سیاست خارجی است و در غیر این صورت نمی توانیم از مولفه های قدرت استفاده کنیم.

دکتر سید کمال خرازی در نهمین نشست تبیین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به نقش رهبری در هدایت سیاست خارجی اظهارکرد: مولفه های موثر در سیاست خارجی همه در اختیار دولت ها نیست، بلکه در اختیار رهبری است که می تواند هدایت کننده اصلی سیاست خارجی باشد و تا به حال هم همین گونه بوده است.

وی اضافه کرد: زمانی که من در وزارت امور خارجه بودم حضرت آقا می فرمود ‘برای من وزارت امورخارجه نصف دولت است و به همین نسبت آمادگی دارم برای سیاست خارجی وقت بگذارم’ و این نشاندهنده این است که نقش رهبری در سیاست خارجی بسیار مهم است.

خرازی یادآور شد: اگر توفیقی درسیاست خارجی به دست آورده ایم به دلیل اشرافی است که مقام معظم رهبری در سیاست خارجی داشته اند و توانسته اند عوامل موثر در سیاست خارجی را هماهنگ کنند.

وی نفی سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال و تمامیت ارضی و دفاع از حقوق مستضعفان و عدم مداخله در امور داخلی کشورها را از اصول سیاست خارجی مندرج در قانون اساسی ذکر کرد و گفت: این اصول و چارچوب ها با سایر نظام ها متفاوت است و ویژگی های نظام جمهوری اسلامی و سیاست خارجی آن را نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: ما موظف به حمایت از سایر مسلمانان هستیم و نمی شود بگوییم صرفا منافع داخلی خود را پاس می داریم. هم مبانی ارزشی و هم منافع ملی مبناست و هم مصالح کشور که تشخیص آن با رهبری است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود تجربه 36 سال اخیر جمهوری اسلامی در عرصه سیاست خارجی را تجربه موفقی عنوان کرد که نمی شود آن را نادیده گرفت و افزود: ما توانستیم با عبور از فراز و نشیب هایی مثل جنگ، دخالت بیگانه و تحریم موفق شویم موقعیت خود را اثبات کنیم تا دنیا مجبور شود واقعیت جمهوری اسلامی را بپذیرد.

وی خاطرنشان کرد: ما توانستیم جنگی را که با حمایت همه کشورها علیه ما ایجاد شده بود با موفقیت به پایان برسانیم و علاوه بر این تحریم هایی را که در سال های اخیر با آن روبرو بودیم، از سر گذراندیم و توانستیم خود را به عنوان یک قدرت اثبات کنیم و اینها نشان می دهد که ما طبق مدل درستی عمل کرده ایم.

وی تصریح کرد: ما بر پایه مبانی ارزشی خود عمل کردیم و با اتکاء به قدرت ملی ایستادگی کردیم و با سیاست هایی که رهبری اعمال کرد در مسیر درستی حرکت کردیم تا به این توفیق رسیدیم.

خرازی یادآورشد: خیلی از کشورها ادعا داشتند که به موقعیت ما برسند، اما نرسیدند و این نشان می دهد مسیری که انتخاب کردند درست نبود.

وی خاطرنشان کرد: تجربه 36 ساله و موقعیت فعلی ما شاخص مهمی است که می تواند در طراحی نظریه سیاست خارجی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت کمک کند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سفیر، نماینده دولت نیست، بلکه نماینده نظام است، اظهارکرد: سفیر باید از کل نظام دفاع کند. برخی بعضی وقت ها فکر می کنند کسی که از طرف دولت به جایی رفته، فقط باید از دولت حمایت کند، در حالی که رهبری تاکید کردند که سفیر نماینده نظام است و بنابر این همه دستگاه ها باید زیر نظر نماینده نظام حرکت کنند تا از تشتت جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: اگر سفیر کاردان، متعهد، غیرشرمنده و صریح نباشد، نمی تواند از نظام دفاع کند و بایستی به نظام معتقد باشد تا بتواند از آن دفاع کند.

وی در ادامه ضمن تشریح الگوهای حاکم بر سیاست خارجی برخی از کشورها بر لزوم انتخاب نیروی انسانی کارآمد و موثر برای پیگیری اهداف سیاست خارجی تاکید کرد.

خرازی در بخش دیگری ازسخنانش بر لزوم یکپارچگی سیاست خارجی اشاره کرد و اظهارداشت: در کشور انگلیس، بی بی سی فارسی و دستگاه اطلاعات خارجی انگلیس زیر نظر وزارت خارجه عمل می کند و این نشان می دهد که این مولفه های قدرت (رسانه و اطلاعات) باید با دستگاه سیاست خارجی هماهنگ باشند.

خرازی یادآورشد: از مشکلات ما در ایران این است که چندپارگی وجود دارد و هماهنگی بین اینها دشوار است و اگر رهبری نظارت نکنند با مشکلات مواجه می شوند.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *